ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2024
Σελ. /24
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Κάτω τα χέρια από τους φαντάρους που εκφράζουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο!

Απαράδεκτες διώξεις μεθοδεύει η κυβέρνηση, για να επιβάλει ευρωατλαντικό σιωπητήριο στον λαό

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των φαντάρων που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας στα αιματοβαμμένα πολεμικά σχέδια και επιχειρήσεις καταδικάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις. Με αφορμή τη στοχοποίηση του νέου στρατευμένου από στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή, ξεκαθαρίζουν ότι οι στρατευμένοι έχουν αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και στον Λίβανο.

***

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους νέους στρατευμένους «που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την αιματοχυσία στον Λίβανο και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μας, που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μαζί με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ».

«Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει άλλη μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, να διαθέσει το στρατηγείο της Λάρισας για να προσφέρει κάλυψη στους μακελάρηδες», σχολιάζει.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, «ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Πλεύρης, και του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Παππάς, στοχοποιούν φαντάρους ζητώντας την τιμωρία στρατευμένου επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής. Οπως ακριβώς κάνουν και τα κόμματά τους, που έχουν πλήρη συμφωνία με την εμπλοκή της χώρας μας».

«Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και στον Λίβανο. Το εργατικό κίνημα της χώρας μας απαιτεί τώρα τέτοιες προσπάθειες να σταματήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά και ως τέτοια μοιράζονται και εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες και διεκδικήσεις», ξεκαθαρίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση των φαντάρων που εναντιώνονται σε όλη τη χώρα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους.

Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

«Στρατευμένοι και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ είναι τα δικά μας παιδιά, είναι του λαού μας παιδιά και έχουν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις άσχετες με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της», σημειώνει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τονίζει πως «το μήνυμα που στέλνουν οι λαοί, είναι που τρομάζει τις κυβερνήσεις και όλους όσοι συμμετέχουν ή ακόμα και στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα! Το δίκιο δεν φιμώνεται, όσο κι αν προσπαθούν να το καταστείλουν».

ΕΕΔΥΕ: Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιβάλουν σιωπητήριο

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) «εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους στρατευμένους που με κάθε τρόπο εκφράζουν την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς».

Καταδικάζουμε, σημειώνει η ΕΕΔΥΕ, «τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιούν με αίσχιστο τρόπο φαντάρο, ο οποίος συμμετείχε σε κινητοποίηση μαζικών φορέων και εξέφρασε την αυτονόητη καταδίκη του στο μακελειό που διεξάγει το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και στη στήριξη που απολαμβάνει από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και φυσικά από την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού».

Είναι βαθιά γελασμένοι, επισημαίνει, «αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα επιβάλουν σιωπητήριο στη λαϊκή εναντίωση στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων και τους νέους στρατευμένους σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά! Είναι αυτονόητο δικαίωμά τους να εκφράζουν τη γνώμη τους και να διεκδικούν όλα τα αναφαίρετα δικαιώματά τους στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Πολύ περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες, που τα μέτωπα στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, σε δεκάδες εστίες σε όλη την Υδρόγειο κλιμακώνονται και απειλούν με γενίκευση του πολέμου και η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά τόσο μέσω των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και στρατηγείων, όσο και με την παροχή επιπλέον διευκολύνσεων μέσω των πολιτικών υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο κ.ο.κ.)».

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση να μας μπλέξει στο μακελειό στη Μέση Ανατολή, έτσι και οι νέοι στρατευμένοι δεν έχουν καμία υποχρέωση και πολύ περισσότερο κανένα συμφέρον να υπερασπιστούν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού ή τις βαμμένες με αίμα σημαίες του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει περισσότερο ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και να επιστρέψουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα», καταλήγει η ΕΕΔΥΕ.

ΟΓΕ: «Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πολεμάνε κάτω από ξένες σημαίες»

«Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πολεμάνε κάτω από ξένες σημαίες. Είμαστε αποφασισμένες να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον τους», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Είμαστε δίπλα στα στρατευμένα παιδιά μας που ανησυχούν και έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα βρώμικα σχέδια που αιματοκυλούν τους λαούς στη γειτονιά μας, που συνεχίζουν τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο και στους άλλους λαούς όπως του Λιβάνου. Εμείς οι γυναίκες, εμείς οι μανάδες δεν ανεχόμαστε να στέλνουν τα παιδιά μας, τους φαντάρους και τους στρατιωτικούς μας χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, είτε στα ανοιχτά του Λιβάνου για να επιτηρούν τις κινήσεις της Χεζμπολάχ, είτε στη Σαουδική Αραβία με τα "Patriot", είτε στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των Χούθι. Δεν δεχόμαστε να βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των Ισραηλινών, των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και τα καράβια των εφοπλιστών, οι οποίοι πλουτίζουν κάτω απ' όλες τις συνθήκες δρομολογώντας τα πλοία τους μέσα στη φωτιά του πολέμου», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Επαινο αξίζει ο φαντάρος για την αντιπολεμική ομιλία

Ξεσηκώθηκαν κάποιοι βουλευτές και δημοσιογράφοι γιατί ένας φαντάρος, ένας στρατευμένος νέος μίλησε σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Και τι είπε; Είπε το αυτονόητο, ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν έχουν καμιά δουλειά σε πολεμικές αποστολές εκτός χώρας.

Οτι τα οπλικά συστήματα που προμηθεύεται η χώρα μας, με το υστέρημα του λαού που ζει στη φτώχεια και στην ανέχεια που τον έχει φέρει η αστική τάξη, είναι για την άμυνά της και όχι για την Ουκρανία, τη Σαουδική Αραβία και όπου άλλου στέλνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Ενόχλησαν αυτά που είπε ο φαντάρος και έχουν πέσει να τον κατασπαράξουν γιατί τους χαλάει την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης και μάλιστα με ζήλο και σπουδή. Ενοχλήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε τη νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η δε ΝΔ την υπέγραψε. Τη συμφωνία που έχει καταστήσει τη χώρα μας αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο και στόχο αντιποίνων.

Δεν δείχνουν όμως τον ίδιο ζήλο και την ίδια σπουδή να σχολιάσουν και να κατακρίνουν που οι μισθοί και οι συντάξεις φτάνουν για δύο βδομάδες το πολύ. Η Υγεία και η Παιδεία ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι υπουργοί παρουσιάζουν ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Ανθρωποι χάνονται και περιουσίες καταστρέφονται κάθε χρόνο από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές γιατί η πρόληψη κοστίζει για το κράτος και δεν φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο. Ανθρωποι και κυρίως νέοι έχασαν τη ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών γιατί δεν υπάρχουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Δεν ενοχλούνται για την ακρίβεια στα τρόφιμα και στην Ενέργεια. Δεν τους απασχολεί καθόλου ότι καταργούνται εργασιακά δικαιώματα και στις θέσεις τους έρχονται αντεργατικοί νόμοι ώστε να μπορεί το κεφάλαιο να ξεζουμίζει ακόμα περισσότερο τον εργαζόμενο.

Και τι είπε ο φαντάρος; Ο φαντάρος είπε αυτά που λένε νέες και νέοι και ο λαός στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πόλεις άλλων χωρών.

Η πολιτική έκφραση και η συμμετοχή σε λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις ενάντια σε πολέμους και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα του λαού και το δικαίωμα αυτό με τίποτα δεν καταργείται όταν κάποιος στρατεύεται.

Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατεύσιμοι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας προερχόμαστε από τα σπλάχνα του λαού και δίνουμε όρκο αίματος να την υπερασπισθούμε αν και όποτε απαιτηθεί και όχι να υπερασπισθούμε το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Τον έπαινο χρειάζεται ο φαντάρος και όχι την κατακραυγή!


Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Υποπτέραρχος (Μ) ε.α.

Να σταματήσουν να τρομοκρατούν και να απειλούν συναδέλφους

Με επιστολές τους και νέοι στρατευμένοι καταδικάζουν τις απειλές ενάντια σε συναδέλφους τους.

«Να σταματήσουν να τρομοκρατούν και να απειλούν με ποινές συναδέλφους φαντάρους επειδή κάνουν το αυτονόητο και εκφράζουν τις φιλειρηνικές απόψεις τους, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους συφάνταρους. Ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και όχι το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και το Ισραήλ που δολοφονούν λαούς», σημειώνει Στρατιώτης Θύμης Κώστας, 625 ΤΠ Ιωαννίνων.

«Βρίσκομαι στο πλευρό των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, των συναδέλφων μου που διεκδικούν να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους που διεξάγονται! Οι φαντάροι παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις και καταλαβαίνουμε ότι γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες!

Απέναντι σε όλα αυτά, έχουμε το δικαίωμα να εκφράσουμε τη γνώμη μας, να συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις, να διαμαρτυρηθούμε. Τα δικαιώματά μας δεν σταματούν όταν περνάμε την πύλη του στρατοπέδου.

Να σταματήσει κάθε σκέψη για επιβολή ποινής σε φαντάρους που εναντιώνονται στον πόλεμο και στη σφαγή ενός λαού, που διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν τη σφαγή!», απαιτεί ο Στρατιώτης (ΕΜ), Γιάννης Καραγιάννης, ΚΕΤΘ Αυλώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ