ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρεις κόμβοι καταστρέφουν την παραλία

Αποψη της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος
Αποψη της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος
Τον αποκλεισμό των κατοίκων των δήμων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας του Σαρωνικού θα έχει ως αποτέλεσμα η κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων που σχεδιάζει να κατασκευάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ στην παραλία του Αλίμου, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού», «παρόλο που προωθείται η κατασκευή του Τραμ κατά μήκος της Παραλιακής, το ΥΠΕΧΩΔΕ εμμένει στην κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων στις διασταυρώσεις με τις λεωφόρους Αμφιθέας, Καλαμακίου και Αλίμου. Ετσι η Ποσειδώνος μετατρέπεται εκ των πραγμάτων σε Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας, η οποία αποκόπτει ολοκληρωτικά το Δήμο Αλίμου, αλλά και τους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Ελληνικού από τη θάλασσα. Οι τρεις κόμβοι δημιουργούν ένα αδιάβατο αυτοκινητόδρομο 2 χιλιομέτρων (που αρχίζει 340μ πριν από τη Λ. Αμφιθέας και τελειώνει 500μ μετά τη Λ. Αλίμου) που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα. Σε όλο αυτό το μήκος δεν είναι δυνατή η ισόπεδη διάβαση των πεζών παρά μόνο με φανάρι, γεγονός που καθιστά τους κόμβους άχρηστους».

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι η πρόσφατη ειδική χωροταξική έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το θαλάσσιο Μέτωπο της Αθήνας επισημαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό. Δηλαδή, την ανάγκη για την αποφόρτιση της λεωφόρου Ποσειδώνος, γιατί αποτελεί φραγμό ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα. Ακόμα, ο Οργανισμός Αθήνας έχει εκπονήσει μελέτη για τη μετατροπή της Παραλιακής σε λεωφόρο ήπιας κυκλοφορίας, στην οποία αναφέρεται ότι με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα σήμανσης εξασφαλίζεται πράσινο κύμα για τα αυτοκίνητα που κινούνται με π.χ. 60 χλμ. την ώρα. Ετσι είναι δυνατόν να φτάσεις από το Δέλτα στη Βούλα σε 20 λεπτά, κινούμενος με 60 χλμ. την ώρα. Αντίθετα προς τους ισχύοντες πολεοδομικούς σχεδιασμούς και κάθε έννοια κυκλοφοριακού σχεδιασμού, το ΥΠΕΧΩΔΕ προκήρυξε με εξαιρετικά συνοπτικές διαδικασίες την εργολαβία για την κατασκευή των κόμβων στον Αλιμο, προϋπολογισμού 15,2 δισ. και στις 30 Ιουλίου κατατέθηκαν οι προσφορές των εργολάβων.

Καταστροφή της παραλίας Αλίμου

Οι τρεις κόμβοι, σε συνδυασμό και με τη διέλευση του Τραμ, καταστρέφουν ολοκληρωτικά την Παραλία Αλίμου, συνεχίζει η ανακοίνωση. «Οι κόμβοι με τις λεωφόρους Αμφιθέας και την Αλίμου καταλαμβάνουν ο πρώτος 11 στρέμματα και ο δεύτερος 6 στρέμματα παράκτιου χώρου, ενώ ο δεύτερος απαιτεί επιπλέον εκτεταμένα μπαζώματα στη θάλασσα. Στον τρίτο κόμβο με τη λεωφόρο Καλαμακίου ταπεινώνεται τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, η οποία όμως αποκτά 10 (!!!) λωρίδες κυκλοφορίας από τις 6 που έχει σήμερα. Αυτή η κατασκευή αναγκάζει το Τραμ να μετατοπιστεί προς τη μεριά της θάλασσας με εκτεταμένες προσχώσεις. Το σύνολο των έργων καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Μαρίνας Αλίμου, του πρόσφατα κατασκευασμένου δημοτικού πάρκου και της παιδικής χαράς, των δύο δημοτικών ελεύθερων ακτών και το υπερυψωμένο τμήμα της παραλίας μπροστά από την Ακτή του ΕΟΤ. Ουσιαστικά καταστρέφεται το σύνολο σχεδόν της παραλίας Αλίμου!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και ταυτόχρονα υπογραμμίζεται ότι όλα αυτά συνιστούν έναν «προφανή παραλογισμό», αφού «είναι προφανές ότι το Τραμ και η Λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας είναι δύο πράγματα ασύμβατα. Ποιος κάτοικος των Δήμων Αλίμου, Π. Φαλήρου και Ελληνικού θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το παραλιακό Τραμ, αφού ανάμεσά τους παρεμβάλλεται ένας αδιάβατος αυτοκινητόδρομος; Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που το Τραμ δεν μπορούσε να περάσει από τη Λ. Συγγρού».

Αλλάζει η Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων Εργων

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο τροποποιείται προηγούμενο ΠΔ για τη σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Δημόσιων Εργων με σκοπό τη μελέτη και κατασκευή ολυμπιακών έργων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι συναρμόδιοι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο ΠΔ, που αποτελείται από ένα μόνο άρθρο, η παραπάνω υπηρεσία συνίσταται προσωρινά με αρμοδιότητα τη μελέτη, επίβλεψη, εποπτεία και κατασκευή των εξής ολυμπιακών έργων: Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας - Κανό - Καγιάκ στον Σχοινιά Μαραθώνα, Ολυμπιακό Κέντρο Κανό - Σλάλομ, Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μπιτς Βόλεϊ, Πυγμαχίας, Ταεκ-βο-ντο και Χειροσφαίρισης (προκριματικοί) στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Φαληρικού Ορμου και της ευρύτερης περιοχής του, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Μπέιζμπολ, Σόφτμπολ, Χόκεϊ, Καλαθοσφαίρισης (προκριματικοί), Χειροσφαίρισης (τελικοί) και Ξιφασκίας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μοντέρνου Πεντάθλου και της Αντιπτέρισης στο Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδί. Επίσης, θα είναι αρμόδια να κάνει τις απαιτούμενες αναπλάσεις και τα αναγκαία έργα υποδομής για τα προαναφερόμενα έργα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μεταφορά και συγχώνευση κλινικών

Στη μεταφορά και συγχώνευση κλινικών μεταξύ των δυο Περιφερειακών Νοσοκομείων των Ιωαννίνων, με το πρόσχημα της ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, προχώρησε η διοίκηση του ΠεΣΥ Ηπείρου.

Μόλις χθες οι εργαζόμενοι και γιατροί του Νοσοκομείου Χατζηκώστα πληροφορήθηκαν ότι η διοίκηση του ΠεΣΥ Ηπείρου, με προφορική απόφαση του προέδρου του, κ. Αδάμου, κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει στη μεταφορά της καρδιολογικής και παιδιατρικής κλινικής στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Δουρούτης, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την έντονη ανησυχία των εργαζόμενων των δυο νοσοκομείων, αφού στο νοσοκομείο Δουρούτης δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την ανάπτυξη των δυο κλινικών. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια της διοίκησης του ΠεΣΥ, ενώ δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και στη λειτουργία του Νοσοκομείου Χατζηκώστα - ενός νοσοκομείου απαραίτητου για τις ανάγκες του λαού της Βορειοδυτικής Ελλάδας - το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τα βασικά αυτά τμήματα.

Τα συνδικαλιστικά όργανα του νοσοκομείου, με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις εκφράζουν την αντίθεσή τους και προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο όχι μόνο δεν πρέπει να διαλυθεί, αλλά να εκσυγχρονιστεί, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αριθ. Πρωτ. 4628

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δασάρχης Καβάλας διακηρύσσει ότι την 3-9-2001, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.00 π.μ. (λήξη παράδοσης προσφορών) στα γραφεία του Δασαρχείου Καβάλας (Τέρμα Αργυροκάστρου), θα γίνει τακτικός μειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή τεσσάρων (4) υδατοδεξαμενών στο δασικό σύμπλεγμα Παγγαίου όρους» προϋπολογισμού 7.200.000 δρχ. + 1.296.000 δρχ. για ΦΠΑ, σύμφωνα με τους Ν. 1418/84, 2229/94, 2372/96, 2576/98, 998/79, το Ν.Δ. 86/69 και τα ΠΔ 609/85, 286/94, 210/97, 285/97, 21899, 437/81 και Ε.Δ. 21/2000, 23/2000 του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος ή ασύμφορος, τότε θα επαναληφθεί στις 11-9-2001 ημέρα Τρίτη στον ίδιο τόπο και χρόνο.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές:

1) Εξειδικευμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις που είναι γραμμένες στο ΜΕΕΠ Α' τάξης και άνω για έργα πρασίνου και είναι στελεχωμένες με Δασολόγους ή Δασοπόνους γραμμένους στο ΜΕΚ για έργα πρασίνου.

2) Εργολήπτες Δημοσίων Δασοτεχνικών έργων, κάτοχοι του ειδικού πτυχίου Ε.Δ.Δ.Ε. Α' και Β' τάξης.

3) Εργοληπτικές επιχειρήσεις γραμμένες στο Μ.Ε.Ε.Π. Α' Τάξης και άνω για Οικοδομικά έργα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν εγγύηση συμμετοχής εκ 144.000 δρχ., που θα απευθύνεται προς το Δασαρχείο Καβάλας και παρέχεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 27 του ΠΔ 609/85.

Πληροφορίες για τους όρους της σχετικής διακήρυξης και των λοιπών τευχών της δημοπρασίας του έργου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δασαρχείου Καβάλας (Τέρμα Αργυροκάστρου) και στα τηλέφωνα 247042 - 461803 - 461895 - 461807.

Καβάλα 9-8/2001

Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δασολόγος με βαθμό Δ/ντή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΒΕΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού της Εταιρείας και του άρθρου 26 του Κ.N. 2190/1920 ως ισχύει σήμερα καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι αυτής σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 7η Σεπτεμβρίου του 2001 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.30 π.μ. στα γραφεία της έδρας της εταιρείας που βρίσκονται στην Καλλιθέα οδός Αγαμέμνονος 51-53, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως που ακολουθεί:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

Θέμα 1ο: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας

Θέμα 2ο: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Θέμα 3ο: Κάθε άλλο θέμα που ήθελε προταθεί ή ανακοινωθεί από τους κ.κ. Μετόχους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 5897

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος Πετρούπολης Λ. Πολυχρονόπουλος προκηρύσσει:

Ανοικτή Δημοπρασία με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. 150» με το σύστημα υποβολής προσφοράς με επί μέρους ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες των τιμών του τιμολογίου της μελέτης σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 609/85 ως αναλυτικά προσδιορίζεται στην 159/01 αριθ. απόφασης ΔΕ και στην αριθ. 59/2001 μελέτη του έργου.

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 55.768.423 δρχ. πλέον ΦΠΑ.

Ο συμβατικός χρόνος του έργου ορίστηκε σε πέντε (5) ημερολογιακούς μήνες.

Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ορίζεται 2% επί του προϋπολογισμού του έργου ήτοι δρχ. 1.115.368 και καλής εκτέλεσης στο ποσόν των 2.788.421 δρχ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Πετρούπολης ενώπιον της αρμοδίας Επιτροπής την 10η Σεπτεμβρίου 2001, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ. με λήξη υποβολής προσφορών 11.00 π.μ.

Στη Δημοπρασία γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στα ΜΕΕΠ για έργα οικοδομικά Β' τάξεως και άνω για έργα Η/Μ Α' τάξεως και άνω ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων που να καλύπτουν τις παραπάνω κατηγορίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες, να λαμβάνουν γνώση των στοιχείων, σχεδίων κλπ. της δημοπράτησης και να παραλαμβάνουν σειρά εντύπων, τευχών ως και το έντυπο υποβολής προσφοράς τους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00 - 12.00 μέχρι και την 7/9/2001 ημέρα Παρασκευή, καταβάλλοντας το ποσόν των 2.000 δρχ.

Πετρούπολη 13-8-2001

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Λ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 5899

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος Πετρούπολης Λ. Πολυχρονόπουλος προκηρύσσει:

Ανοικτή Δημοπρασία με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Ε' ΦΑΣΗ)» με το σύστημα υποβολής προσφοράς με επί μέρους ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες των τιμών του τιμολογίου της μελέτης σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 609/85 ως αναλυτικά προσδιορίζεται στην 159/01 αριθ. απόφασης Δ.Ε. και στην αριθ. 46/2001 μελέτη του έργου.

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 188.000.000 δρχ. πλέον ΦΠΑ.

Ο συμβατικός χρόνος του έργου ορίστηκε σε έξι (6) ημερολογιακούς μήνες.

Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ορίζεται 2% επί του προϋπολογισμού του έργου ήτοι δρχ. 3.760.000 και καλής εκτέλεσης στο ποσόν των 9.400.000 δρχ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Πετρούπολης ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής την 10η Σεπτεμβρίου 2001, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 μ. με λήξη υποβολής προσφορών 13.00 μ.μ.

Στη Δημοπρασία γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στα ΜΕΕΠ για έργα οικοδομικά Γ' τάξεως και άνω για έργα Η/Μ Β' τάξεως και άνω ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων που να καλύπτουν τις παραπάνω κατηγορίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες, να λαμβάνουν γνώση των στοιχείων, σχεδίων κλπ. της δημοπράτησης και να παραλαμβάνουν σειρά εντύπων, τευχών ως και το έντυπο υποβολής προσφοράς τους από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00 - 12.00 μέχρι και την 7/9/2001 ημέρα Παρασκευή, καταβάλλοντας το ποσόν των 2.000 δρχ.

Πετρούπολη 13-8-2001

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Λ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ