Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να ενισχυθούν οι δομές Υγείας στη Δυτική Αττική

Μεγάλοι οι κίνδυνοι για τη ζωή του λαού σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος

Τα σοβαρά προβλήματα και τους μεγάλους κινδύνους για τον λαό της Δυτικής Αττικής, από την εγκληματική υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας και του ΕΚΑΒ, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που καταθέτει στον υπουργό Υγείας.

Αφορμή είναι τα απανωτά περιστατικά στον Ασπρόπυργο με τις μεγάλες καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ και τον θάνατο ενός 58χρονου εργαζόμενου. Περιστατικά που επαναφέρουν με τραγικό τρόπο την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δομών Υγείας στον Ασπρόπυργο και συνολικά στη Δυτική Αττική, για τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Οπως σημειώνει η Ερώτηση του Κόμματος, «μόλις πρόσφατα ένας εργαζόμενος 58 ετών στον κλάδο των Τροφίμων, πατέρας 3 παιδιών, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία και πόνους στην καρδιά, περίμενε ασθενοφόρο για 45 λεπτά και τελικά κατέληξε, και ένας άλλος, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, περίμενε μία ώρα όταν κατέρρευσε σε πεζοδρόμιο μετά από αδιαθεσία».

Αυτά συμβαίνουν σε έναν δήμο με περισσότερους από 40.000 μόνιμους κατοίκους και δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους που εργάζονται στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιοχής, ενώ το Κέντρο Υγείας παραμένει με σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών και το Νοσοκομείο «Θριάσιο» είναι σοβαρά υποστελεχωμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα και την πολύμηνη αναμονή των ασθενών για ένα χειρουργείο. Την ίδια στιγμή, σε όλη τη Δυτική Αττική δεν υπάρχει κανένας σταθμός του ΕΚΑΒ.

Ο λαός της περιοχής δικαιολογημένα αγανακτεί, αφού τα ζητήματα των ελλείψεων στις δομές Υγείας αφορούν τη ζωή και την υγεία χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων, θέμα που έχουν αναδείξει δεκάδες φορές τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής.

Μάλιστα, οι κίνδυνοι για τη ζωή του λαού της περιοχής είναι ακόμα μεγαλύτεροι σε περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης σε μια περιοχή με άναρχη χωροθέτηση, όπου η βιομηχανική περιοχή βρίσκεται δίπλα από τον οικιστικό ιστό.

«Αυτά συμβαίνουν στον πολυδιαφημισμένο Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που αποδεικνύει περίτρανα ποιος είναι ο χαρακτήρας αυτής της ανάπτυξης. Αμύθητα κέρδη για τους μεγάλους ομίλους σε Βιομηχανία, Ενέργεια, Logistics από τη μία, και από την άλλη ο λαός να τρέμει να αρρωστήσει, να κινδυνεύει κάθε μέρα η ίδια του η ζωή και η υγεία», σημειώνεται στην Ερώτηση, με τον αρμόδιο υπουργό να καλείται να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε:

-- Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των βασικών ειδικοτήτων, και με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να τεθεί σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία.

-- Το Νοσοκομείο «Θριάσιο» να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

-- Να δημιουργηθεί μόνιμος σταθμός ΕΚΑΒ στη Δυτική Αττική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ