ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Νικηφόρο ξεκίνημα για την ΑΕΚ

Με νίκη ξεκίνησε η ΑΕΚ στο φετινό FIBA Champiοns League, 80-71 τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν χτες στη «SUNEL Arena» στα Ανω Λιόσια για την 1η αγωνιστική του 5ου ομίλου. Ετσι η «Ενωση» άνοιξε επιτυχημένα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη σεζόν, καθώς ήταν το πρώτο της ματς γενικότερα, ενώ απέκτησε και ψυχολογική ώθηση ενόψει της έναρξης της Basket League το Σάββατο.

Η εμφάνιση των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν θετική σε γενικές γραμμές, καθώς κατά διαστήματα έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ, κυρίως επιθετικά, με όπλο την ευστοχία στα τρίποντα και κορυφαίους τον Χαμπ (28 πόντοι), ο οποίος βρέθηκε σε εκπληκτική βραδιά, και τον Χέιλ (16 π.), που έκανε σπουδαίο ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αμυντικά οι παίκτες του «Δικεφάλου» δεν απέφυγαν τα λάθη και τις ολιγωρίες, αλλά δεν το πλήρωσαν, αφού έλεγξαν την κατάσταση με το σκορ, «κόβοντας» τις βλέψεις της Μακάμπι, για την οποία ξεχώρισε ο ΜακΚόλουμ (21 π.).

  • Στο άλλο ματς του ομίλου η Ρίγα πέτυχε σημαντική νίκη στην έδρα της επί της Βόννης με 86-72.
Κάνουν πρεμιέρα Περιστέρι και Προμηθέας

Τον «χορό» των υποχρεώσεών τους στην ίδια διοργάνωση ανοίγουν σήμερα οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες, το Περιστέρι και ο Προμηθέας Πάτρας. Το Περιστέρι για τον 8ο όμιλο δοκιμάζεται στο Βελιγράδι κόντρα στην FMP (21.00 - Cosmote Sport 4), ενώ ο Προμηθέας υποδέχεται στην Πάτρα την τσεχική Νίμπουρκ (19.00 - Cosmote Sport 4) για τον 4ο όμιλο.

Eurokinissi Sports

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΠΟΛΥΕΥΘΥΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΠΟΛΥΕΥΘΥΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΦΩΤΟ

Σήμερα, 2 Οκτώβρη, συμπληρώνονται 76 χρόνια από την απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου Δράμας για την εκτέλεση του ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΠΟΛΕΥΘΥΜΟΥ και άλλων επτά αγωνιστών. Στη μνήμη του, ο γιος του, Βογιατζής Θωμάς, και η νύφη του, Βογιατζή Ευαγγελία, προσφέρουν 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Δράμας.

ΠΟΛΟ - ΕUROCUP
Τους αντιπάλους τους έμαθαν οι ελληνικές ομάδες

Τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Euro Cup ανδρών έμαθαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Ελλάδας, Βουλιαγμένη, Απόλλωνας Σμύρνης, Πανιώνιος και Παναθηναϊκός, που θα δώσουν το «παρών» στην κύρια φάση της διοργάνωσης.

Ο Απόλλων Σμύρνης κληρώθηκε στον 1ο όμιλο, όπου αντιμετωπίσει την Μπρέσια (Ιταλία), τη Γιουγκ (Κροατία) και το Στρασβούργο (Γαλλία), ο Παναθηναϊκός στον 4ο, μαζί με τις Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Σάμπατς (Σερβία) και Χόνβεντ (Ουγγαρία), ενώ Πανιώνιος και Βουλιαγμένη θα συνυπάρξουν στον 2ο όμιλο μαζί με τις BVSC (Ουγγαρία) και Ορτίτζια (Ιταλία). Στον 3ο όμιλο κληρώθηκαν οι Προ Ρέκο, Μλάντοστ, Σόλνοκ και Ντούισμπουργκ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις κάθε ομίλου θα πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

CHAMPIONS LEAGUE
Ιβηρική κόντρα στη Λισαβόνα

Η ιβηρική κόντρα στη Λισαβόνα, όπου η Μπενφίκα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι από τις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στο σημερινό 2ο μέρος της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Στα αξιοσημείωτα και οι δύσκολες εκτός έδρας αποστολές της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και της φιλόδοξης Μπάγερν Μονάχου, σε Γαλλία και Αγγλία αντίστοιχα, ενώ σε λεπτές ισορροπίες αναμένεται να κινηθεί ο αγώνας της Λειψίας με τη Γιουβέντους.

Αναλυτικά οι αποψινοί αγώνες:

19.45: Σαχτάρ Ντονέτσκ - Αταλάντα (Cosmote Sport 2), Ζιρόνα - Φέγενορντ (Cosmote Sport 3)

22.00: Αστον Βίλα - Μπάγερν Μονάχου (Mega / Cosmote Sport 5), Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μονακό (Cosmote Sport 8), Λίβερπουλ - Μπολόνια (Cosmote Sport 6), Λιλ - Ρεάλ (Cosmote Sport 3), Λειψία - Γιουβέντους (Cosmote Sport 7), Στουρμ Γκρατς - Κλαμπ Μπριζ (Cosmote Sport 9), Μπενφίκα - Ατλέτικο (Cosmote Sport 3)

ΒΟΛΕΪ - CHAMPIONS LEAGUE
Το πρώτο βήμα ψάχνει ο Ολυμπιακός

Με στόχο να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στους ομίλους του Champions League βόλεϊ ανδρών, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στο κλειστό του Ρέντη την ισπανική Λας Πάλμας, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης (19.00 - Cosmote Sport 9).

Επιδίωξη των «ερυθρολεύκων» είναι να πετύχουν ένα αποτέλεσμα που θα κάνει πιο άνετη την αποστολή τους για τον στόχο της πρόκρισης στον 3ο προκριματικό, ενόψει της ρεβάνς στα Κανάρια Νησιά την επόμενη βδομάδα, καλούμενοι να ξεπεράσουν το ισχυρό εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ισπανίας και φιλόδοξης Λας Πάλμας.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας προέρχονται από εύκολη πρόκριση με δύο νίκες επί της Στρώμνιτσα από τη Βόρεια Μακεδονία, κυριαρχώντας και στα δύο ματς. Από την πλευρά της η Λας Πάλμας ξεπέρασε με αρκετή δυσκολία το εμπόδιο της Μπενφίκα.

Εφόσον προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σένενβερντ (πρωταθλήτρια Ελβετίας) - Μπράσοφ (πρωταθλήτρια Ρουμανίας) με έπαθλο μια θέση στους ομίλους του Champions League.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ