Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2023 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
Η μόνη πραγματική διαφορά, η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού!

Στο μήνυμα ελπίδας και μαχητικής αισιοδοξίας που έδωσε η μαζική συγκέντρωση της Τετάρτης στάθηκε στον χαιρετισμό του ο Σωτήρης Παρίσης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας ταυτόχρονα να συνεχιστεί η αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας.

«Η οργή τους είναι και δική μας οργή. Οργή για τον επιλεκτικά ανίκανο μηχανισμό κυβερνήσεων, δήμων και Περιφέρειας, που μετατρέπει ακόμα και ένα ποτήρι νερό σε πολυτέλεια, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη σε όσους έχουν πληγεί, που καλούν μέσω της ΚΕΔΕ να σταματήσει κάθε βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτήν τη βοήθεια. Αίσχος, φίλες και φίλοι!», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι γεννιέται ξανά, αυτή τη φορά μέσα από τις λάσπες, η ελπίδα:

«Μέσα στο βαθύ σκοτάδι και την τραγική κατάσταση που επικρατεί, λάμπει ξανά η δύναμη της αλληλεγγύης και του αγώνα. Ακτινοβολεί ξανά το σύνθημα "μόνο ο λαός σώζει τον λαό"».

Τι θα αντιπαρατάξουμε απέναντι σε ένα εχθρικό αστικό κράτος;

Μπροστά και στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, συνέχισε ο Σ. Παρίσης, «τι θα αντιπαρατάξει ο λαός μας απέναντι σε ένα εχθρικό αστικό κράτος, που ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία του λαού;

Τι θα αντιπαρατάξει απέναντι στην πολιτική που λέει ότι τα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης είναι κόστος και ταυτόχρονα δεν είναι "επιλέξιμα", γιατί δεν παράγουν κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους;

Τι θα αντιπαρατάξει απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν όλα τα κόμματα του συστήματος αλλά και οι παρατάξεις τους στον δήμο και στην Περιφέρεια; Σε όλους αυτούς δηλαδή που στηρίζουν ένα κράτος που δεν μπορεί ακόμα να φτάσει σε αποκλεισμένους από τις πλημμύρες, που άφησε τον Εβρο να καίγεται για 18 μέρες, αλλά την ίδια στιγμή στέλνει με εκπληκτική ταχύτητα κλούβες, διμοιρίες και πυροσβεστικά για να σπάσουν την πόρτα και να κάνουν έξωση σε λαϊκές οικογένειες για χρέη μόλις μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, των χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτικών οικογενειών και νεολαίας; Ποιος θα είναι την επόμενη μέρα των εκλογών η μοναδική δύναμη αποκάλυψης και καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής της νέας περιφερειακής αρχής, που θα υλοποιεί πιστά την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ;

Ποιος είναι αυτός που μπορεί και θα δώσει τη μάχη αυτές τις μέρες, μαζί με τους εργαζόμενους και μέσα από τα σωματεία, απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, το οποίο καταργεί το 5ήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα; Είναι πρόκληση! Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε σήμερα (σ.σ. 13/9) το νέο έκτρωμα στις Επιτροπές της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη βδομάδα. Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Αποδεικνύεται ξανά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης, όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης.

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα και διλήμματα, φίλοι και σύντροφοι, είναι μία και μοναδική!

Ξανά δήμαρχος στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης. Ξανά δημοτική αρχή η "Λαϊκή Συσπείρωση" και ακόμα περισσότεροι αγωνιστές εκλεγμένοι, που θα γίνουν η φωνή διεκδίκησης και αγώνα μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης σε αυτήν τη βαρβαρότητα που ζούμε, θα δυναμώσουν οι αγώνες και η οργανωμένη δράση του λαού και της νεολαίας».

Η Δυτική Ελλάδα «αλλάζει» προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος του λαού

«Οπου σταθεί κι όπου βρεθεί αυτές τις μέρες ο κ. Φαρμάκης, ο εκλεκτός της ΝΔ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λέει ότι "η Δυτική Ελλάδα αλλάζει". Θα συμφωνήσουμε μαζί του. Ετσι είναι.

Η Δυτική Ελλάδα αλλάζει, γίνεται καθημερινά όλο και πιο φιλόξενη για τα επιχειρηματικά σχέδια, τις επενδύσεις μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, και αφιλόξενη για τον λαό της, την καθημερινότητά του και τις ανάγκες του.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι σε ολόκληρο ετήσιο σχέδιο δράσης για το 2023, κόστους 1,5 δισ., δεν υπάρχει ούτε μισό ευρώ για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης ή για μελέτες σεισμικής τρωτότητας σε σχολεία και δημόσια κτίρια, ότι δεν υπάρχει ούτε σεντ για πραγματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για να μη ζήσουμε αυτό που έγινε στον Θεσσαλικό Κάμπο. Εδώ ακόμα δεν έχουν καθαριστεί τα ποτάμια και τα ρέματα της περιοχής μας, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Αλλά πώς να καθαριστούν; Με τάισμα εργολάβων και επιχειρηματιών, που καυχιέται ο εκλεκτός της ΝΔ και τους μοιράζει τις τελευταίες μέρες εκατομμύρια;

Για ποιον γίνεται φιλόξενη αν όχι για τους επιχειρηματίες, όταν η σημερινή περιφερειακή αρχή θέτει προτεραιότητα την επιδότηση και στήριξη του τουριστικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οταν δίνει 19,5 εκατ. ευρώ "ζεστό" χρήμα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και προχωρά σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του λιμανιού στο Κατάκολο, δίνοντας 25 εκατ. ευρώ. Οταν προβλέπει στο ετήσιο σχέδιο του 2023 σχεδόν 15 εκατ. ευρώ ενισχύσεις σε βιομηχανικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις».

Αποκαλυπτική η στήριξη των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση της ΝΔ

«Αλλά σε όλα αυτά δεν ήταν ούτε είναι μόνος του ο κ. Φαρμάκης. Την τετραετία που πέρασε, η συναίνεση που πρόσφεραν στη διοίκηση Φαρμάκη της ΝΔ οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (επίσημες και ανεπίσημες) ήταν αποκαλυπτική.

Στήριξαν και ψήφισαν μαζί την "απελευθέρωση" της Ενέργειας, συνολικά έναν ενεργειακό σχεδιασμό που εκτίναξε την ενεργειακή φτώχεια και που μέσω της άναρχης επέκτασης τεράστιων φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων έχει καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις γόνιμης αγροτικής γης, βοσκοτόπια, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί πολλαπλές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στην Αχαΐα, όπου παρέδωσαν τεράστιες εκτάσεις και εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων σε ανεμογεννήτριες. Στα βουνά περιμετρικά του Σκεπαστού, ανατολικά του Δροσάτου και της Γουμένισσας, αλλά και βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, στο όρος Σκιαδοβούνι στον Ερύμανθο, που αποτελεί περιοχή Natura, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανίου του δήμου Πατρέων.

Ψήφισαν μαζί όλους τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς της Περιφέρειας.

Στήριξαν την πολιτική απαξίωσης και διάλυσης κρίσιμων υπηρεσιών, ώστε να περάσουν όλα στα χέρια εργολάβων, αντί η Περιφέρεια να διαθέτει δικό της σύγχρονο στόλο και εξοπλισμό για πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ψήφισαν όλοι μαζί την ενοικίαση μηχανημάτων από ιδιώτες, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Στήριξαν την περίοδο της πανδημίας την πολιτική του εγκλεισμού και της εμπορευματοποίησης του συστήματος Υγείας. Βρήκαν την ευκαιρία να μοιράσουν εκατομμύρια ευρώ "ζεστό" χρήμα με απευθείας αναθέσεις για αντισηπτικά, αυτόματους ψεκαστήρες, υπερτιμολογημένα τεστ και πολλά άλλα. Την ίδια ώρα δεν έλεγαν κουβέντα για την κατάσταση, τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, απέρριπταν το αίτημα εκατοντάδων φορέων και σωματείων για άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα.

Μετέτρεψαν όλοι μαζί τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού μας σε μπίζνα εκατομμυρίων ευρώ, με τη συμμετοχή ιδιωτών και ΜΚΟ μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, φτάνοντας στο σημείο να υλοποιούν ακόμα και σεμινάρια για το πώς αυτό το τμήμα του λαού που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα αξιοποιεί τα αποφάγια του.

Χάιδευαν όλοι μαζί τα φασιστικά μορφώματα, τα αντιμετώπιζαν και εδώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως "εκλεγμένους του λαού" και τους παραχωρούσαν γραφεία και τεχνικές διευκολύνσεις, ψήφιζαν μαζί τους όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και τους προϋπολογισμούς.

Στήριξαν και στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τη μετατροπή της περιοχής μας σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με αναβάθμιση των βάσεων σε Αραξο, Ανδραβίδα και Ακτιο, ενώ δεν λένε κουβέντα για το ενδεχόμενο μεταφοράς και αποθήκευσης πυρηνικών στη βάση του Αραξου.

Ταυτόχρονα, καταψήφιζαν μαζί καθετί που έφερναν για συζήτηση οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφορούσε άμεσες ανάγκες και διεκδικήσεις του λαού μας, προστασία της λαϊκής περιουσίας και τους εισοδήματος χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων και αγροτών, ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο λαός μην ψάχνει διαφορές ανάμεσα σε επίσημους και ανεπίσημους υποψηφίους!

«Σε αυτόν τον δρόμο θα κινηθούν και οι σημερινοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Καρπέτας και Σκιαδαρέσης αντίστοιχα, αφού επί της ουσίας δεν διαφωνούν σε τίποτα με την πολιτική Φαρμάκη. Ισα ίσα, τα προγράμματά τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Ούτε είναι νέοι αυτοδιοικητικοί, άφθαρτοι και άλλα τέτοια ωραία που λένε. Και οι δυο τους είναι γνωστά στελέχη των αστικών κομμάτων, που υπηρετήσαν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική και από θέσεις ευθύνης στην Τοπική Διοίκηση.

Γι' αυτό άλλωστε μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όλοι μπορούν να πάνε με όλους. Και μάλιστα στην Πάτρα όλοι μαζί απέναντι στον αγωνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Αρα, ο λαός μας δεν πρέπει να ψάχνει διαφορές ανάμεσα στους επίσημους και ανεπίσημους ή δήθεν ανεξάρτητους εκλεκτούς των συστημικών κομμάτων. "Μόνοι τους και όλοι μας", λοιπόν!

Η μόνη πραγματική διαφορά είναι να δυναμώσουμε παντού τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ. Να εκλέξουμε ξανά δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Αυτή είναι η μοναδική αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και η νεολαία της Πάτρας, πέρα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Με αισιοδοξία λοιπόν και μαχητικότητα ριχνόμαστε στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, στη μάχη του ψηφοδελτίου, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό, και απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία, στον συμβιβασμό που καλλιεργούν όλες οι άλλες δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ