Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση γνωριμίας με νέες και νέους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ

Στον απόηχο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες λαού και νεολαίας, στον χώρο που το φιλοξένησε, το Πάρκο Τρίτση, έγινε το Σάββατο μια ξεχωριστή συνάντηση. Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργάνωσε μια «ζεστή» εκδήλωση γνωριμίας για τις νέες και τους νέους που μέσω του Φεστιβάλ ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τη νεολαία του ΚΚΕ, την ΚΝΕ.

Η Ηρώ Κοτσαμπά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, μέσω της κεντρικής ομιλίας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στον γνώριμο χώρο του πάρκου, όπου «μέσα στις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ μετατράπηκε σε μια απέραντη κόκκινη γιορτή, μια νεανική κοσμοπλημμύρα, αποδεικνύοντας ότι η φλόγα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δυνατή, φωτίζοντας μέσα από αυτή τη μικρή κόκκινη πολιτεία το μέλλον της ανθρωπότητας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Ακόμη μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα μέλη της ΚΝΕ είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε στην οργάνωση αγώνων και διεκδικήσεων για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, που παλεύουμε και δημιουργούμε με ανώτερες αξίες και ιδανικά να ανατρέψουμε τη σάπια εκμεταλλευτική κοινωνία στην οποία ζούμε (...) Η ΚΝΕ αποτελεί το δικό μας σχολείο! Αλλωστε, κανείς δεν γεννιέται έτοιμος επαναστάτης! Γίνεται όμως μέσα από την ίδια τη λειτουργία και τη δράση της οργάνωσης. Με τη μελέτη των υλικών μας, του "Οδηγητή", του μαρξιστικού βιβλίου, με τη συνεδρίαση της Οργάνωσης Βάσης, δίπλα στους υπόλοιπους επαναστάτες, συντρόφους του, μέλη της ΚΝΕ. Κάθε νέο μέλος της ΚΝΕ δέχεται βοήθεια στη μελέτη, στον καθημερινό εξοπλισμό, δέχεται τη φροντίδα της οργάνωσης, την αλληλεγγύη σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει».

Κλείνοντας κάλεσε όσους νέους σκέφτονται σήμερα να κάνουν το βήμα να οργανωθούν στην ΚΝΕ, να μη διστάσουν, επισημαίνοντας: «Τώρα είναι η ώρα καθένας να κοιτάξει τα μεγάλα, όλα αυτά που μας ενώνουν. Τις κοινές μας αγωνίες, τα κοινά μας όνειρα, τις κοινές μας ανάγκες, τη σημασία τού να παλέψουμε από κοινού για να αλλάξουμε τον κόσμο! Γιατί κάθε νέος που αποφασίζει να ενταχθεί στις γραμμές της ΚΝΕ, είναι μια ήττα για το σύστημα που θέλει να μας έχει του χεριού του! Η ΚΝΕ καλεί όλους όσοι το σκέφτονται να κάνουν αυτό το βήμα, γιατί στον αγώνα αυτόν κανένας δεν περισσεύει, γιατί μέσα από τη δράση σας έχετε να προσφέρετε πολλά στην πιο μεγάλη και όμορφη ιδέα που σκέφτηκε ποτέ ο ανθρώπινος νους, στην κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού!».

Δύναμη, γνώση, στήριξη

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε παρέμβαση από μαθήτρια μέλος της ΚΝΕ στη Δυτική Αθήνα, η οποία στάθηκε στη δύναμη, τη γνώση και τη βοήθεια που έχει αντλήσει μέσα από την οργάνωσή της στην ΚΝΕ. «Μέσα σε αυτά τα χρόνια που είμαι μέλος της ΚΝΕ, έχω μάθει να υψώνω τη φωνή μου στο σχολείο για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα και αυτό το έχω καταφέρει μαζί και με άλλους συντρόφους, με συλλογικότητα όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Μέσα από τους αγώνες έχω καταλάβει πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο και καθημερινά όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας επιβεβαιώνουν την απόφασή μου να γίνω μέλος της ΚΝΕ, της μόνης επαναστατικής οργάνωσης νεολαίας στην Ελλάδα. Ακόμη και τώρα που είμαι 3η Λυκείου, δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι, άλλωστε η ίδια η Οργάνωση μου προσφέρει στήριξη σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη χρονιά και η συντροφικότητα είναι που μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω», επισήμανε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζητήσεις πάνω στις ιδέες και τους σκοπούς της ΚΝΕ. Στον χώρο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, λειτούργησε και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ