Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κοροϊδία

Μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολείων έχουν δοθεί πάνω από 800 αποβολές για κινητά στα σχολεία, ενώ στην πλατφόρμα καταγγελιών για το μπούλινγκ έχουν γίνει από την άνοιξη πάνω από 400 καταγγελίες. Τα παραπάνω για τον υπουργό Παιδείας είναι στοιχεία που δείχνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης τάχα λειτουργούν για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων εκφοβισμού στα σχολεία...

Επειδή όμως κάθε μέρα διαβάζουμε όλο και μια - δυο ειδήσεις για άγριες συμπλοκές και ξεσπάσματα βίας ανηλίκων μέσα κι έξω από τα σχολεία, η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να χτυπήσουν την αιτία των φαινομένων που εδράζεται στη σαπίλα της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Ο υπουργός Κυρ. Πιερρακάκης, επειδή γνωρίζει καλά ότι δεν πείθει κανέναν η συζήτηση που αποπροσανατολιστικά άνοιξε η κυβέρνηση για «το κινητό στην τσάντα» (την ώρα που γονείς και εκπαιδευτικοί κινητοποιούνταν σε όλη τη χώρα ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων και τα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν), είπε να μιλήσει και για τους σχολικούς ψυχολόγους. Δουλεύουν φέτος στην Εκπαίδευση 4.800 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, είπε ο υπουργός, ενώ προσλαμβάνονται κάθε χρόνο και κάποιες εκατοντάδες αναπληρωτές.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Τα δημόσια δημοτικά σχολεία της χώρας είναι πάνω από 4.200 (ακόμα περισσότερα είναι τα νηπιαγωγεία) και οι δημόσιες σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι 3.407. Χιλιάδες σχολεία λοιπόν παραμένουν ακάλυπτα από τέτοιου είδους απαραίτητο προσωπικό. Ειδικά δε για τους αναπληρωτές ψυχολόγους που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, το καθεστώς στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι να βρίσκονται στο σχολείο μια φορά τη βδομάδα (καλύπτουν από πέντε σχολεία ο καθένας) για να γνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα σε πληθυσμούς 250 - 400 μαθητών!

Απ' όπου και να το πιάσει κανείς, η κυβέρνηση απλά συνεχίζει την κοροϊδία, ρίχνοντας το βάρος για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στους ίδιους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους όχι μόνο αφήνει πλήρως αστήρικτους, αλλά απειλεί κι από πάνω με αυστηροποίηση των ποινών για την παραμέληση των ανηλίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ