Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εντείνει τη δραστηριότητα για το πανθριασιακό συλλαλητήριο

Η ΠΑΣΚΕ σιωπά για τις αιτίες της άγριας αντεργατικής επίθεσης και αναλώνεται σε αντι-ΠΑΜΕ επίθεση

Το συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη μπορεί να γίνει σημαντικό βήμα πανεργατικού συντονισμού σε μια τεράστια βιομηχανική περιοχή (φωτ. από συγκέντρωση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας)
Το συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη μπορεί να γίνει σημαντικό βήμα πανεργατικού συντονισμού σε μια τεράστια βιομηχανική περιοχή (φωτ. από συγκέντρωση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας)
Εντείνονται οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία του πανθριασιακού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας, που διοργανώνει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ.

Με αιχμή την αλληλεγγύη στους απεργούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αλλά και στους εργαζόμενους όλων των εργοστασίων της περιοχής, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχωρούν καθημερινά σε πλατιές εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς. Ταυτόχρονα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη, καθώς, εκτός από την αλληλεγγύη, το συλλαλητήριο παίρνει και χαρακτηριστικά πλατιάς εξόρμησης μπροστά στην απεργία.

Στον αντίποδα κινούνται οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με μπροστάρη την ΠΑΣΚΕ, η χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας εξελίχθηκε σε όργιο αποπροσανατολισμού και αντι-ΠΑΜΕ επίθεσης.

Αν και κεντρικό θέμα υποτίθεται ότι ήταν η απεργία στις 20 Φλεβάρη, δεν υπήρξε καμιά συζήτηση πάνω στα ζητήματα οργάνωσης των εργαζομένων. Καμιά συζήτηση στην απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στην εντεινόμενη εργοδοτική επίθεση. Κι αυτό την ώρα που στα ναυπηγεία είναι απλήρωτοι, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα απαξιώνονται, στο τσιμεντάδικο ΧΑΛΥΨ έχει ανακοινωθεί εκ περιτροπής εργασία (3ήμερο) και, κύρια, η «Χαλυβουργική» προχωρά σε 170 απολύσεις και ταυτόχρονη 20% μείωση μισθού.

Η ΠΑΣΚΕ, αντιθέτως, αναλώθηκε σε προβοκάτσιες κατά του ΠΑΜΕ φτάνοντας στο σημείο, ούτε λίγο ούτε πολύ, να ισχυριστεί πως στη «Χαλυβουργική» το ΠΑΜΕ επιτίθεται κατά του Σωματείου γιατί τα... έχει βρει με τον Αγγελόπουλο! Κι αυτό όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη δεχθούν καμιά απόλυση, να μην υποχωρήσουν στα σχέδια της εργοδοσίας και, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους που δέχονται τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής, να οργανώσουν την πάλη τους. Απ' την άλλη, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ στη «Χαλυβουργική» λένε ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν όσους εργαζόμενους θέλουν να φύγουν με ...οικειοθελή αποχώρηση!

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία (ΠΑΣΚΕ) του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας έχει σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα ναυπηγεία», σύνθημα τουλάχιστον αόριστο, σίγουρα μακριά από την ανάγκη τα ναυπηγεία να πάψουν να λειτουργούν υπό τον έλεγχο του κεφαλαίου τσακίζοντας έτσι τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σήμερα, που τα ναυπηγεία έχουν ιδιωτικοποιηθεί και ανήκουν στον Ταβουλάρη και που δεν παράγουν προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, αλλά για τα κέρδη του ιδιοκτήτη, ένα τέτοιο σύνθημα δε λέει τίποτα. Διότι αυτό που συμφέρει τους εργάτες των ναυπηγείων δεν είναι απλά να συνεχίσουν τα ναυπηγεία να λειτουργούν - γιατί και τώρα λειτουργούν αλλά με εξαθλιωμένους και απλήρωτους εργαζόμενους. Εκείνο που τους συμφέρει είναι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, να παράγουν, να μπορούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να ζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, με πλήρη δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο τα ναυπηγεία είναι ιδιωτικά, όσο εξυπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στις 19 Φλεβάρη στο Θριάσιο θα γίνει 4ωρη στάση εργασίας με επίκεντρο την προστασία των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ