ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ
ΦΩΤΟ

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντρόφους και φίλους, τον σύντροφο Γραμματέα και τους συντρόφους του ΠΓ και της ΚΕ για τη βοήθεια, τη συμμετοχή και συμπαράστασή τους στο πένθος μας για την απώλεια του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, συντρόφου ΘΥΜΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ. Στη μνήμη του προσφέρουμε μέσω των ΚΟΒ Εθνικής Τράπεζας - Γέρακα και Τροφίμων (Βόρεια) το ποσό των 400 ευρώ.

Η σύζυγός του, συντρόφισσα Χριστίνα Τσάρα

Τα παιδιά του, συντρόφισσα Σμάρω και σύντροφος Τριαντάφυλλος Ευθυμίου

  • Η ΚΟΒ Εθνικής Τράπεζας της ΤΟ Χρηματοοικονομικού της ΚΟ Αττικής προσφέρει στη μνήμη του συντρόφου ΘΥΜΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ το ποσό των 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη συντρόφισσά μας Χριστίνα Τσάρα και στα παιδιά τους.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΥΡΙΑΚΟΥ (ΚΥΡΟΥ) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ (ΡΟΥΛΑΣ) ΤΣΑΓΚΑΡΛΗ, παιδιών της εργατικής τάξης, προσφέρουμε 500 ευρώ, ως τέταρτη δόση, στο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους Χριστόφορος Αποστολίδης και Δήμητρα Τσαγκαρλή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΡΟΓΚΑΚΟΥ - ΤΣΕΝΤΟΥ, που «έφυγε» το καλοκαίρι από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων, μέλος της οποίας υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής της, 200 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΓΛΑΡΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΓΛΑΡΟΥ
Τα παιδιά της, Ελενα και Κατερίνα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μάνας, ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, από τον Λουδία Θεσσαλονίκης, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 16 χρόνια (18/10/2008), αντί μνημοσύνου προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λουδία, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δουλγερίδης Γεώργιος

***

ΦΩΤΟ

Στις 30 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από την απώλεια της συζύγου και μαμάς μας, ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΓΛΑΡΟΥ. Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κηρύκου Ικαρίας.

Η οικογένειά της Νίκος - Αθηνά - Μαρία Παπαγεωργάκη

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το αναπάντεχο φευγιό του συντρόφου μας και φίλου, που λάτρευε τον «κόκκινο βράχο», ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Χρόνος γεμάτος αγώνες, απεργίες, φεστιβάλ, αλληλεγγύη προς τον λαό της Παλαιστίνης, που απ' όλα αυτά η απουσία του είναι αισθητή. Για τους λόγους αυτούς προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κηρύκου Ικαρίας.

Ο φίλος του Αποστόλης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΒΑΓΓΕΛΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Ο σύντροφος Ντρέγκας Δημήτριος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της γυναίκας μου, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ, που «έφυγε» στις 28/05/2024 μετά από μάχη δύο ετών που έδωσε μετά από εγκεφαλικό, με στήριξη συγγενών και φίλων, (για τον καλύτερο άνθρωπο) προσφέρω 50 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς, στο κόμμα της, το ΚΚΕ, που αταλάντευτα τίμησε παρά τα προβλήματα υγείας (κίνησης), με πορείες, με βροχές, με διάβασμα πάμπολλων βιβλίων (ΔΣΕ, Εθνική Αντίσταση). Αρκετά χρόνια πριν γνωριστούμε ήταν πρόεδρος της ΔΑΚΕ στους δικαστικούς υπαλλήλους. Με συγκεντρώσεις στο σπίτι αρκετές φορές για να συζητήσουμε τα προβλήματα της τάξης μας. Ευχαριστούμε την Οργάνωση της Ανω Καισαριανής του ΚΚΕ. Θα σε έχουμε μαζί μας στις πορείες.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΡΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΡΚΟΣ
Ο άντρας σου, Ηρακλής Αϊβατζίδης

***

ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από τον θάνατο του αγαπημένου μας ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΑΡΚΟΥ δίνουμε στο Κόμμα που στήριξε μέχρι την τελευταία του στιγμή το ποσό των 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, για τον έναν χρόνο από τον θάνατό της, ο σύζυγος Νίκος, η κόρη της Θεοδώρα και ο γαμπρός της Παναγιώτης προσφέρουν 20 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων - Θησείου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΕΖΟΓΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ, επαγγελματία μουσικού που όλη του τη ζωή ήταν δίπλα στο ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων.

Κώστας Δεζόπουλος

***

Στη μνήμη της ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, η οικογένεια Αποστόλου προσφέρει, αντί στεφάνου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Λευκάδας.

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του Λευτέρη ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, φίλου του ΚΚΕ, που έφυγε πρόωρα από την ζωή πριν 40 μέρες, η μητέρα του Χαρίκλεια και οι θείοι του Κώστας και Γαβριέλλα Καραγιάννη καθώς και τα ξαδέλφια του Δημήτρης και Βασιλεία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ριζοσπάστη 80 ευρώ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΓΚΑΚΟΥ - ΤΣΕΝΤΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΓΚΑΚΟΥ - ΤΣΕΝΤΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΚΥΡΟΣ) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΚΥΡΟΣ) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) ΤΣΑΓΚΑΡΛΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) ΤΣΑΓΚΑΡΛΗ
ΘΥΜΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΘΥΜΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΖΟΓΛΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΖΟΓΛΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Θάνατος αγωνιστή

ΘΥΜΙΟΣ ΒΑΡΒΑΚΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΒΑΡΒΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο αγωνιστής ΘΥΜΙΟΣ ΒΑΡΒΑΚΗΣ. Η ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στην Αγία Κυριακή Καλάμου.

Ο αγαπητός Θύμιος γεννήθηκε το 1925 στο Κλήμα Ευπαλίου Δωρίδος και έζησε στον Κάλαμο. Στη διάρκεια της Κατοχής στρατεύτηκε στον ένοπλο αγώνα μέχρι το 1948. Από το 1948 μέχρι το 1953 έδρασε στην παρανομία, αλλάζοντας επαφές και χώρο δουλειάς. Κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη μέχρι το 1953. Το 1953 τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στις φυλακές της Κορίνθου, και στη συνέχεια στη Μακρόνησο. Απολύθηκε από τη Μακρόνησο με διαγωγή «κακίστη».

Το 1955 παντρεύτηκε την Αρετή Παπακόγκου και συνέχισε τη δράση του για τα ιδανικά στα οποία ήταν ανυποχώρητα ταγμένος μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Την πρώτη μέρα της χούντας, 21 Απρίλη 1967, τον συνέλαβαν και τον εξόρισαν στην Γυάρο. Οι φυλακές και οι εξορίες της προηγούμενης περιόδου κλόνισαν την υγεία του και αρρώστησε βαριά από ασθένεια των πνευμόνων. Με παρεμβάσεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σε πρεσβείες, η γυναίκα του, Αρετή, κατάφερε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Σύρου. Μετά τη νοσηλεία του αποφυλακίστηκε, με την υποχρέωση να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα 3 φορές την εβδομάδα.

Ηταν πάντα δίπλα στην Αρετή, συμπαραστάτης και συναγωνιστής. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε, «εκείνη είχε πάντα πολύ σπουδαία δουλειά», εκφράζοντας έτσι τον θαυμασμό στο πρόσωπό της.

Μπορούμε όμως να δούμε μέσα από τις προσωπικές του τοποθετήσεις πως δεν του άρεσε να αυτοπροβάλλεται, και ό,τι προσέφερε στον αγώνα το θεωρούσε φυσικό, απλό, έτσι όπως ο καθένας θα έπρεπε να κάνει.

Προσφορά

Ο Ευάγγελος Γιαννέας προσφέρει 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου (πρώτη δόση) τιμώντας τη μνήμη των κομμουνιστών που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία των λαών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ