Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΜΕΝ
Οξυνση προβλημάτων και κινδύνων στα πλοία

Για προκλητική αδιαφορία καταγγέλλει, για μία ακόμα φορά, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την προστασία της ασφάλειας των πλοίων, των επιβατών και των ναυτεργατών, πριν θρηνήσουμε θύματα, και συγκαλύπτει την εφοπλιστική ασυδοσία. Παράλληλα, καταγγέλλει ότι υπάρχει όξυνση των προβλημάτων και των κινδύνων που υπάρχουν από τη μη λήψη μέτρων ασφάλειας στα πλοία.

Οπως μάλιστα σημειώνει η ΠΕΜΕΝ, μετά τη συνέντευξη που έδωσε στις 3 του Αυγούστου με θέμα «Οι εξελίξεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και η ασφάλεια των πλοίων», δέχτηκε την «αήθη» επίθεση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρ. Παπουτσή, «που στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης και την ασυδοσία των εφοπλιστών, παρουσίασε την κατάσταση "ρόδινη", απέκρυψε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται και συγκαλύπτει την εφοπλιστική ασυδοσία, αναλαμβάνοντας εγκληματικές ευθύνες».

«Τα γεγονότα όμως που διαδραματίζονται στο λιμάνι του Πειραιά και στα άλλα λιμάνια όχι μόνο επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας αλλά δείχνουν ότι το ΥΕΝ δεν πήρε κανένα μέτρο, ενισχύοντας την ασυδοσία και τους κινδύνους για την ασφάλεια των πλοίων», σημειώνει η ΠΕΜΕΝ και συμπληρώνει: «Είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συχνές βλάβες, την εντατικοποίηση της εργασίας, με τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας, τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νησιά και ειδικά σε ζητήματα τροφοδοσίας».

Οπως σημειώνει στη συνέχεια η ΠΕΜΕΝ, τις τελευταίες μέρες, τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο και καταγγέλλει συγκεκριμένα: «Ο εφοδιασμός των πλοίων με καύσιμα συνεχίζει να γίνεται ταυτόχρονα με την αποβίβαση-επιβίβαση επιβατών και οχημάτων, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους. Κατά τη φόρτωση των οχημάτων στο γκαράζ των πλοίων δε μένει κανένα κενό (διάδρομος), με αποτέλεσμα σε περίπτωση ανάγκης να είναι αδύνατη η διέλευση από το γκαράζ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ