ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Στην Κωνσταντινούπολη για να δώσει συνέχεια ο Ολυμπιακός

Με τον αέρα του νικηφόρου σερί τους οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με την Εφές για την 4η αγωνιστική

Με τον αέρα των δύο συνεχόμενων εντός έδρας επιτυχιών, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να αντεπεξέλθει σε δοκιμασία με αντίπαλο την Εφές στην Κωνσταντινούπολη (20.30 - Novasports Prime) για την 4η αγωνιστική της Euroleague, δεύτερη υποχρέωσή του εντός της εβδομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από επιβλητική νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο την Τρίτη για την 3η αγωνιστική, με την οποία ανέβασαν τον απολογισμό τους σε 2-1 και αναρριχήθηκαν στην 3η θέση στις ισοβαθμίες. Επιδίωξη της ομάδας του Πειραιά στην αποψινή αναμέτρηση είναι να συνεχίσει νικηφόρα και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική του θέση, αλλά και να ενισχυθεί ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Απεναντί τους θα βρουν τη γηπεδούχο Εφές, που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (με αντιπάλους τη Φενέρ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) και δεν έχει περιθώρια προκειμένου να μη μείνει αρκετά πίσω νωρίς νωρίς.

Εφαλτήριο για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποτελούν οι δύο τελευταίες εντυπωσιακές εμφανίσεις, κόντρα στον Αρη για το πρωτάθλημα και στην Αρμάνι, ενώ αντίστοιχα επίπεδα απόδοσης στοχεύουν να πιάσουν και απόψε. Στις δηλώσεις του πριν το ματς ο τεχνικός του Ολυμπιακού χαρακτήρισε την Εφές μια ισχυρή ομάδα, την οποία κατέταξε στους διεκδικητές μιας θέσης στο Φάιναλ 4, ενώ έκανε λόγο για έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων, στις οποίες οι παίκτες του καλούνται να αντεπεξέλθουν.

Για τον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν ο Μιλουτίνοφ (παραμένει τραυματίας) και ο Γουίλιαμς - Γκος (έχει ενοχλήσεις στο γόνατο), ενώ εκτός 12άδας έμειναν επίσης οι Μήτρου - Λονγκ και Εβανς.

Για την 4η αγωνιστική, σήμερα θα γίνουν ακόμα τα εξής ματς: Μονακό - Βίρτους Μπολόνια (20.00 - Novasports 5), Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα (21.00 - Novasports 4), Βιλερμπάν - Μπασκόνια (21.30 - Novasports Start).

Eurokinissi

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Αναβλήθηκε το Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Δεκτό έκανε η ΕΠΟ το αίτημα των «πρασίνων» σχετικά με τον αγώνα στις 30/10, λόγω της κηδείας του Τζορτζ Μπάλντοκ

Σε αναβολή του προγραμματισμένου για τις 30/10 αγώνα Ατρόμητος - Παναθηναϊκός για τη φάση των «16» του Κυπέλλου προχώρησε χθες η ΕΠΟ, κατόπιν σχετικού αιτήματος των «πρασίνων». Ο λόγος, ότι την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αγγλία η κηδεία του πρόωρα χαμένου ομογενούς παίκτη του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, στην οποία πρόκειται να δώσουν το «παρών» μια σειρά μέλη της ομάδας από όλα τα πόστα (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες), όπως άλλωστε και αρκετά στελέχη της ΕΠΟ.

Παράλληλα φέρεται να βρίσκεται «στον αέρα» και άλλη μια αναμέτρηση για το Κύπελλο την ίδια μέρα, μεταξύ Athens Kallithea και Ολυμπιακού στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει αιτηθεί την αναβολή τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις αθλητικούς αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Αθήνα στις 30/10, με τους άλλους τρεις να είναι ο αγώνας μπάσκετ Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague και οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις ΑΕΚ - Αρης και Αιγάλεω - ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Και, με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια και προγραμματίσει το ταξίδι τους, το ματς στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για αναβολή σε περίπτωση που ικανοποιηθεί από την ΕΠΟ το σχετικό αίτημα της αστυνομίας.

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Το πρώτο ρεκόρ της φετινής διοργάνωσης

Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για τον 41ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, το διήμερο 9-10/11, και η φετινή διοργάνωση αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, αναμένεται να δώσουν το «παρών» 73.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις (κύρια διαδρομή 10 χλμ., 5 χλμ.), ενώ ενδεικτικό είναι ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός δρομείς από 152 χώρες. Την Κυριακή 10/11 θα διεξαχθεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, στην ιστορική απόσταση από τον Μαραθώνα στην Αθήνα αναμένεται να λάβουν μέρος 21.000 δρομείς και στα 10 χλμ. 15.000 δρομείς.

Την ίδια μέρα θα γίνουν και τα 10 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ο παιδικός αγώνας, ενώ μία μέρα πριν, το Σάββατο, θα διεξαχθούν τα 5 χλμ. με τη συμμετοχή περίπου 26 χιλιάδων δρομέων, όπως επίσης ο Φοιτητικός Αγώνας, με τη συμμετοχή 2.600 φοιτητών από 110 πανεπιστήμια από διάφορα σημεία του πλανήτη.

ΠΟΛΟ
Πήρε την ελληνική κόντρα ο Πανιώνιος

Στο κολυμβητήριο του Λαιμού ο Πανιώνιος επικράτησε της Βουλιαγμένης με 10-9 και αναδείχθηκε νικητής στην ελληνική μονομαχία για τον όμιλο του Eurocup για τη 2η αγωνιστική. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός μέχρι το φινάλε, με τον ΝΟΒ να αποκτά στο ημίχρονο προβάδισμα τριών γκολ (6-3). Ωστόσο οι «κυανέρυθροι» βελτίωσαν την επιθετική λειτουργία τους στο β' μέρος με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν σε 3ο και 4ο οκτάλεπτο (1-3 και 2-4 τα επιμέρους σκορ των περιόδων) ολοκληρώνοντας την ανατροπή και φθάνοντας στη σημαντική νίκη.

Στην επόμενη αγωνιστική, την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί την Ορτίτζια, ενώ ο ΝΟ Βουλιαγμένης θα φιλοξενηθεί από τη Βαζούτας.

EUROBASKET 2025 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Στην Πυλαία απέναντι στη Βρετανία η Εθνική

Στη Θεσσαλονίκη θα δώσει τον επόμενο αγώνα της για τα προκριματικά του Eurobasket 2025 η Εθνική ομάδα, καθώς η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι έδρα της αναμέτρησης με τη Μεγάλη Βρετανία στις 24 Νοέμβρη θα είναι το «PAOK Sports Arena» στην Πυλαία. Το ματς θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου προκριματικού ομίλου, ενώ θα προηγηθεί η αναμέτρηση με την ίδια αντίπαλο στο Λονδίνο για την 3η αγωνιστική, στις 21 Νοέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από δύο αγωνιστικές η Εθνική βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου, χάρη στις νίκες της κόντρα σε Τσεχία και Ολλανδία κατά το πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών.

ΒΟΛΕΪ
Βήμα πρόκρισης για τους «ερυθρόλευκους»

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη με 3-0 στη Ρουμανία επί της Κορόνα Μπράσοφ στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο. Ενόψει της ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη (22/10) η καθαρή νίκη στον αγώνα της Ρουμανίας δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στους «ερυθρόλευκους» για τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στον αγώνα οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση, ωστόσο η ομάδα του Πειραιά έδειξε καλύτερη και με περισσότερες λύσεις στα κρίσιμα σημεία κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και να φθάσει στην πολύτιμη επιτυχία.

Πρεμιέρα για τη Volleyleague γυναικών

Την αυλαία για τη νέα σεζόν θα ανοίξει το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Volleyleague γυναικών το διήμερο 19 - 20 Οκτώβρη. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής περιλαμβάνει τα παιχνίδια: ΣΑΒΒΑΤΟ: Μαρκόπουλο - Λαμία (18.00), Αρης - Αμαζόνες (18.00), ΑΟ Θήρας - ΠΑΟΚ (19.00), ΑΕΚ - Πανιώνιος (19.00), Μίλων - Ολυμπιακός (20.30). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Θέτις (19.00, ΕΡΤ2).

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Εμφανής η διαφορά για τον Κολοσσό Ρόδου

Με την αγωνιστική ανωτερότητα της Τενερίφης να είναι εμφανής, ο Κολοσσός Ρόδου γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από την ισπανική ομάδα, 71-47 για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του FIBA Champions League. Πάντως το ματς ήταν μεγάλης ιστορικής σημασίας για την ομάδα της Ρόδου, καθώς αποτέλεσε τον πρώτο της εντός έδρας σε κύρια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι σαφώς πιο ισχυροί και έμπειροι Ισπανοί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και πήραν με άνεση τη νίκη, με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι (17 πόντοι) να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες.

Στη βαθμολογία του ομίλου ο Κολοσσός παραμένει χωρίς νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, η Τενερίφη προηγείται με απολογισμό 2-0, ενώ στο 1-1 είναι η Καρσίγιακα και η Σεντ Καντίν.

ΕUROCUP
Κατέρρευσε στο τέλος ο Αρης

Πληρώνοντας την κακή του 4η περίοδο, ο Αρης δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Αλεξάνδρειο και γνώρισε την ήττα με 78-68 για την 4η αγωνιστική του ομίλου στο Eurocup. Ετσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπεσε στο 1/3 απολογισμό μένοντας πίσω στη βαθμολογία. Κόντρα στην ομάδα που θεωρείται εκ των φαβορί της διοργάνωσης, με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους (30 π.), στάθηκε αρκετά καλά για τρεις περιόδους, έχοντας τα ηνία μάλιστα στο σκορ μέχρι την τρίτη περίοδο (17-23 στο 10', 39-32 στο 20', 51-48 στο 30'). Ωστόσο στο τελευταίο 10λεπτο ο Αρης δεν είχε απάντηση στην αντίδραση που έβγαλε η Χάποελ, η οποία, βρίσκοντας λύσεις από τα μακρινά σουτ και με κορυφαίους τους Χάρπερ (14 π.) και Σμιθ (18 π.), ανέτρεψε τα δεδομένα και έφτασε στη νίκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ