Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Σε κλίμα εκφυλισμού και καρεκλομαχίας η συνέχεια της έκπτωσης Κασσελάκη

Σε σκηνικό αψιμαχιών περί... καρεκλοκένταυρων, καβγάδων για τα κλειδιά γραφείων και απειλών για δικαστήρια συνεχίζεται το εκφυλιστικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου μετά την έκπτωση Κασσελάκη, από την ΚΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Νοέμβρη, ενώ ο ενδεχόμενος δεύτερος γύρος αποφασίστηκε για τις αρχές του Δεκέμβρη. Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες ανασύστασης της σοσιαλδημοκρατίας με στόχο τη διαμόρφωση εναλλακτικού αντιλαϊκού κυβερνητικού πόλου.

Η αγωνία άλλωστε δεν κρύβεται από τα αστικά επιτελεία, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να καλεί από τη ΔΕΘ... ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να βρουν γρήγορα τον δρόμο τους για να μαζεύουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την πολιτική του...

Και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο διάλειμμα από τα ξεκατινιάσματά τους, να σπεύδουν να δώσουν διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο ότι δεν ξέχασαν την «τέχνη»: Κάπως έτσι μέσα στη βδομάδα με παρεμβάσεις τους «ζήλευαν τη δόξα» των κυβερνητικών βουλευτών πότε λέγοντας ότι αν υπάρξουν παροχές «θα ξαναχρεοκοπήσουμε» (Ραγκούσης), πότε ζητώντας «να κάνουμε μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη, να δούμε πώς θα περιορίσουμε το κόστος των υπαρχουσών δομών Υγείας, πώς θα αναδιατάξουμε τον υγειονομικό μας χάρτη, ώστε να γίνει φτηνότερο το κόστος» (Π. Παππάς) και πότε «ενθυμούμενοι» ότι... το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει (Πολάκης). Ενώ απανωτές είναι και οι παρεμβάσεις, όπως π.χ. αυτές των Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου που με φόντο και τις αντίστοιχες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ζητάνε «να κατέβουμε με μια λογική εξωστρέφειας και να πετύχουμε συμπλεύσεις για να νικηθεί η ΝΔ», μαζί με την οποία βέβαια ψηφίζουν το 50% των νομοσχεδίων και συμφωνούν και στα υπόλοιπα.

Σε ό,τι αφορά την «αποφορά» που εκπέμπουν τα εσωκομματικά τους, στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το βράδυ της Πέμπτης 12 Σεπτέμβρη, επαναβεβαιώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (17-1) ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έκπτωτος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλά απερχόμενος πρόεδρος. Η Θ. Τζάκρη, που συνέχισε να υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, φέρεται να προειδοποίησε με δικαστική συνέχεια, μιλώντας για «πολιτική και διαχειριστική παράλυση στον οργανισμό του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να γίνει καμία έγκυρη διαχειριστική πράξη ή πράξη εκπροσώπησης του κόμματος», ενώ μέσα στην αναμπουμπούλα το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως εξετάζει και ο τηλεπαρουσιαστής Δ. Παπανώτας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς νέα διάσπαση με τον εκφυλισμό στο απόγειό του (2024-08-31 00:00:00.0)
«Μαύρα» πακέτα, οδικοί χάρτες και «μαχαιρώματα» (2024-06-26 00:00:00.0)
Απαράδεκτη ομοφοβική επίθεση Κούγια στον Κασσελάκη (2024-06-19 00:00:00.0)
Αλληλοκαρφώματα και ευρύτερες διεργασίες (2023-10-12 00:00:00.0)
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές (2023-09-16 00:00:00.0)
Ολο και πιο συστημικά, όλο και πιο αμερικανικά... (2023-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ