Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Στο πλευρό των μαθητών και των αγώνων τους και στη νέα σχολική χρονιά

Ευχές για «αγωνιστική σχολική χρονιά» απευθύνει η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση που καλεί όλους τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειές τους «να οργανωθούν στους συλλόγους και τα συνδικάτα τους, να παλέψουν ενάντια σε κάθε πρόβλημα που βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά, να προετοιμαστούν για πάλη ενάντια συνολικά σε αυτό το σύστημα».

Η ΕΚΔ αναφέρεται στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που χαρακτηρίζουν και αυτήν τη σχολική χρονιά για τους μαθητές, τους σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών, τους φοιτητές και τους μεταπτυχιακούς ερευνητές, με την ακρίβεια να επιτείνει τα βάρη για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. «Οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, οι οποίες χαρακτηρίζονται από συνεχείς περικοπές στη δημόσια στήριξη και σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία, σχολικά γεύματα και μεταφορές, βαθαίνουν τους ταξικούς διαχωρισμούς και οδηγούν πολλές οικογένειες σε ακόμη περισσότερα χρέη, με τους ιδιώτες εμπόρους της Παιδείας να θησαυρίζουν», τονίζει, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνοντας πως στα παραπάνω προστίθεται το αντιδραστικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης, η υπαγωγή της έρευνας στα μονοπώλια, η προώθηση του καπιταλισμού ως μονοδρόμου.

Η ΕΚΔ απευθύνει κάλεσμα στους μαθητές όλων των βαθμίδων, στις οικογένειες των εργαζομένων και σε όσους δουλεύουν στην εκπαίδευση καθώς και στο εργατικό και λαϊκό κίνημα στο σύνολό του, να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη:

«Για μια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση βασισμένη στα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Για αυξημένη χρηματοδότηση των κρατικών σχολείων.

Για καμία επιχειρηματική δράση σε σχολεία και σε πανεπιστήμια».

Οπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, «το ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα παραμένει ένα εργαλείο για τη διατήρηση μιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας». «Η υλοποίηση του στόχου ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα είναι επομένως άρρηκτα συνδεδεμένη με την έκβαση της πάλης για μια διαφορετική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Η ένταξη σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον λαό και τη νεολαία», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ