Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μεταφορά και συγχώνευση κλινικών

Στη μεταφορά και συγχώνευση κλινικών μεταξύ των δυο Περιφερειακών Νοσοκομείων των Ιωαννίνων, με το πρόσχημα της ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, προχώρησε η διοίκηση του ΠεΣΥ Ηπείρου.

Μόλις χθες οι εργαζόμενοι και γιατροί του Νοσοκομείου Χατζηκώστα πληροφορήθηκαν ότι η διοίκηση του ΠεΣΥ Ηπείρου, με προφορική απόφαση του προέδρου του, κ. Αδάμου, κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει στη μεταφορά της καρδιολογικής και παιδιατρικής κλινικής στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Δουρούτης, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την έντονη ανησυχία των εργαζόμενων των δυο νοσοκομείων, αφού στο νοσοκομείο Δουρούτης δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την ανάπτυξη των δυο κλινικών. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια της διοίκησης του ΠεΣΥ, ενώ δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και στη λειτουργία του Νοσοκομείου Χατζηκώστα - ενός νοσοκομείου απαραίτητου για τις ανάγκες του λαού της Βορειοδυτικής Ελλάδας - το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τα βασικά αυτά τμήματα.

Τα συνδικαλιστικά όργανα του νοσοκομείου, με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις εκφράζουν την αντίθεσή τους και προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο όχι μόνο δεν πρέπει να διαλυθεί, αλλά να εκσυγχρονιστεί, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ