Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Επιχειρείται και πάλι περιορισμός στη δωρεάν μεταφορά μαθητών

Ξανά στην επικαιρότητα έρχεται το θέμα της μεταφοράς μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία καθώς στο τέλος του μήνα αναμένονται οι νέες συμβάσεις με τους μεταφορείς, που σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογραφούν με βάση την τελευταία ΚΥΑ (υπ' αρ. 50025/2018), η οποία ουσιαστικά αποκλείει τη δωρεάν μεταφορά για μεγάλο μέρος των μαθητών.

Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων εξηγεί σχετικά:

«Μέχρι τώρα με βάση τον ιδρυτικό νόμο των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων οι μετακινήσεις πραγματοποιούνταν δωρεάν, με ευθύνη της Περιφέρειας, με δημόσιες συμβάσεις.

Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία είναι διαδημοτικά και οι μαθητές προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς δήμους. Με τη νέα ΚΥΑ, που πρακτικά θα ισχύσει για το έτος 2019-20 και για τα επόμενα τρία χρόνια, τα σχολεία θα αποδυναμωθούν από το μαθητικό τους δυναμικό καθώς αποκλείεται η δυνατότητα πρόσβασης στο μεγαλύτερο κομμάτι των μαθητών που ήδη φοιτά σε αυτά (Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου εκτός δωρεάν μεταφοράς το 26%, Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου το 53%, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα το 12% κ.λπ.), αλλά και εκείνων που θα μπορούσαν να τα επιλέξουν στο μέλλον.

Επομένως η φοίτηση καθίσταται απαγορευτική και πλήττεται ο πυρήνας του δικαιώματος στη δημόσια Εκπαίδευση». Επισημαίνει δε ότι υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ζητά την κατάργηση οποιουδήποτε χιλιομετρικού περιορισμού, αλλά τα υπεύθυνα υπουργεία μιλούν για μειωμένα κονδύλια...

Οι γονείς απαιτούν: «Να αποσυρθεί η νέα ΚΥΑ που καταργεί το δικαίωμα της δωρεάν και χωρίς όρους και προϋποθέσεις μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο τους. Να δημιουργηθεί, άμεσα, ενιαίος και δημόσιος φορέας μεταφοράς των μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ