ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕURO K21
Δεν τα κατάφερε η Εθνική ελπίδων

Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να βγάλει αντίδραση από το σε βάρος της 2-0 και να ισοφαρίσει, αυτό δεν έφτανε για την Εθνική ελπίδων, που χθες υπέστη εκτός έδρας ήττα από την Κροατία με 3-2 (Κοσαβέντα 16', Μπέλιο 34', Κοβάσεβιτς 78' - Κωστούλας 45'+3, Μπακούλας 45'+4) για τη 10η και τελευταία αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου του Euro K21 2025. Ηττα που ήταν καταδικαστική για τις ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης μέσω της 2ης θέσης, την οποία κατέκτησε η Κροατία, αφήνοντας 3η την ελληνική ομάδα (την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση είχε ήδη κατακτήσει η Πορτογαλία).

Οι παίκτες της Εθνικής, που ήθελαν μόνο νίκη για να πάρουν τη 2η θέση, αιφνιδιάστηκαν από τους γηπεδούχους και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, μέσα σε ένα λεπτό όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκαναν το 2-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους. Στην επανάληψη ωστόσο το γκολ της νίκης δεν ήρθε ποτέ, αντίθετα ήταν οι Κροάτες που έκαναν το 3-2 και κατέκτησαν πανηγυρικά τη 2η θέση.

ΣΕΓΑΣ
Συνάντηση με ΕΟΚΑΝ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Το θέμα της καταπολέμησης της χρήσης αναβολικών ουσιών στον αθλητισμό αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα με τον διοικητή του ΕΟΚΑΝ, δρ Γρηγόρη Λέοντα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Κατά τις συνομιλίες των δύο πλευρών, η Σ. Σακοράφα αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ για την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών στον κλασικό αθλητισμό. Από την πλευρά του ο διοικητής του Οργανισμού Αντιντόπινγκ μίλησε για το έργο του ΕΟΚΑΝ και κυρίως για τον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού που βασίζεται στην ενημέρωση, στην πρόληψη και στην εκπαίδευση.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αφού στάθηκε στη μέχρι τώρα καλή συνεργασία των δύο πλευρών, εστίασε μεταξύ άλλων και στην παρουσία δειγματοληπτών του ΕΟΚΑΝ σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς και στις κοινές δράσεις και στα σεμινάρια για την ενημέρωση αθλητών και προπονητών.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ιστορικό ραντεβού για τον Κολοσσό Ρόδου

Σε ένα ιστορικό ματς ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχεται σήμερα την Τενερίφη για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του FIBA Champions League (19.30 - Cosmote Sport 4). Η ξεχωριστή σημασία του αγώνα έγκειται στο ότι αποτελεί τον πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας στην ιστορία του συλλόγου.

Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα ο Κολοσσός ηττήθηκε στη Γαλλία από τη Σεντ Καντέν, στο πρώτο ματς του σε επίπεδο κύριας φάσης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σήμερα η ελληνική ομάδα, με όπλο την έδρα της - το κλειστό της Καλλιθέας Ρόδου, όπου έγινε αύξηση της χωρητικότητας με την προσθήκη εξέδρας, προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις - επιδιώκει την πρώτη της νίκη σε ευρωπαϊκή φάση ομίλων, κόντρα όμως σε έναν αρκετά ισχυρό αντίπαλο.

ΠΟΛΟ - CHAMPIONS LEAGUE
Αποστολή στην Ισπανία για τον Ολυμπιακό

Ταξίδι στην Ισπανία περιλαμβάνει η αποστολή του Ολυμπιακού για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League πόλο ανδρών, με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Σαμπαντέλ στην έδρα της (19.15 - ΕΡΤ Sports 2). Με τον αέρα της έστω και δύσκολης νίκης στην πρεμιέρα επί της Κότορ Πρίμορατς στον Πειραιά, με 20-19 στα πέναλτι (12-12 η κανονική διάρκεια), ο Ολυμπιακός θέλει να διπλασιάσει τις νίκες και να συνεχίσει έτσι το καλό του ξεκίνημα στη φετινή διοργάνωση. Αντιμετωπίζει όμως έναν ισχυρό αντίπαλο, που εντός έδρας δείχνει πάντα να έχει δυναμική, εξ ου και η ελληνική ομάδα καλείται να αντεπεξέλθει σε μια δύσκολη αποστολή ώστε να πάρει το «διπλό», που θα είναι πολύ σημαντικό από κάθε άποψη.

Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, ενώ ο τεχνικός του, Χέρβο Κόλιανιν χαρακτήρισε τη Σαμπαντέλ ομάδα που παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή όταν αγωνίζεται εντός έδρας. Για τον κόουτς των Πειραιωτών, άλλωστε, η ομάδα του καλείται στο σημερινό ματς να ανεβάσει αρκετά το επίπεδο της αμυντικής λειτουργίας της σε σχέση με το ματς της 1ης αγωνιστικής κόντρα στην Κότορ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Δοκιμάζονται οι πρωτοπόροι στην Premier

Οι εκτός έδρας δοκιμασίες των τριών αήττητων ομάδων που ισοβαθμούν στην κορυφή της Premier χάντμπολ ανδρών συνθέτουν το σημερινό κυρίως μέρος του προγράμματος της εμβόλιμης 5ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη Νάουσα κόντρα στον Ζαφειράκη, δύσκολη αποστολή περιμένει και την επίσης πρωτοπόρο Δράμα στη Μίκρα, απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ η τρίτη πρωτοπόρος ΑΕΚ φιλοξενείται από τα Βριλήσσια.

Η 5η αγωνιστική άνοιξε χτες, με τον Διομήδη να νικά 23-20 την Πυλαία.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: Ζαφειράκης Νάουσας - Ολυμπιακός (16.00), ΠΑΟΚ - Δράμα (18.00), Βριλήσσια - ΑΕΚ (20.45).

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕUROCUP
Ψάχνει αντίδραση ο Αρης

Εν μέσω της εσωτερικής αναστάτωσης που προκλήθηκε από το θέμα με τον Λευτέρη Μαντζούκα, αλλά και σε κλίμα προβληματισμού που διαμόρφωσε η κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, ο Αρης φιλοξενεί σήμερα στο Αλεξάνδρειο τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Eurocup (20.00 - Novasports Prime). Κόντρα σε μια ομάδα που θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να βγάλουν αντίδραση και να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους στον όμιλο, μετά την επιτυχία στη Λιθουανία επί της Λιετκαμπέλις την προηγούμενη αγωνιστική. Οσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τον Μαντζούκα και τη διαφωνία που φέρεται να υπήρξε με τον τεχνικό της ομάδας Γ. Καστρίτη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ο παίκτης πλέον αποτελεί παρελθόν, καθώς με απόφαση της ΚΑΕ διακόπηκε πρόωρα ο δανεισμός του από τον Παναθηναϊκό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ