ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
Σελ. /28
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση γνωριμίας με νέες και νέους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ

Στον απόηχο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες λαού και νεολαίας, στον χώρο που το φιλοξένησε, το Πάρκο Τρίτση, έγινε το Σάββατο μια ξεχωριστή συνάντηση. Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργάνωσε μια «ζεστή» εκδήλωση γνωριμίας για τις νέες και τους νέους που μέσω του Φεστιβάλ ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τη νεολαία του ΚΚΕ, την ΚΝΕ.

Η Ηρώ Κοτσαμπά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, μέσω της κεντρικής ομιλίας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στον γνώριμο χώρο του πάρκου, όπου «μέσα στις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ μετατράπηκε σε μια απέραντη κόκκινη γιορτή, μια νεανική κοσμοπλημμύρα, αποδεικνύοντας ότι η φλόγα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δυνατή, φωτίζοντας μέσα από αυτή τη μικρή κόκκινη πολιτεία το μέλλον της ανθρωπότητας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Ακόμη μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα μέλη της ΚΝΕ είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε στην οργάνωση αγώνων και διεκδικήσεων για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, που παλεύουμε και δημιουργούμε με ανώτερες αξίες και ιδανικά να ανατρέψουμε τη σάπια εκμεταλλευτική κοινωνία στην οποία ζούμε (...) Η ΚΝΕ αποτελεί το δικό μας σχολείο! Αλλωστε, κανείς δεν γεννιέται έτοιμος επαναστάτης! Γίνεται όμως μέσα από την ίδια τη λειτουργία και τη δράση της οργάνωσης. Με τη μελέτη των υλικών μας, του "Οδηγητή", του μαρξιστικού βιβλίου, με τη συνεδρίαση της Οργάνωσης Βάσης, δίπλα στους υπόλοιπους επαναστάτες, συντρόφους του, μέλη της ΚΝΕ. Κάθε νέο μέλος της ΚΝΕ δέχεται βοήθεια στη μελέτη, στον καθημερινό εξοπλισμό, δέχεται τη φροντίδα της οργάνωσης, την αλληλεγγύη σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει».

Κλείνοντας κάλεσε όσους νέους σκέφτονται σήμερα να κάνουν το βήμα να οργανωθούν στην ΚΝΕ, να μη διστάσουν, επισημαίνοντας: «Τώρα είναι η ώρα καθένας να κοιτάξει τα μεγάλα, όλα αυτά που μας ενώνουν. Τις κοινές μας αγωνίες, τα κοινά μας όνειρα, τις κοινές μας ανάγκες, τη σημασία τού να παλέψουμε από κοινού για να αλλάξουμε τον κόσμο! Γιατί κάθε νέος που αποφασίζει να ενταχθεί στις γραμμές της ΚΝΕ, είναι μια ήττα για το σύστημα που θέλει να μας έχει του χεριού του! Η ΚΝΕ καλεί όλους όσοι το σκέφτονται να κάνουν αυτό το βήμα, γιατί στον αγώνα αυτόν κανένας δεν περισσεύει, γιατί μέσα από τη δράση σας έχετε να προσφέρετε πολλά στην πιο μεγάλη και όμορφη ιδέα που σκέφτηκε ποτέ ο ανθρώπινος νους, στην κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού!».

Δύναμη, γνώση, στήριξη

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε παρέμβαση από μαθήτρια μέλος της ΚΝΕ στη Δυτική Αθήνα, η οποία στάθηκε στη δύναμη, τη γνώση και τη βοήθεια που έχει αντλήσει μέσα από την οργάνωσή της στην ΚΝΕ. «Μέσα σε αυτά τα χρόνια που είμαι μέλος της ΚΝΕ, έχω μάθει να υψώνω τη φωνή μου στο σχολείο για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα και αυτό το έχω καταφέρει μαζί και με άλλους συντρόφους, με συλλογικότητα όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Μέσα από τους αγώνες έχω καταλάβει πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο και καθημερινά όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας επιβεβαιώνουν την απόφασή μου να γίνω μέλος της ΚΝΕ, της μόνης επαναστατικής οργάνωσης νεολαίας στην Ελλάδα. Ακόμη και τώρα που είμαι 3η Λυκείου, δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι, άλλωστε η ίδια η Οργάνωση μου προσφέρει στήριξη σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη χρονιά και η συντροφικότητα είναι που μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω», επισήμανε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζητήσεις πάνω στις ιδέες και τους σκοπούς της ΚΝΕ. Στον χώρο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, λειτούργησε και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Βραδιά για τους πρωτοπόρους της λειτουργίας του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Μια όμορφη βραδιά διοργάνωσε, την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, το Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος», για τα δεκάδες μέλη της ΚΝΕ, που είχαν στην ευθύνη τους βασικές λειτουργίες του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» καθ' όλη τη διάρκεια των τετραήμερων εκδηλώσεών του.

Σε ζεστό κλίμα η αυλή του Στεκιού γέμισε από τα μέλη της ΚΝΕ που και τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ βρίσκονταν «επί ποδός» και με αυταπάρνηση και εθελοντική προσφορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ως υπεύθυνοι σε όλα τα απαραίτητα πόστα για την επιτυχία του Φεστιβάλ, έτσι ώστε να μπορέσει να υποδέχεται κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες κόσμου στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Στη διάρκεια της βραδιάς μίλησε ο Ιάσονας Φανός, Γραμματέας του ΣΠ Αττικής και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, χαιρετίζοντας όλα τα μέλη της ΚΝΕ «που συνέβαλαν ώστε το 50ό Φεστιβάλ να είναι αντάξιο των στόχων που το Κόμμα μας και η ΚΝΕ είχαν θέσει, αντάξιο της Ιστορίας του, και το μαζικότερο των τελευταίων πολλών ετών». Επίσης, αναφέρθηκε σε πλευρές της επιτυχίας του Φεστιβάλ, στην ώθηση που δίνει στις Οργανώσεις της ΚΝΕ για τη συνέχεια σε όλα τα επίπεδα, καθώς και στην ξεχωριστή συμβολή των υπεύθυνων των ομάδων λειτουργίας του. Κλείνοντας τόνισε ότι «τα πιο όμορφα Φεστιβάλ μας δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα».

Εκ μέρους του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ δόθηκε τιμητική αναμνηστική κάρτα σε όλους τους παρευρισκόμενους συντρόφους.

«Στις προκλήσεις της ζωής, με γνώση - αλληλεγγύη - αγώνα βγαίνεις νικητής»

Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους πρωτοετείς φοιτητές

«Στις προκλήσεις της ζωής, με γνώση - αλληλεγγύη - αγώνα βγαίνεις νικητής»: Με αυτό το σύνθημα η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους!

Στην ανακοίνωση αναλυτικά επισημαίνεται:

«Είσαι επιτέλους φοιτητής/φοιτήτρια! Εφτασες εδώ ξεπερνώντας πολλά εμπόδια. Κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο πανεπιστήμιο, αφού αντιμετώπισες το σχολείο της παπαγαλίας, το άγχος, ένα βουνό από εξετάσεις, έδωσες πανελλαδικές με τα θέματα - "κόφτες" σε πολλά μαθήματα, καθώς κυβέρνηση και υπουργείο επεδίωξαν να στείλουν πελατεία στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολέγια, οι προσωπικοί σου κόποι και οι θυσίες της οικογένειας ελπίζεις να βρουν δικαίωση, οι σπουδές σου να σηματοδοτήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Γι' αυτό το μέλλον αξίζει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό!

Ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου!

Είτε μπήκες στη σχολή που ονειρευόσουν πάντα, είτε σε κάποια από τις επόμενες επιλογές σου, έχεις πάρει την απόφαση να μην το παρατήσεις! Κάθε εμπόδιο που συναντάς για να κατακτήσεις τα όνειρα και το μέλλον σου, μπορεί να ξεπερνιέται όταν η ατομική προσπάθεια, που όλοι κάνουμε, συναντάει τη συλλογική δράση! Αυτή είναι η πραγματική μας δύναμη: ΜΑΖΙ για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, σύγχρονες, υψηλού επιπέδου σπουδές.

Πτυχία με αξία - δωρεάν σπουδές. Αυτό είναι σύγχρονο για τους φοιτητές

Δεν είναι πολυτέλεια να έχεις σύγχρονες υποδομές, κτίρια, εργαστήρια, διδάσκοντες για όλα τα μαθήματα. Είναι προϋπόθεση για να μάθεις ολοκληρωμένα το αντικείμενό σου, να έρθεις σε επαφή με τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης. Δεν είναι πολυτέλεια να έχεις επαγγελματική κατοχύρωση με την ολοκλήρωση των σπουδών σου. Σπουδάζουμε ώστε το πτυχίο μας να αποτελέσει ένα ικανό εφόδιο, για να εργαστούμε αύριο στο αντικείμενό μας.

"Συντονίσου" με όσους διεκδικούμε:

  • Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για επαρκείς καθηγητές, ασφαλείς υποδομές, δωρεάν συγγράμματα, εργαστηριακό εξοπλισμό!
  • Μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια που σαρώνει. Με εξασφάλιση δωματίων για τη στέγαση όσων έχουν ανάγκη, αύξηση του στεγαστικού επιδόματος, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές, πρόσβαση σε πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές.

Οι φοιτητές πέρυσι διαδηλώσαμε μαζικά ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που μετατρέπει ακόμα περισσότερο το πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, την Παιδεία σε εμπόρευμα με τους φοιτητές πελάτες. Φωνάξαμε δυνατά "ή τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας!" και με τους αγώνες μας αποδείξαμε ποια είναι η πραγματική πλειοψηφία!

Δεν είσαι μόνος / μόνη! Είμαστε όλοι μαζί!

Γνώρισε τον Φοιτητικό Σύλλογο που ανήκεις! Εκεί θα ενημερωθείς, θα συζητήσεις, θα αποφασίσεις και θα δράσεις. Θα βρεις τη δύναμη να αγωνιστείς για τα δικαιώματά σου!

Οι σύλλογοι είναι στήριγμα αλληλεγγύης για κάθε φοιτητή, αλλά και συλλογικότητας για κάθε ανάγκη μας στον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Οι φοιτητές με τους αγώνες μας καταφέραμε πολλά, όπως να ακυρώσουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία, να παραμείνουν δωρεάν τα συγγράμματα κ.ά.

Οι φοιτητές ανέδειξαν την "Πανσπουδαστική ΚΣ", το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΚΝΕ, σε 1η δύναμη στις φοιτητικές εκλογές για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Γνώρισε την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας!

Η ΚΝΕ πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, ενάντια στις σάπιες αξίες αυτού του συστήματος, ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό.

Η ΚΝΕ παλεύει για:

  • Το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας!
  • Σπουδές χωρίς εμπόδια και δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε!
  • Επιστήμη και έρευνα που θα υπηρετεί τους πολλούς και όχι τα κέρδη των λίγων, τις μπίζνες και τους πολέμους τους!

Παλεύουμε για να αλλάξει αυτός ο κόσμος!

Για την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας και δικαιοσύνης, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Υπάρχει διέξοδος από το σύστημα της εκμετάλλευσης, των κρίσεων, των πολέμων. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, με ριζικές ανατροπές να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα αξιοποιήσει όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Μια κοινωνία που, όπως έλεγε ο κομμουνιστής διανοούμενος Δημήτρης Γληνός, "η επιστήμη θα σκέφτεται ανθρώπινα και κάθε άνθρωπος θα σκέφτεται επιστημονικά"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ