Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ Α' ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικήσεις για τα νηπιαγωγεία με παράσταση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας έκαναν την Παρασκευή οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) της περιοχής, με βασικό αίτημα να καλυφθούν πλήρως οι εκπαιδευτικοί που έπαθαν ατύχημα μέσα στο νηπιαγωγείο τους και να ληφθούν συνολικά μέτρα για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία.

Υπενθυμίζεται ότι στου Ζωγράφου αναπληρώτρια έσπασε το πόδι της και χρειάστηκε εγχείρηση, αλλά η Διεύθυνση Εκπαίδευσης δήλωσε ότι μετά το προβλεπόμενο για τους αναπληρωτές 15ήμερο αναρρωτικής άδειας θα υπάρξει περικοπή του μισθού και της προϋπηρεσίας της! Σε άλλο περιστατικό, σε νηπιαγωγείο στον Νέο Κόσμο νεοδιόριστη νηπιαγωγός τραυματίστηκε προσπαθώντας να βοηθήσει μαθητή που είχε ανάγκη, με αποτέλεσμα να σπάσει τα πλευρά της, και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης προσπάθησε να φορτώσει την ευθύνη του ατυχήματος στις ίδιες τις εκπαιδευτικούς...

Οι ΣΕΠΕ τόνισαν τους κινδύνους που υπάρχουν για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε σχολεία που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, ενώ ανέδειξαν και το ζήτημα της ανισοτιμίας και αδικίας που υφίστανται αναφορικά με τα δικαιώματά τους οι αναπληρωτές/τριες σε σχέση με τους μόνιμους και οι νηπιαγωγοί, κυρίως όσον αφορά το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας τους.

Απαίτησαν να καλυφθούν πλήρως οι εκπαιδευτικοί που έπαθαν εργατικό ατύχημα στον χώρο δουλειάς τους, διεκδίκησαν εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτών των μονίμων, τοποθέτηση ενός/μίας επιπλέον νηπιαγωγού σε κάθε νηπιαγωγείο με σύσταση οργανικών θέσεων, τμήματα μέχρι 15 νήπια, στελέχωση όλων των νηπιαγωγείων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, τραπεζοκόμους κ.λπ.) και μείωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Στου Ζωγράφου

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 4ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου, διεκδικώντας ασφαλή σχολεία για τα παιδιά και στηρίζοντας την αναπληρώτρια νηπιαγωγό που, ενώ έσπασε το πόδι της εν ώρα εργασίας στον χώρο του σχολείου, κινδυνεύει με περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας, καθώς ως αναπληρώτρια δεν «δικαιούται» την αναγκαία αναρρωτική άδεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από Συλλόγους Γονέων της περιοχής.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου και γονείς από έξι Συλλόγους Γονέων, ενώ παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Γιαννόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ