ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σε καλό δρόμο οι «ερυθρόλευκοι»

Οργιάζουν οι φήμες για παραχώρηση Τζόρτζεβιτς σε Λάτσιο

Sportidea

Οργιάζουν οι φήμες για παραχώρηση Τζόρτζεβιτς σε Λάτσιο
Αλλη μια καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο νέος Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν τη Λάτσιο (1-1), σίγουρα όμως κέρδισε τις εντυπώσεις απέναντι στη φημισμένη ιταλική ομάδα. Μπορεί οι «κόκκινοι« να μη βρίσκονται στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας με τους «λατσιάλι» (έχουν ήδη δώσει αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) παρουσίασαν ένα δυνατό και πειθαρχημένο σύνολο, κυρίως σε άμυνα και κέντρο, γεγονός που περιόρισε τη δραστηριότητα των Ιταλών. Ακόμη και το γκολ του Μπερετόνι (74') δεν προήλθε από συνδυασμένη προσπάθεια, αλλά από μακρινό βολέ που ξεγέλασε τον Ελευθερόπουλο.

Ως εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως η ροή του ματς άλλαξε άρδην με την είσοδο του Τζιοβάνι που με παρτενέρ του Ζίζι Ρόμπερτς αναστάτωσαν την άμυνα της Λάτσιο και κατάφεραν με το δεύτερο να ισοφαρίσουν τα ματς διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Πάντως, η Λάτσιο αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε μισή, αφού ο Ντίνο Τζοφ δεν μπορούσε να υπολογίζει αρκετούς διεθνείς (Λόπεζ, Σιμεόνε, Κρέσπο, Μιχαϊλοβιτς, Στάνκοβιτς), ενώ δε χρησιμοποίησε καθόλου το Νέστα.

Στο μεταξύ φουντώνουν και πάλι τα σενάρια για την παραχώρηση του Πρέτραγκ Τζόρτζεβιτς στη Λάτσιο. Αν και ο Ντίνο Τζοφ ήταν κατηγορηματικός, όπως άλλωστε και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, ότι ο παίκτης θα μείνει στο λιμάνι, φήμες ήθελαν τον Τζόλε να μετακομίσει από Γενάρη στην «Αιώνια πόλη» αντί 1,2 δισ. δραχμών για τον ίδιο και 3,5 δισ. για τον Ολυμπιακό, καθώς και κάποιον παίκτη της Λάτσιο όχι όμως βασικό. Ο χρόνος θα δείξει...

Οι συνθέσεις του φιλικού:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (70' Κόντης), Τζωρτζόπουλος (65' Καστίγιο), Μπερμούδες, Αμανατίδης (70' Ανατολάκης), Ζε Ελίας, Πατσατζόγλου (76' Τζιοβάνι), Βενετίδης, Καρεμπέ, Ζέτεμπεργκ (59' Νινιάδης), Αλβες (59' Ρόμπερτς).

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκετζιάνι, Κολονέζε, Σέζαρ (55' Γκοτάρντι), Μεντιέτα, Τζιανικέντα, Φαβέντα, Ιντσάγκι, Ντε Λα Πένια (79' Φιόρε), Κόουτο, Καστρομά, Μπερετόνι (88' Πομπόρσκι).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνέχεια χωρίς εκπλήξεις

Ο Γκόραν Βλάοβιτς σκόρερ δυο τερμάτων του ΠΑΟ

Sportidea

Ο Γκόραν Βλάοβιτς σκόρερ δυο τερμάτων του ΠΑΟ
Χωρίς προβλήματα συνέχισαν ως επί το πλείστον οι ομάδες της Εθνικής Κατηγορίας στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας με τη 2η αγωνιστική. Από τους συλλόγους που αγωνίζονται στη... μεγάλη Κατηγορία, «σκούρα» τα βρήκαν η Ξάνθη, ο ΟΦΗ, αλλά και ο Ακράτητος που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί στο θεσμό. Από την άλλη, επιτυχημένη πρώτη έκανε ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, απέναντι στο Μαρκό με 3-1, ενώ νικηφόρα συνέχισαν ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, η Χαλκηδόνα και η Κέρκυρα.

Οι... μπλε, καθώς η ομάδα του Γιάννη Κυράστα αγωνίστηκε με μπλε για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν ίδρωσαν απέναντι στην ομάδα του Μαρκόπουλου και επικράτησαν με 3-1 των γηπεδούχων που προσπάθησαν να κρατήσουν σε χαμηλό δείκτη το σκορ. Τα τέρματα για τους νικητές πέτυχαν οι Βλάοβιτς (20', 69') και Ολισαντέμπε (59'), ενώ ο Λάζορικ είχε ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (43').

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ηρακλής επί του Εθνικού, παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 9ου ομίλου. Ο «Γηραιός» χωρίς να δυσκολευτεί επικράτησε με 5-1 των Πειραιωτών, δείχνοντας έτσι την ανωτερότητά του. Για τους Θεσσαλονικείς σκόραραν οι Χάγκαν (35'), Ζάρρας (43' αυτογκόλ), Νασιόπουλος (58'), Σαπουντζής (83' πέναλτι), Γκοΐκοβιτς (86'), ενώ για τον Εθνικό μείωσε ο Κάκογλου με πέναλτι (81').

Τους έξι βαθμούς έφτασε και ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε άνετα της Ελευσίνας με 2-0 εκτός έδρας. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας, αν και είχαν αρκετές απουσίες, λόγω των εθνικών ομάδων, έφτασαν στη νίκη χάρη στα τέρματα των Σπάσιτς (7') και Λουτσιάνο (65'). Πάντως οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν τους «ασπρόμαυρους», αλλά στην κυριότερη φάση, στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μένταν στο 77', ο Πουρλιοτόπουλος είπε «όχι», κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Με νίκες συνέχισαν στο θεσμό τόσο η Χαλκηδόνα όσο και η Κέρκυρα που επικράτησαν του Ολυμπιακού Βόλου με 3-1 και του Απόλλωνα Αθηνών με 1-0 αντίστοιχα. Παράλληλα την πρώτη τους νίκη για τον θεσμό πέτυχαν οι Εθνικός Αστέρας (4-0 την Καβάλα εκτός έδρας), ο Αρης (4-1 τα Τρίκαλα εκτός έδρας) και ο Ιωνικός με το 2-0 επί του Ατρομήτου στη Λεωφόρο.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Πανηλειακό. Οι Κρητικοί, με εμφάνιση εμπνευσμένη από την περσινή περίοδο στην Εθνική Κατηγορία, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 75' όταν ο Καρκαλέτσης με κεφαλιά έκανε το 0-1 αλλά ο Διγκόζης με σουτ στο 84' ισοφάρισε σε 1-1. Μία από τα ίδια και για την Ξάνθη που απέσπασε τη «λευκή» ισοπαλία από τον Κιλκισιακό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ξανθιώτες είχαν δύο δοκάρια.

Ακόμα χειρότερη ήταν αυτή η αγωνιστική για τον Ακράτητο που γνώρισε την ήττα από την αποφασισμένη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, Προοδευτική. Η ομάδα των Ανω Λιοσίων, αν και είναι η πιο δυνατή, σύμφωνα με τις μετεγγραφές που έκανε την περίοδο που μόλις τελείωσε, από τις υποδεέστερες ομάδες της Εθνικής Κατηγορίας ηττήθηκε από τους «βυσσινί» στην έδρα της με 1-0 χάρη στο τέρμα του Παγιαζίντ στην αρχή της επανάληψης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής έχουν ως εξής: Μαρκό - Παναθηναϊκός 1-3, Πανελευσινιακός - ΠΑΟΚ 0-2, Εθνικός - Ηρακλής 1-5, Χαλκηδόνα - Ολυμπιακός Β. 3-1, Κέρκυρα - Απόλλων Αθηνών 1-0, ΟΦΗ - Πανηλειακός 1-1, Κιλκισιακός - Ξάνθη 0-0, Τρίκαλα - Αρης 1-4, Πατραϊκός - Καλαμαριά 3-3, Παναιτωλικός - Παναχαϊκή 0-2, Χανιά - Παναιγιάλειος 0-0, Κασσάνδρα - Καλλιθέα 1-3, Ακράτητος - Προοδευτική 0-1, Φωστήρας - Γιάννενα 0-0, Απόλλων Κρύας Βρύσης - Αθηναϊκός 0-1 και Αγιος Νικόλαος - Καλαμάτα 2-0.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Νέα εποχή στον Πανιώνιο

Η πρώτη συνάντηση στον Πανιώνιο είχε κάτι το σημαντικό, κάτι το παλιό, κάτι το ιστορικό. Δύο μεγάλοι άσοι των παρκέ σμίγουν ξανά, αυτή τη φορά όχι για να βοηθήσουν άμεσα τους Νεοσμυρνιώτες αλλά έμμεσα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ως τεχνικός του Πανιωνίου, συνάντησε τον Φάνη Χριστοδούλου που βρίσκεται στη διοίκηση του συλλόγου.

Οι δύο μεγάλοι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας και όχι μόνο τόνισαν πως χρειάζεται σκληρή δουλιά από όλους προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη νέα χρονιά, αλλά και πως πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, που θα βοηθήσει αρκετά. Πέρα των δύο «πρώην» του ελληνικού μπάσκετ, από πλευράς νυν, ήταν οι Διαμαντόπουλος, Σκλάβος, Μελάς, Μπατής, Πετροδημόπουλος, Καραλής, Αγαδάκος, αλλά και ένα νέο μετεγγραφικό απόκτημα. Ο λόγος για τον Κώστα Γκαγκαουδάκη, που υπέγραψε χτες το μεσημέρι το νέο του συμβόλαιο (διάρκειας 1+1) με τον Πανιώνιο, κλείνοντας έτσι το σίριαλ που τον ήθελε να μετακομίζει στον Αρη. Μαζί με τον Γκαγκαουδάκη ήταν και ο Χάρης Χαραλαμπίδης, αλλά και δύο Τούρκοι, που θα δοκιμαστούν από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

  • Στον Αρη, τα προβλήματα φαίνεται πως λύνονται καθώς δύο ακόμα παίκτες θα ντυθούν στα «κίτρινα». Ο Φράνκο Νάκιτς αναμένεται να υπογράψει με τον Αρη, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ίδιο λογικά θα κάνει και ο Ντέτλεφ Μους, που ο Γιατζόγλου τον προορίζει σαν παρτενέρ του Μπράντον Γούλφραμ. Ο τεχνικός του Αρη, πάντως, βρίσκεται με την ομάδα στο Μέτσοβο, όπου θα γίνει και το ένα μέρος της προετοιμασίας.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ