ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2024
Σελ. /24
«Τα παιδιά μας δεν θα βάλουν πλάτη στον σφαγιασμό των άλλων λαών»

Ξεχωριστή σημασία έχουν και οι επιστολές από μητέρες στρατευμένων, οι οποίες δηλώνουν περήφανες για του γιους τους που εκφράζουν τα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού, και ξεκαθαρίζουν: «Τα παιδιά μας δεν θα βάλουν πλάτη στον σφαγιασμό άλλων λαών!». Ακολουθούν δύο από αυτές.

***

Ως μάνα φαντάρου που υπηρετεί αυτήν τη στιγμή τη θητεία του σε ακριτικό νησί της χώρας μας, θεωρώ χρέος μου να πάρω θέση σε όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Διάφορες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων γνωστών και άγνωστων κύκλων, αλλά και ΜΜΕ, ζητούν την τιμωρία φαντάρων επειδή συμμετείχαν και μίλησαν σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις. Συγκεντρώσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο συμμετέχει η χώρα, σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.

«Δεν έχουν», λέει, «το δικαίωμα γιατί είναι φαντάροι».

Ε, λοιπόν, κύριοι, να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι έτσι!

Τα παιδιά μας που φτύσαμε αίμα να τα μεγαλώσουμε και τώρα υπηρετούν τη θητεία τους δεν θέλουμε και δεν θα βάλουν πλάτη στον σφαγιασμό των άλλων λαών από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Εδώ και τώρα να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη τη χώρα.

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός δεν έχει δουλειά να βρίσκεται εκτός συνόρων.

Είμαι περήφανη για το παιδί μου και τα υπόλοιπα παιδιά έχουν το θάρρος και εκφράζουν τα γνήσια φιλειρηνικά και αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας.

Ως μανάδες στηρίζουμε την περήφανη στάση των παιδιών μας, και θα τη στηρίξουμε με όλους τους τρόπους.

Κατσούδα Χαρά

Μητέρα του φαντάρου Θεοδωρόπουλου Κώστα,

Στρατιώτη στην Κάρπαθο

***

Είμαι μητέρα στρατευμένου που υπηρετεί τη θητεία του στην παραμεθόριο. Εχω την αγωνία και την ανησυχία όπως και πολλές άλλες μανάδες που έχουν τα παιδιά τους στον στρατό αυτήν την περίοδο!

Στέκομαι δίπλα στο παιδί μου, όπως και στους υπόλοιπους φαντάρους που εναντιώνονται, δικαίως, στη συμμετοχή της χώρας μας στο μακελειό στη Μέση Ανατολή.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να τιμωρήσει τα παιδιά μας για τη γενναία στάση τους!

Είναι υπόλογη η κυβέρνηση για τη συμμετοχή της χώρας στο πλευρό του ισραηλινού κράτους, σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους στην Παλαιστίνη, πάνω από 2.000 στο Λίβανο και αλλού, ανάμεσα στους οποίους χιλιάδες παιδιά.

Στείλαμε τα παιδιά μας να υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό για να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας και όχι τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ που δολοφονεί λαούς. Καμία δουλειά δεν έχουν ελληνικές φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα και γενικότερα στη Μέση Ανατολή, αφού μόνο την άμυνα της Ελλάδας δεν υπηρετούν. Καμία θέση δεν έχουν στη χώρα μας οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Λαγγούση Ελένη

Μητέρα του φαντάρου Αρζόγλου Παντελή,

Στρατιώτη στην Ικαρία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Ντροπή σε όλους αυτούς που τρομοκρατούν και εκφοβίζουν

«Στο άκουσμα τρομοκράτησης νέων στρατευμένων που συμμετέχουν σε λαϊκές, φιλειρηνικές εκδηλώσεις και εκφράζονται ελεύθερα ενάντια στους πολέμους εκτός συνόρων σε βάρος άλλων λαών και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: "Ντροπή σε όλους αυτούς που τρομοκρατούν και εκφοβίζουν"», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών και συμπληρώνει: «Ως Ομοσπονδία καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και δηλώνουμε απερίφραστα αλληλέγγυοι σε κάθε νέο στρατευμένο που εκφράζει όλα όσα ο ελληνικός λαός φωνάζει στεντόρεια για την ειρήνη.

Η ελευθερία της έκφρασης και της διαμαρτυρίας είναι δικαίωμα ακόμη και των στρατευμένων. Σήμερα, δε, είναι απολύτως αναγκαίο και κρίσιμο να ακούγονται τέτοιες φωνές για να δυναμώσει η διεκδίκηση του λαού μας για να επιστρέψει όλο το στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται εκτός των συνόρων της χώρας μας και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους πολέμους, στους οποίους μας εμπλέκει η κυβέρνηση χωρίς καμία εξουσιοδότηση».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΔΑ
Είμαστε περήφανοι για τη στάση του στρατευμένου συμφοιτητή μας

«

Είμαστε περήφανοι για τη στάση του στρατευμένου συμφοιτητή μας Γ. Σ., μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ», τονίζει σε ψήφισμά του ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με το οποίο έκανε χτες και πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης.

Στο ψήφισμά του ο Σύλλογος σημειώνει: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους νέους στρατευμένους, που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στη "γειτονιά" μας.

Είμαστε περήφανοι για τη στάση του στρατευμένου συμφοιτητή μας Γ. Σ., μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ, που εκφράστηκε κατά της εμπλοκής της χώρας μας στη σφαγή των λαών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, συνολικά της περιοχής από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Είναι τιμή για εμάς ένας νέος που μοιραζόμαστε τα ίδια έδρανα μαζί του να υπερασπίζεται το δίκιο, τους λαούς που παλεύουν για να έχουν τη δική τους πατρίδα, ενάντια στην κατοχή, να μη σωπαίνει μπροστά στα εγκλήματα και να μη δέχεται ο λαός μας να γίνεται στόχος αντιποίνων λόγω της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στο μακελειό.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στοχοποίησή του από διάφορα δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τηλεοπτικά πάνελ, από τον βουλευτή της ΝΔ Θ. Πλεύρη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παππά αλλά και διάφορους "επίσημους" και "ανεπίσημους" ακροδεξιούς, που ζητούν την τιμωρία του.

Δεν θα το ανεχτούμε!

Είμαστε στο πλευρό του Γιώργου και όλων των φαντάρων που υψώνουν ανάστημα απέναντι στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, των μεγάλων μονοπωλίων που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα του λαού μας.

Οι φαντάροι δίνουν όρκο υπεράσπισης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας και όχι της συμμετοχής τους στη σφαγή άλλων λαών. Ορκίστηκαν στη σημαία της πατρίδας μας και όχι στη σημαία του ΝΑΤΟ, ούτε του Ισραήλ ούτε των ΗΠΑ που στάζουν από το αθώο αίμα των λαών. Δεν ορκίστηκαν να στέλνουν οπλισμό στην Ουκρανία, ούτε να κουβαλάνε καραβιές των Αμερικανών, φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα με την ευρωενωσιακή επιχείρηση "Aspides" και στο εμπάργκο όπλων του ΝΑΤΟ στον Λίβανο και της ΕΕ στη Λιβύη με τις αποστολές UNIFIL και IRINI, αντίστοιχα.

Ο λαός μας δεν έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση γι' αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα έχει εκφράσει μαζικά την αντίθεσή του, τονίζοντας πως δεν θέλει να γίνει ούτε συνένοχος στα εγκλήματά τους ούτε στόχος αντιποίνων και κρέας στα κανόνια τους.

Κανένας δεν μπορεί να τους στερήσει τα δικαιώματά τους, να τους φιμώσει, να τους απαγορεύσει να συμμετέχουν σε φιλειρηνικές και αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, για να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απειλές σε βάρος του στρατευμένου συμφοιτητή μας!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

  • Στο μεταξύ, χτες, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι πήραν αντίστοιχες αποφάσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, ενάντια στην προσπάθεια στοχοποίησης και τρομοκράτησης των φαντάρων που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.
ΟΧΙ στην τρομοκράτηση των στρατευμένων

Σήμερα, το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ έχει βάλει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή και για έναν ολόκληρο χρόνο συνεχίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και τελευταία του Λιβάνου, με 40.000 νεκρούς και ακόμη περισσότερους τραυματίες. Αγνοώντας όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να παρέχει κάθε στήριξη στο Ισραήλ, στέλνει εναλλάξ φρεγάτες στη φλεγόμενη Ερυθρά Θάλασσα για να διασφαλίσει αλλότρια συμφέροντα, έχει φρεγάτες να πλέουν ανοιχτά της Λιβύης και του Λιβάνου, προμηθεύει με όπλα, πυρομαχικά και όχι μόνο την Ουκρανία σε βάρος της άμυνας της χώρας και ιδιαίτερα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Τέλος, καλεί, διά του πρώην ΥΕΘΑ της, τους στρατευμένους να πολεμήσουν, αν διαταχθούν σε Ειρηνικό, Ινδικό, Βαλκάνια, Ουκρανία κ.τ.λ.

Απέναντι σε αυτή τη φιλοπολεμική και φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της ΝΔ, φουντώνει η οργή του λαού ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς αυτούς, γιατί την μετατρέπει σε θύτη των άλλων λαών και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο πιθανών αντιποίνων. Η οργή αυτή κατέβασε πριν μερικές μέρες χιλιάδες λαού σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας απέναντι στους θανάσιμους αυτούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας. Μεταξύ των διαδηλωτών αθρόα ήταν και η συμμετοχή των στρατευμένων μας, οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσο, ανοιχτά πλέον, αγωνίζονται ενάντια στη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Οι φαντάροι μας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν κάθε δικαίωμα να μετέχουν ενεργά σε κάθε φιλειρηνική διαμαρτυρία μαζί με τον λαό μας, ενάντια στη συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς επεκτατισμούς, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να καταδικάζουν την εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους. Τα παραπάνω είναι αναφαίρετα δικαιώματα των στρατευμένων μας και δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζονται, να τρομοκρατούνται και πολύ περισσότερο να τιμωρούνται. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Παππάς, σε αρμονική ταύτιση με ακροδεξιές αντιλήψεις και παρά το υποκριτικό άδειασμά του από το κόμμα του, στοχοποιεί φαντάρους και ζητά την τιμωρία τους, επειδή εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στους βρώμικους πολέμους.

Στο ίδιο μήκος κύματος πλέουν και άλλοι «πληρωμένοι» δημοσιογράφοι που θέλουν να επιβάλουν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να πειθαρχεί στις διαταγές που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, για να επιχειρούν σε όλο τον κόσμο και να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών των λαών. Οι στρατευμένοι και τα στελέχη των ΕΔ έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας και είναι αισχρή αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησής τους, ιδιαίτερα σήμερα που ένας γενικευμένος πόλεμος πλησιάζει.

Απαιτείται τώρα, όσο ποτέ, να δυναμώσει ο αγώνας, στο πλευρό του ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό αγωνίζεται πραγματικά για να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που υπηρετούν εκτός συνόρων, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να απεμπλακεί η χώρα μας από τις αιματοβαμμένες «συμμαχίες» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Μιχάλης Σοφικίτης
Ταξ/χος (ΠΖ) ε.α.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ