Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΟΧΙ στην τρομοκράτηση των στρατευμένων

Σήμερα, το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ έχει βάλει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή και για έναν ολόκληρο χρόνο συνεχίζει τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και τελευταία του Λιβάνου, με 40.000 νεκρούς και ακόμη περισσότερους τραυματίες. Αγνοώντας όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να παρέχει κάθε στήριξη στο Ισραήλ, στέλνει εναλλάξ φρεγάτες στη φλεγόμενη Ερυθρά Θάλασσα για να διασφαλίσει αλλότρια συμφέροντα, έχει φρεγάτες να πλέουν ανοιχτά της Λιβύης και του Λιβάνου, προμηθεύει με όπλα, πυρομαχικά και όχι μόνο την Ουκρανία σε βάρος της άμυνας της χώρας και ιδιαίτερα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Τέλος, καλεί, διά του πρώην ΥΕΘΑ της, τους στρατευμένους να πολεμήσουν, αν διαταχθούν σε Ειρηνικό, Ινδικό, Βαλκάνια, Ουκρανία κ.τ.λ.

Απέναντι σε αυτή τη φιλοπολεμική και φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της ΝΔ, φουντώνει η οργή του λαού ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς αυτούς, γιατί την μετατρέπει σε θύτη των άλλων λαών και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο πιθανών αντιποίνων. Η οργή αυτή κατέβασε πριν μερικές μέρες χιλιάδες λαού σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας απέναντι στους θανάσιμους αυτούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας. Μεταξύ των διαδηλωτών αθρόα ήταν και η συμμετοχή των στρατευμένων μας, οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσο, ανοιχτά πλέον, αγωνίζονται ενάντια στη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Οι φαντάροι μας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν κάθε δικαίωμα να μετέχουν ενεργά σε κάθε φιλειρηνική διαμαρτυρία μαζί με τον λαό μας, ενάντια στη συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς επεκτατισμούς, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να καταδικάζουν την εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους. Τα παραπάνω είναι αναφαίρετα δικαιώματα των στρατευμένων μας και δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζονται, να τρομοκρατούνται και πολύ περισσότερο να τιμωρούνται. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Παππάς, σε αρμονική ταύτιση με ακροδεξιές αντιλήψεις και παρά το υποκριτικό άδειασμά του από το κόμμα του, στοχοποιεί φαντάρους και ζητά την τιμωρία τους, επειδή εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στους βρώμικους πολέμους.

Στο ίδιο μήκος κύματος πλέουν και άλλοι «πληρωμένοι» δημοσιογράφοι που θέλουν να επιβάλουν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να πειθαρχεί στις διαταγές που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, για να επιχειρούν σε όλο τον κόσμο και να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών των λαών. Οι στρατευμένοι και τα στελέχη των ΕΔ έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας και είναι αισχρή αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησής τους, ιδιαίτερα σήμερα που ένας γενικευμένος πόλεμος πλησιάζει.

Απαιτείται τώρα, όσο ποτέ, να δυναμώσει ο αγώνας, στο πλευρό του ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό αγωνίζεται πραγματικά για να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που υπηρετούν εκτός συνόρων, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να απεμπλακεί η χώρα μας από τις αιματοβαμμένες «συμμαχίες» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Μιχάλης Σοφικίτης
Ταξ/χος (ΠΖ) ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ