Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ούτε τις περσινές αποχωρήσεις δεν καλύπτουν οι προσλήψεις στα ΑΕΙ

Προσλήψεις προσωπικού στα πανεπιστήμια, που παραμένουν όμως πολύ πίσω από τις ανάγκες, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκης, σε έκτακτη σύνοδο πρυτάνεων που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανακοίνωσε προσλήψεις 950 μελών ΔΕΠ (εκ των οποίων 200 στον κλάδο των Επιστημών Υγείας με πιστώσεις του υπουργείου Υγείας), 30 προσλήψεις μελών ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ και 20 προσλήψεις διοικητικού προσωπικού.

Θυμίζουμε ότι πριν δέκα μέρες περίπου το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων είχε συνάντηση με τον υπουργό, θέτοντας επιτακτικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των πανεπιστημίων.

Να σημειωθεί ότι στον κρατικό προϋπολογισμό το 2023 καταγράφονται 20.538 εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικοί), ενώ για το 2024 καταγράφονται 18.213 εργαζόμενοι. Μόνο τον τελευταίο χρόνο δηλαδή, είχαμε μείωση 2.325 εργαζομένων.

Επομένως, οι 1.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός, είναι κάτι λιγότερο από σταγόνα στον ωκεανό, αφού δεν καλύπτουν καν τις αποχωρήσεις, πόσο μάλλον τις τεράστιες απώλειες από το πάγωμα προσλήψεων της προηγούμενης δεκαετίας, κι αυτό την ίδια ώρα που έχουν πολλαπλασιαστεί τα προγράμματα σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μόνο τα μεταπτυχιακά τους φτάνουν τα 1.300...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ