Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ιδιαίτερες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Στοκχόλμη

Προφεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνουν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Αγίας Αλεξιώτισσας της Πάτρας, σήμερα, Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Κώστα Μουγκογιάννη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέα της ΤΕ Αχαΐας, αθλητική επίδειξη tae kwon do από τον Γιώργο Σταυρόπουλο, παράσταση Καραγκιόζη από τον Χρήστο Πατρινό και το θεατρικό εργαστήρι «Περί Σκιών» και λαϊκό - έντεχνο μουσικό αφιέρωμα από την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του δήμου Πατρέων.

Εκδήλωση - συζήτηση με συντρόφους και φίλους που διαχρονικά συνέβαλαν στο στήσιμο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» διοργανώνει η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, στις 21.00, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη. Η εκδήλωση, με τίτλο «Χτίζοντας το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη ανοίγουμε παράθυρο στο μέλλον», είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία των «κόκκινων πολιτειών» του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» όλες αυτές τις δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση. Πρόκειται για προφεστιβαλική εκδήλωση πριν από την κορύφωση του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη με τις τριήμερες εκδηλώσεις στις 12, 13, 14 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου».

Προφεστιβάλική εκδήλωση γίνεται επίσης στη Στοκχόλμη, την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, στις 4 μ.μ., στη διεύθυνση Jakobsbergs gard Odd, Fellowvagen 18-22, σταθμός Μετρό Bredang, με: Συζήτηση με θέμα «Πόλεμος - "πράσινη μετάβαση" - "ψηφιακός μετασχηματισμός" State of Art Ερευνα, για ποιον» με ομιλητή τον Δημήτρη Κοιλάκο, Δρ Φιλοσοφίας της Επιστήμης, συνεργάτη ερευνητή του Πανεπιστημίου Γιοχάνεσμπουργκ και του Ινστιτούτου Επιστημών της Ινδίας, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Ροκ μουσικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Βενιαμίν και ρεμπέτικο με το σχήμα VM, τον Βάιο Δούκα (μπουζούκι) και τον Μήτσο Ντίνεφ (κιθάρα, φωνητικά). Θα υπάρχουν χώρος του «κόκκινου Αερόστατου», σκάκι, έκθεση φωτογραφίας και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ