ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Φιξ

Εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες διοργανώνει στο Πάρκο Φιξ (Καυταντζόγλου και Πατησίων) το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Ο τίτλος της εκδήλωσης, που συνεχίζει μια παράδοση χρόνων, είναι «Ελληνες και μετανάστες εργάτες με το ΚΚΕ ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις από τους:

-- Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Για την πραγματική διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, με τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

-- Γιώργο Ντούνη, μετανάστη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Α' Αθήνας του ΚΚΕ, με θέμα «Για τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων στις δομές Υγείας - Παιδείας στον δήμο Αθήνας».

-- Φεράτ Τουμ, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στην «Teleperformance», με θέμα «Οι μετανάστες βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας, ιδιαίτερα στους κρίσιμους κλάδους της καπιταλιστικής οικονομίας. Το παράδειγμα του κλάδου των τηλεπικοινωνιών».

-- Αλεξάνδρα Λάμπρου, πρόεδρο του Συλλόγου Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων, με θέμα «Η διαρκής απαξίωση των υπηρεσιών Μετανάστευσης κρίκος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων».

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συγκροτήματα Ελλήνων και μεταναστών.

Στο κάλεσμά της η ΤΟ Α' Αθήνας σημειώνει:

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο, που η φωτιά του πολέμου συνεχίζει να καίει σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης να μεγαλώνει διαρκώς. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων εκτός του ΚΚΕ, μπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Οι λαοί παραμένουν τα μεγαλύτερα θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων. Ο αριθμός των ξεριζωμένων παγκοσμίως ξεπέρασε τα 120 εκατομμύρια φέτος, ο μεγαλύτερος στην ανθρώπινη Ιστορία. Η ΕΕ με το νέο, απάνθρωπο Σύμφωνο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εντείνει την καταστολή, τον εγκλωβισμό, τις απελάσεις, συνολικά την επίθεση στα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα, με τις συμφωνίες σύγχρονου σκλαβοπάζαρου που υπογράφει το ελληνικό αστικό κράτος (π.χ. με Αίγυπτο και Μπανγκλαντές) εξυπηρετούνται οι ανάγκες του κεφαλαίου για την προσέλκυση φτηνού, χωρίς δικαιώματα εργατικού δυναμικού για όσο διάστημα θέλει η μεγαλοεργοδοσία.

Θέλουν μετανάστες εργάτες σύγχρονους σκλάβους του συστήματος της εκμετάλλευσης. Οι μεγάλοι αγώνες όμως του προηγούμενου διαστήματος, με την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων στην "Teleperformance", στα εργοτάξια του Μετρό, στο Ελληνικό και αλλού, χάλασαν τα σχέδια της εργοδοσίας, έδειξαν τον δρόμο για κατακτήσεις!

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και φυλής, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, ενάντια στο ίδιο το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τον ξεριζωμό. Παλεύει για να ανοίξει ο δρόμος για το μόνο σύγχρονο και αναγκαίο τον 21ο αιώνα, την κοινωνία της ειρήνης και της αδελφοσύνης των λαών, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό!».


ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τα «κοράκια» ξεσπιτώνουν άνθρωπο με σοβαρά προβλήματα υγείας

Σε συγκέντρωση έξω από την Alpha Bank (πεζόδρομο Αριστομένους) στην Καλαμάτα, ενάντια σε πλειστηριασμό σπιτιού που ο ιδιοκτήτης του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και η οικία του βρίσκεται σε περιοχή που είχε πλημμυρίσει το 2016, καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης σωματείων Μεσσηνίας, τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. Μάλιστα, το 2016 οι πλημμύρες είχαν προκαλέσει ακόμα και ανθρώπινα θύματα!

Με αφορμή το νέο αυτό «χτύπημα» των «κορακιών», η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί όσους κινδυνεύουν να χάσουν το βιος τους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία «για να τους σταματήσουμε», «να λειτουργήσει και η αλληλεγγύη της γειτονιάς, που πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, για την έγκαιρη ενημέρωση».

Η Επιτροπή σημειώνει ότι κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στα «κοράκια» των τραπεζών και δίνει και τηλέφωνα επικοινωνίας ως εξής: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ: Παναγιώτης Κουφαλάκος, 6972.006.221. Συνδικάτο Οικοδόμων: Παναγιώτης Καράμπελας, 6977.673.306. Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα: Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, 6989.748.890. Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών: Αρης Κομπότης, 6974.669.526.


KO ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στα γραφεία της (Αχαρνών 241, αίθουσα εκδηλώσεων) από τις 10.00 έως τις 15.00, με σύνθημα «Δίνουμε αίμα γιατί και η αιμοδοσία είναι μια μορφή αλληλεγγύης».

Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, να λάβουν υπόψη τα εξής:

- Πρέπει να έχουν περάσει 3 μήνες (άντρες) ή 4 μήνες (γυναίκες) από την προηγούμενη αιμοδοσία.

- Το προηγούμενο βράδυ να έχουν υπάρξει 5 - 6 ώρες ύπνου.

- Το προηγούμενο βράδυ να μην έχει καταναλωθεί αλκοόλ.

- Ελαφρύ πρωινό.

- Σε περίπτωση COVID, να έχει περάσει ένας μήνας από το αρνητικό τεστ.

- Να έχουν περάσει 6 μήνες από το τελευταίο piercing ή tattoo.

- Να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να ενισχυθούν οι δομές Υγείας στη Δυτική Αττική

Μεγάλοι οι κίνδυνοι για τη ζωή του λαού σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος

Τα σοβαρά προβλήματα και τους μεγάλους κινδύνους για τον λαό της Δυτικής Αττικής, από την εγκληματική υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας και του ΕΚΑΒ, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που καταθέτει στον υπουργό Υγείας.

Αφορμή είναι τα απανωτά περιστατικά στον Ασπρόπυργο με τις μεγάλες καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ και τον θάνατο ενός 58χρονου εργαζόμενου. Περιστατικά που επαναφέρουν με τραγικό τρόπο την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δομών Υγείας στον Ασπρόπυργο και συνολικά στη Δυτική Αττική, για τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Οπως σημειώνει η Ερώτηση του Κόμματος, «μόλις πρόσφατα ένας εργαζόμενος 58 ετών στον κλάδο των Τροφίμων, πατέρας 3 παιδιών, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία και πόνους στην καρδιά, περίμενε ασθενοφόρο για 45 λεπτά και τελικά κατέληξε, και ένας άλλος, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, περίμενε μία ώρα όταν κατέρρευσε σε πεζοδρόμιο μετά από αδιαθεσία».

Αυτά συμβαίνουν σε έναν δήμο με περισσότερους από 40.000 μόνιμους κατοίκους και δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους που εργάζονται στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιοχής, ενώ το Κέντρο Υγείας παραμένει με σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών και το Νοσοκομείο «Θριάσιο» είναι σοβαρά υποστελεχωμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα και την πολύμηνη αναμονή των ασθενών για ένα χειρουργείο. Την ίδια στιγμή, σε όλη τη Δυτική Αττική δεν υπάρχει κανένας σταθμός του ΕΚΑΒ.

Ο λαός της περιοχής δικαιολογημένα αγανακτεί, αφού τα ζητήματα των ελλείψεων στις δομές Υγείας αφορούν τη ζωή και την υγεία χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων, θέμα που έχουν αναδείξει δεκάδες φορές τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής.

Μάλιστα, οι κίνδυνοι για τη ζωή του λαού της περιοχής είναι ακόμα μεγαλύτεροι σε περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης σε μια περιοχή με άναρχη χωροθέτηση, όπου η βιομηχανική περιοχή βρίσκεται δίπλα από τον οικιστικό ιστό.

«Αυτά συμβαίνουν στον πολυδιαφημισμένο Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που αποδεικνύει περίτρανα ποιος είναι ο χαρακτήρας αυτής της ανάπτυξης. Αμύθητα κέρδη για τους μεγάλους ομίλους σε Βιομηχανία, Ενέργεια, Logistics από τη μία, και από την άλλη ο λαός να τρέμει να αρρωστήσει, να κινδυνεύει κάθε μέρα η ίδια του η ζωή και η υγεία», σημειώνεται στην Ερώτηση, με τον αρμόδιο υπουργό να καλείται να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε:

-- Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των βασικών ειδικοτήτων, και με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να τεθεί σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία.

-- Το Νοσοκομείο «Θριάσιο» να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

-- Να δημιουργηθεί μόνιμος σταθμός ΕΚΑΒ στη Δυτική Αττική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ