Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2023 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές

Με τις γνωστές διαδικασίες της ψευδεπίγραφης «συμμετοχής» του μισάωρου, που έχουν καθιερώσει όλα τα αστικά κόμματα, διεξάγονται αυτήν την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη οι αναβληθείσες κατά μία βδομάδα εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελική ευθεία εντείνονται οι εκκλήσεις από όλους τους υποψηφίους ώστε να υπάρξει συμμετοχή στη διαδικασία, και να παρουσιαστεί ότι το κόμμα μετά τον καταποντισμό των εκλογών έχει κάποια δυναμική για να παίξει τον ρόλο της κυβερνητικής εναλλακτικής.

Παράλληλα δυναμώνουν τα σενάρια που θέλουν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα να πυροδοτεί αποχωρήσεις στελεχών, ακόμα και διάσπαση, στο πλαίσιο της διαδικασίας για τη δημιουργία νέου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας.

Απαντώντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Μανώλης Φάμελος, την Παρασκευή από τη ΔΕΘ, αρκέστηκε να σημειώσει ότι «η ενότητα και η συλλογικότητα είναι το μεγαλύτερό μας όπλο, γιατί ο αντίπαλος είναι η κυβέρνηση... Για να εξασφαλίσουμε την ενότητα χρειάζεται δημοκρατία στο κόμμα, πλουραλισμός αλλά και μία ενιαία φωνή προς τα έξω».

«Δεν θα αρχίσω καινούργιο κόμμα. Θα αρχίσω καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει στο τελευταίο σποτ του ο υποψήφιος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ζητάει «μισή ώρα από την Κυριακή» όλη κι όλη για το... «ελληνικό όνειρο» του κεφαλαίου. «Για έναν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σύγχρονο, συμμετοχικό, αποτελεσματικό», καλεί στο μήνυμά της η επίσης υποψήφια Εφη Αχτσιόγλου, με «ανέκδοτα» περί μιας «κοινωνίας υψηλών προσδοκιών»... που ο ΣΥΡΙΖΑ τις πήγε στον πάτο. «Αξιόπιστα, Ενωτικά και Αριστερά» είναι το σύνθημα του Ευ. Τσακαλώτου, ώστε το κόμμα «να είναι αξιόπιστο για την κυβέρνηση» και τα επόμενα μνημόνια και αντεργατικά μέτρα με «αριστερή» προβιά.

Οσο αφορά τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν την είσοδο στον δεύτερο γύρο της Εφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη.

Οπως και να 'χει, με οποιονδήποτε στο τιμόνι η πυξίδα δείχνει σταθερά αντιλαϊκά. Ενδεικτικές είναι οι παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κωλυσιέργησε» στην υλοποίηση των Οδηγιών της ΕΕ για τις πλημμύρες, πολιτική που οδηγεί ολοταχώς και σε νέα εγκλήματα σε βάρος της ζωής και της περιουσίας του λαού, και να υπερασπίζεται την ευρωενωσιακή «κανονικότητα» στα Εργασιακά, «κανονικότητα» την οποία σφραγίζει το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης για τη 13ωρη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ