Στο τεταμένο κλίμα ήρθε να προστεθεί η κίνηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για αποπομπή του επικεφαλής της ΚΕΔ Στ. Λανουά
Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε σφοδρή ανακοίνωσή της εμφανίζεται να αίρει την εμπιστοσύνη της προς τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Γάλλο αρχιδιαιτητή Στεφάν Λανουά, θέτοντας ανοιχτά θέμα αποπομπής του. Στην ανακοίνωση η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εκφράζει την έντονη διαφωνία της με τον ορισμό του διαιτητή Σιδηρόπουλου για τον προσεχή αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, κάνοντας λόγο για «ορισμό - πρόκληση» και ανατρέχοντας σε παλιότερα περιστατικά με τον συγκεκριμένο διαιτητή. Ο Ολυμπιακός ζητά την άμεση αντικατάστασή του, ενώ προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί άμεσα και για την αντικατάσταση του επικεφαλής της ΚΕΔ, θέτοντας το ζήτημα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αλλά και στο ΔΣ της Super League, και καλώντας τον πρόεδρο της ΕΠΟ Μ. Γκαγκάτση να απομακρύνει άμεσα τον Γάλλο αρχιδιαιτητή.
Θυμίζουμε ότι ο Λανουά, προτεινόμενος από την UEFA, είχε επιλεγεί το περασμένο καλοκαίρι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ως νέος επικεφαλής της ΚΕΔ, κατόπιν και ομοφωνίας των λεγόμενων «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός). Στη συνέχεια όμως άρχισε από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, ενώ η τοποθέτηση και της ΠΑΕ Ολυμπιακός πλέον στους πολέμιους του επικεφαλής της ΚΕΔ, όπως όλα δείχνουν, συνιστά προάγγελο γενικότερων εξελίξεων στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Χτες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε δύο εφέσεις κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει με τετράμηνο αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους (συν χρηματικό πρόστιμο) τον τεχνικό της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, και τέσσερα στελέχη της ΠΑΕ (Π. Κωνσταντινίδη, Γ. Τσονάκα, Γ. Θεοδωρίδη, Θ. Καπούλα) για τα όσα συνέβησαν στο πάρκινγκ της «OPAP Arena» μετά το ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Η πρώτη έφεση αφορά την ποινή στον Ρουμάνο τεχνικό και η δεύτερη τα στελέχη της ΠΑΕ. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη 8 Γενάρη, οπότε θα συζητήσει και τις εφέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Με στόχο να πλησιάσει την κορυφή, υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική
Στις δηλώσεις του μπροστά στο ματς ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Εργκίν Αταμάν, ζήτησε από τους παίκτες του το μάξιμουμ της συγκέντρωσης και της προσπάθειας, ειδικά από τη στιγμή που αρχίζει ο 2ος γύρος, «ξεκινούν τα δύσκολα» για όλες τις ομάδες όπως είπε χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει αδιάφορο ματς, κάτι στο οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί και ο Παναθηναϊκός, υπογράμμισε. Σχετικά με τη Βίρτους ο Τούρκος τεχνικός εστίασε στο ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει το επίπεδό της, μετά τον ερχομό του Ιβάνοβιτς ως νέου της προπονητή, κερδίζοντας σημαντικά ματς εντός και εκτός έδρας. Γι' αυτό - κατέληξε - απαιτείται μέγιστη προσοχή, με την αμυντική λειτουργία να αναμένεται να είναι το στοιχείο - κλειδί για την έκβαση της αποστολής της ομάδας του.
Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν απουσίες πέραν αυτής του τραυματία Λεσόρ, ενώ το ντεμπούτο του στο ΟΑΚΑ αναμένεται να κάνει ο νεοαποκτηθείς Γκέιμπριελ.
Eurokinissi |
Μετά τη νίκη επί της Μπάγερν, ο Παναθηναϊκός θέλει ανάλογη συνέχεια απόψε στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Βίρτους |
Σε καμπ προετοιμασίας βρίσκει το ξεκίνημα του νέου χρόνου την Εθνική ανδρών του χάντμπολ, ενόψει των αγώνων των προκριματικών του Euro 2026 που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάρτη. Το ελληνικό συγκρότημα αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 12 Γενάρη. Το καμπ περιλαμβάνει προπονήσεις στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα και δύο διεθνή φιλικά παιχνίδια με το Μαυροβούνιο, στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ την Παρασκευή 10 Γενάρη (12.00) και το Σάββατο 11 Γενάρη ( 17.00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι 20 αθλητές που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Ζαραβίνα, είναι οι: Παπαβασίλης, Μιχαηλίδης, Παπαντωνόπουλος, Τζηράς, Λιάπης, Θ. Παπάζογλου (Ολυμπιακός/Ομιλος Ξυνή), Αραμπατζής, Παναγιώτου, Κουκουλάς (ΑΕΚ), Λ. Παπάζογλου, Τριανταφυλλίδης (ΠΑΟΚ), Κρητικός (Bianco Monte Δράμα), Τσακουρίδης, Μάνθος (Διομήδης Αργους), Μ. Στάθης (ΕΣΝ Βριλησσίων), Μπουκοβίνας (Κόμπουργκ - Γερμανία), Μάλλιος (Κότμπους - Γερμανία), Τόσκας (Στουτγάρδη - Γερμανία), Τζωρτζίνης (Σλόβαν - Σλοβενία), Αλεξίου (PAUC - Γαλλία).
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική ανδρών, για τα προκριματικά του EURO, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ισλανδία σε Χαλκίδα και Ρέικιαβικ στις 12 και 15 Μάρτη για την 3η και 4η αγωνιστική αντίστοιχα του 3ου ομίλου.
Την τελική πρόβα ενόψει της συμμετοχής της στους αγώνες του World Cup στο Βουκουρέστι (7-12/1) πραγματοποιεί αύριο Σάββατο η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, αντιμετωπίζοντας τη Γεωργία σε φιλικό αγώνα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης (18.30). Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό συγκρότημα μπαίνει στην δράση των επίσημων υποχρεώσεων με το «καλημέρα» του 2025, συμμετέχοντας στους αγώνες της 1ης κατηγορίας του World Cup στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Εκεί, στο πλαίσιο της α' φάσης της διοργάνωσης, θα βρεθεί στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Στόχος της Εθνικής είναι μια θέση στην πρώτη εξάδα της διοργάνωσης, που οδηγεί στην τελική φάση (Super Final), κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της και για ένα «εισιτήριο» που οδηγεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Σαγκάης το ερχόμενο καλοκαίρι. Στον αγώνα κόντρα στους Γεωργιανούς ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος αναμένεται να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα για την κατάσταση της Εθνικής, αλλά και να καταλήξει στην αποστολή των παικτών που θα ταξιδέψουν στο Βουκουρέστι.
Οι παίκτες που συμμετέχουν μέχρι στιγμής στην προετοιμασία της Εθνικής είναι οι εξής: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Νίκος Γαρδίκας, Κώστας Λιμαράκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Σαμίρ Σπάχιτς, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Δημήτρης Χατζής, Γιάννης Αλαφραγκής, Ντίνος Γενηδουνιάς, Νίκος Γκίλλας, Δημήτρης Δήμου, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Βαγγέλης Πούρος, Νίκος Κουρουβάνης, Νίκος Παπανικολάου, Κώστας Γκιουβέτσης, Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Δημήτρης Σκουμπάκης.
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τη Δευτέρα 30/12 το νέο αθλητικό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις για τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό». Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Γενάρη και μετά το σχέδιο νόμου θα εισέλθει για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δυνατότητα των αθλητικών εταιρειών (ΠΑΕ, ΚΑΕ), σε συνεργασία με την αστυνομία, να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία οπαδών προκειμένου να προβαίνουν σε ενέργειες απαγόρευσης χορήγησης εισιτηρίων εάν διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά (π.χ. πρόκληση επεισοδίων). Επίσης άλλες διατάξεις αφορούν τη διεύρυνση των προνομίων για τους εξαιρετικά διακριθέντες αθλητές και σε άλλες θέσεις πέραν αυτών του βάθρου (4η - 6η σε Ολυμπιακούς Αγώνες), τις νέες αλλαγές σε θέματα πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους προπονητές, τη δημιουργία νέας διυπουργικής επιτροπής για τον αθλητισμό, το ζήτημα της πρόσβασης των ΑμεΑ στους αγωνιστικούς χώρους κ.ά.
Με τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα για τον 1ο όμιλο μεταξύ Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και Καβάλας στην Κοζάνη, την Κυριακή 5 Γενάρη στις 14.30, ανοίγει η αυλαία της Super League 2 για το 2025. Το ματς ανήκει στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής, είχε αναβληθεί από την προγραμματισμένη του ημερομηνία και θεωρείται κρίσιμο για τις δύο ομάδες, οι οποίες ισοβαθμούν στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου με 7 βαθμούς.