Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας

Σε σύσκεψη καλεί τους γονείς και τις Ενώσεις - μέλη της η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, την Κυριακή 13 Γενάρη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 10 π.μ., στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Αρκαδίου 25, στάση μετρό «Περιστέρι», επί Αδριανουπόλεως).

Στην εισήγησή της για τη σύσκεψη η Ομοσπονδία αναφέρεται σε προβλήματα των σχολείων, όπως την υποχρηματοδότηση, τα κτιριακά, την υποστελέχωση με μη μόνιμους εκπαιδευτικούς, την υποβάθμιση του ολοήμερου κ.ά., και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Σε αυτό το πλαίσιο που διαμορφώνεται, εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με την αντίληψη ότι "τίποτα δεν γίνεται", "έτσι είναι τα πράγματα". Ούτε να δίνουμε άλλοθι σε κυβέρνηση και δήμους με το να καλύπτουμε εμείς την ανάγκη των παιδιών μας για πολιτισμό και αθλητισμό. Πολλοί Σύλλογοι Γονέων σε όλη την Αττική καλούνται να πληρώνουν για βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστρια, τραπεζοκόμο). Χρειάζεται να ξεπεράσουμε τη λογική της διαχείρισης, τη λογική "έτσι είναι τα πράγματα, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα, στο σχολείο" και να βάλουμε στο επίκεντρο "τι μπορούμε να διεκδικήσουμε", γιατί όλα τα παραπάνω τα πληρώνουμε συνεχώς μέσα από την υπερφορολόγηση που μας επιβάλλει η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Το πρωτεύον - και θα συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό - είναι πώς καλύτερα ως γονείς μέσα από τους Συλλόγους θα δώσουμε με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο διεκδίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ