Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο Νηπιαγωγείο αναγκάζεται να κοιμάται εκπαιδευτικός στη Μήλο!

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στο θέμα της στέγασης

Συνεχίζεται και οξύνεται το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί, κυρίως αναπληρωτές και νεοδιόριστοι, στην εξεύρεση στέγης σε τουριστικές περιοχές όπου τοποθετούνται, με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες, με τα σκηνικά εκπαιδευτικών να είναι ουσιαστικά άστεγοι, ιδιαίτερα στα νησιά, να πολλαπλασιάζονται.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με στοιχεία την περσινή χρονιά οι παραιτήσεις αναπληρωτών και αναπληρωτριών έφτασαν τις 1.000, αφού αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στο κόστος διαβίωσης.

Μετά την υπόθεση του δασκάλου του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου Ρόδου που κοιμάται στο ΙΧ του, καθώς αδυνατεί να βρει σπίτι να μείνει, στο πόρταλ 902.gr παρουσιάστηκε η περίπτωση μιας νηπιαγωγού στη Μήλο που έχει αναγκαστεί να κοιμάται στον χώρο του Νηπιαγωγείου!

Οπως ανέφερε στην ιστοσελίδα η εκπαιδευτικός, η οποία αποσπάστηκε ως διευθύντρια σε Νηπιαγωγείο του νησιού, αν και έφτασε στο νησί νωρίς, ώστε να τακτοποιήσει την εγκατάστασή της, οι προσπάθειές της να βρει στέγη παραμένουν άκαρπες, καθώς σχεδόν το σύνολο των σπιτιών ενοικιάζεται σε τουρίστες, ειδικά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετοί άλλοι εκπαιδευτικοί στο νησί, ενώ αναμένεται να οξυνθεί με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Από την πλευρά του, ο δήμος Μήλου έχει περιοριστεί σε καλέσματα σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, με τον μισθό του νεοδιόριστου να είναι στα 776 ευρώ και του αναπληρωτή στα 900 ευρώ, είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα πανάκριβα ενοίκια και στην ακρίβεια που καλπάζει.

Το θέμα έχει αναδείξει η ΔΟΕ καθώς και πολλοί ΣΕΠΕ και τοπικές ΕΛΜΕ, διεκδικώντας, με κινητοποιήσεις, από το υπουργείο Παιδείας, τις Περιφέρειες και τους δήμους να εφαρμοστεί εδώ και τώρα σε κάθε δήμο, σε όλη τη χώρα ο νόμος για παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής στους εκπαιδευτικούς. Σχετική κινητοποίηση είχε γίνει και την περασμένη βδομάδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής.

Το θέμα ανέδειξε και χτες στην 4η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Στέλιος Μπενετάτος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. Σημείωσε ότι με ευθύνη Περιφέρειας και κυβέρνησης οι υποδομές είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της αναπληρώτριας νηπιαγωγού στη Μήλο.

Ο Στέλιος Μπενετάτος κατήγγειλε ότι μόνο στην Αττική οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αναζητούν κατοικία είναι πάνω από 16.000 και η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από την περιφερειακή αρχή να δεσμευτεί για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της στέγασής τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικήσεις για τα νηπιαγωγεία με παράσταση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (2023-12-05 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για κενά και δεδουλευμένα (2015-03-03 00:00:00.0)
Απαιτούν νηπιαγωγό για το ολοήμερο (2014-10-10 00:00:00.0)
Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας (2013-02-08 00:00:00.0)
Μαζική λαϊκή αντίδραση ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών (2012-11-15 00:00:00.0)
Μια νηπιαγωγός για 60 νήπια και διπλοβάρδια στο 55% των σχολείων (1997-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ