Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας

Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και με αρνητικές απαντήσεις σε όλα τα αιτήματά τους που έχουν οικονομικό κόστος, έγινε την περασμένη Πέμπτη η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Αναφορικά με αιτήματα που έχουν οικονομικό κόστος, η ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει άμεση δέσμευση. Τα αιτήματα θα εξετάζονται όσο οι οικονομικές συνθήκες της χώρας το επιτρέπουν», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Παιδείας, αναφερόμενο στη συνάντηση.

«Η τοποθέτηση της κυβέρνησης κινήθηκε στα ήδη γνωστά πλαίσια της κατεύθυνσης για το "λιτό βίο" και της προσαρμογής της στις δεσμεύσεις για δημοσιονομική πειθαρχία, για διατήρηση του αντιλαϊκού πλαισίου των Μνημονίων, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της για τα όσα προέκυψαν από την ίδια συνάντηση.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «η ηγεσία του υπουργείου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε αίτημα που συνδεόταν με την ανάκτηση των απωλειών των εκπαιδευτικών. Δηλώθηκε πως δεν είναι σε θέση να μιλήσει για μισθολογικές αυξήσεις, απέκλεισε τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και δε δεσμεύτηκε για άμεση προώθηση της μείωσης μαθητών ανά τμήμα και κάλυψη των κενών, η οποία παραπέμπεται στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική για τις προσλήψεις», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Από τη συνάντηση, προέκυψε, επίσης, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί το υπάρχον πλαίσιο για την αξιολόγηση και «να ξεκινήσει πλατιά διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο αποτίμησης του διδακτικού έργου». Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ έθεσαν τα ζητήματα των δεσμεύσεων του email Βαρουφάκη για σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας σε όλο το Δημόσιο, για αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο, με τον αναπληρωτή υπουργό, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, να δηλώνει «ανίδεος».

Από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Τ. Κουράκη έγινε λόγος για κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, ωστόσο αποστάσεις από αυτήν τη δήλωση πήρε ο υπουργός Παιδείας με ανακοίνωσή του, που λέει ότι ποτέ δεν έκανε δήλωση για αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συσπείρωση στα σωματεία, σε συλλογικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν πραγματική κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, «που δε χωράνε στο στενό κορσέ της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ