Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία για κενά και δεδουλευμένα

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, να καταβληθούν άμεσα στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ οι μισθοί και να αναγνωριστούν τα μισθολογικά κλιμάκια των αναπληρωτών ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Σωκράτης», καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Ο Σύλλογος αναφέρεται σε 6 κενά δασκάλων, 4 νηπιαγωγών, 3 σε τμήματα ένταξης, 3 στην παράλληλη στήριξη. Σύμφωνα με το Σύλλογο, κενά υπάρχουν σε γυμναστές, εκπαιδευτικούς αγγλικών, ενώ στα ειδικά δημοτικά σχολεία Αχαρνών, Ωρωπού και στο νηπιαγωγείο Αχαρνών λείπει το 80% του επιστημονικού βοηθητικού προσωπικού.

Επιπλέον, λείπουν εκπαιδευτικοί για δεκάδες ώρες σε κάθε σχολείο αναφορικά με το ολοήμερο πρόγραμμα και ειδικότητες όπως Γαλλικά, Γερμανικά, Μουσική, Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή, ενώ τα Νηπιαγωγεία Συκαμίνου και Ωρωπού λειτουργούν έχοντας προχωρήσει σε συγχωνεύσεις, για να καλυφθούν τα κενά. Επίσης, το ΔΣ του συλλόγου «Ο Σωκράτης» καταγγέλλει το γεγονός ότι η Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής δεν εμφανίζει τα κενά στα 23ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, όπου το κενό δασκάλου καλύφθηκε με την τακτική της συγχώνευσης που οδήγησε στη δημιουργία τμημάτων με 27 και 28 μαθητές. Οσον αφορά στο 23ο Δημοτικό Αχαρνών, ο Σύλλογός από την έναρξη της σχολικής χρονιάς κατήγγειλε ως «απαράδεκτη και ρατσιστική τη στάση της Διεύθυνσης να μη δημοσιοποιεί τα κενά στο συγκεκριμένο σχολείο, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι Ρομά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ