Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ
Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας

«Οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών που υπογράφουμε την παρακάτω ανακοίνωση εκπροσωπούμε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που ζουν και εργάζονται στα νησιά του Πειραιά, της Χίου, της Λήμνου, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Ιθάκης, της Κω, της Πάτμου, της Λέρου, της Καλύμνου, της Νισύρου, των Λειψών, του Αγαθονησιού, της Αστυπάλαιας. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας».

Οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν στα παραπάνω νησιά και τον Πειραιά δίνουν τη δική τους απάντηση σε όσους προσπαθούν να στρέψουν τους νησιώτες ενάντια στον αγώνα των ναυτεργατών. Καταγγέλλουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και διεκδικούν:

Απαιτούμε:

  • Δωρεάν εισιτήρια για τους άνεργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, φαντάροι, ΑμΕΑ, άνεργοι κ.λπ.).
  • Δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση για τους εκπαιδευτικούς από και προς το σχολείο εργασίας τους (π.χ. Πειραιάς - Αίγινα - Αγκίστρι - Πόρος, Αργοστόλι - Ληξούρι, Σάμη - Ιθάκη κ.λπ.). Δωρεάν μετακίνηση για νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Δραστική μείωση στα εισιτήρια για όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Ουσιαστική μείωση των ναύλων μεταφοράς επιβατών - οχημάτων - εμπορευμάτων αλλά και για τις μετακινήσεις σχολείων.
  • Πλοία σύγχρονα - ασφαλή με απρόσκοπτη, επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.
  • Ν' αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των νησιωτών και όλου του λαού.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών. Οσο η ναυτιλία βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών δεν μπορεί να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες».

Το κείμενο υπογράφουν οι ΕΛΜΕ Πειραιά, Β' Δωδεκανήσου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Λήμνου, Σαλαμίνας και Χίου, δηλώνοντας πως θα διοργανώσουν κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα στους νησιώτες για τα πανάκριβα εισιτήρια (2022-04-27 00:00:00.0)
Με απεργία σήμερα απαντούν στο νέο σύστημα πρόσληψης (2019-01-11 00:00:00.0)
Για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών (2015-11-07 00:00:00.0)
Δράση για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού (2013-01-22 00:00:00.0)
Απαιτούν ακτοπλοΐα στην υπηρεσία του λαού (2008-10-25 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά (2004-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ