Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Με απεργία σήμερα απαντούν στο νέο σύστημα πρόσληψης

Συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Πανελλαδική σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων στις 4 το απόγευμα

Με απεργία και συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1 το μεσημέρι συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων - διορισμών. Το σχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται για πρόσληψη - διορισμό, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ακάλυπτες οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, στη συγκέντρωση της Αθήνας και τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, στις Γενικές Συνελεύσεις.

Σήμερα, επίσης, στις 4 το απόγευμα πραγματοποιείται πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, την ανταλλαγή πείρας, τη συζήτηση για παραπέρα κλιμάκωση της πάλης. Αποφάσεις συμμετοχής, με τον κατάλογο να συμπληρώνεται, είχαν πάρει μέχρι χτες: Οι ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Α' Θεσσαλονίκης, Λήμνου, Α' Δυτικής Αττικής, Πειραιά (παρατηρητής), Β' Αθήνας (παρατηρητής), το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης, Λήμνου, «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ν. Πλουμπίδης», «Θουκυδίδης» και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, ύστερα από πρόσκληση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης» και με τη συμμετοχή ΕΛΜΕ, Συλλόγων, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, εκπροσώπων από τη Φιλοσοφική και το Παιδαγωγικό Τμήμα Αθήνας. Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ρίχνουν "νερό στο μύλο" της κυβέρνησης, στη λογική του "διαίρει και βασίλευε", που εντέχνως καλλιεργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι εκπαιδευτικοί αντιτάσσουν οργανωμένο, μαζικό αγώνα με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση και 30.000 άμεσους, μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Αυτό είναι το μοναδικό αίτημα που μπορεί να ενώσει όλους τους εκπαιδευτικούς», σημειώνεται μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ