Πλατύ πολιτικό άνοιγμα από τις Οργανώσεις του Κόμματος στην Αττική
Ελληνικό - Αργυρούπολη |
Σε αυτό το πλαίσιο, σε εκδήλωση των ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Κερατσίνι μίλησε χτες το απόγευμα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής.
Παρευρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ Πέτρος Μαρκομιχάλης, Μανώλης Ραπανάκης και Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής επίσης του Κόμματος. Ακόμη ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωσης». Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις των παρευρισκόμενων.
Ο Γ. Πρωτούλης ξεκίνησε την ομιλία του από την περασμένη βδομάδα, που σημαδεύτηκε από τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, ανάμεσά τους και η συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση που τέτοια δεν έχει ζήσει η χώρα για δεκαετίες.
Κερατσίνι - Δραπετσώνα |
«Πριν τις κινητοποιήσεις μας έλεγαν για την Ελλάδα που είναι όαση σταθερότητας και κάρο ανάπτυξης, ενώ όσοι διαμαρτύρονταν ήταν η συμμορία της μιζέριας που χαλάει το οικογενειακό κλίμα», ανέφερε και θύμισε το κλίμα συναίνεσης των αστικών κομμάτων, όπως εκφράστηκε για παράδειγμα στον κρατικό προϋπολογισμό που συγκεντρώνει από τους πολλούς για να δίνει στους λίγους, ενώ ο φετινός προβλέπει ακόμα παραπάνω δαπάνες για ΝΑΤΟ, οι οποίες ψηφίστηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελ. Λύση. Αντίστοιχα τον νόμο για τις συντάξεις και τους μισθούς, με νέες παρεμβάσεις υπέρ των εργοδοτών, που έφερε η ΝΔ και στήριξαν ΠΑΣΟΚ και άλλοι πρόθυμοι. Αλλά και τα Ωνάσεια Σχολεία που ψηφίστηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και επί της ουσίας στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Καμία σχέση με τις τελευταίες κοκορομαχίες», υπογράμμισε και έθεσε το ερώτημα: «Πότε ταράχτηκαν τα λιμνάζοντα ήρεμα νερά;», για να απαντήσει «μόνο όταν βγήκε ο λαός στον δρόμο, διότι το λαϊκό ποτάμι δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει».
Υπογράμμισε ότι «πλέον μαζί με τη συγκάλυψη ξεδιπλώνεται η προσπάθεια με μοιρασμένους ρόλους ώστε να μαζευτεί ο κόσμος μέσα. Παθητικά, να μείνει θεατής να παρακολουθεί ένα θέατρο και την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τον λαό σε καμία περίπτωση στο προσκήνιο».
«Παρά τις φωνές, τα αστικά κόμματα συναινούν σε όλα όσα αναπαράγουν καθημερινά τα νέα Τέμπη», τόνισε και αναφέρθηκε πρώτα απ' όλα στο ίδιο το γεγονός του εγκλήματος, που από πίσω του «αναδύεται η μπόχα του συστήματος, που είναι αδυσώπητο για τα κέρδη θυσιάζοντας ακόμα και την ανθρώπινη ζωή».
Αναφέρθηκε στην ιστορία του εγκλήματος ξεκινώντας από την πολιτική του κέρδους, την κατάτμηση του σιδηρόδρομου, την «απελευθέρωση» κ.ο.κ. που προωθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις. Ενώ έφερε παραδείγματα και από άλλους τομείς, που «επιβεβαιώνουν συνεχώς το δίλημμα τα "κέρδη τους ή οι ζωές μας", όπως με τα καζάνια του θανάτου που λειτουργούν εδώ και χρόνια σε αυτές εδώ τις γειτονιές».
Για το επόμενο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε ότι «με αισιοδοξία οι εξελίξεις μπορούν να είναι προς όφελος του λαού αν βάλει τη σφραγίδα του το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Υπάρχει πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί, εκεί που φάνηκε η δύναμη του λαού όταν σήκωσε το ανάστημά του.
Χρειάζεται και μπορούν να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, οργάνωσης και διεκδίκησης, ελπιδοφόρα είναι άλλωστε η συμμετοχή εργαζομένων από πολλούς χώρους δουλειάς, ακόμα και αν δεν υπήρχε σωματείο εκεί που κατέβηκαν στη συγκέντρωση με τα πανό τους».
Ζητούμενο πρέπει να είναι, όπως τόνισε κλείνοντας, «ένα πανελλαδικά συντονισμένο, ενιαίο κίνημα σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, αμφισβητώντας την εξουσία του κεφαλαίου.
Ετσι ώστε να μη χυθεί η καρδάρα με το γάλα, να μην αποτελέσει η αγανάκτηση για την ασφυκτική κατάσταση βήμα για μια κυβερνητική αλλαγή συνεχίζοντας απρόσκοπτα την εγκληματική πολιτική, εγκλωβίζοντας στις ίδιες δοκιμασμένες συνταγές.
Ανοίγουμε τη συζήτηση για το πολιτικό περιεχόμενο που χρειάζεται ώστε το ρεύμα αμφισβήτησης να μεγαλώνει και να γίνει ρεύμα ανατροπής. Ανάγκη για αυτό είναι να ενισχυθεί η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μην συγκαλυφθεί η πολιτική που γεννά τέτοια εγκλήματα. Αλλά και να μπει αυτή συνολικά στον στόχο της εργατικής - λαϊκής πάλης, ανοίγοντας τον δρόμο για τις απαραίτητες ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό που είναι επίκαιρος όσο ποτέ».
Αντίστοιχη εκδήλωση - συζήτηση με ομιλήτρια την Εύη Γεωργιάδου, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και περιφερειακή σύμβουλο Νότιου Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Μαρτίου οι ΚΟ Ελληνικού και Αργυρούπολης του ΚΚΕ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η βουλευτής Νότιου Τομέα του Κόμματος Σεμίνα Διγενή, η οποία σε σύντομη παρέμβασή της αναφέρθηκε στον ρόλο των αστικών κομμάτων και τη βολική συστημική «αντιπολίτευση» που ασκούν στην κυβέρνηση εντός και εκτός Κοινοβουλίου και στον ρόλο του ΚΚΕ, που είναι μπροστά στους καθημερινούς αγώνες του λαού, απέναντι στην πολιτική που γεννά «Τέμπη», εκφράζοντας την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.
Στην ομιλία της η Ε. Γεωργιάδου τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ολες αυτές τις μέρες ζούμε συγκλονιστικές στιγμές. Μιλάει ο λαός. Μιλάει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Μίλησε με την τεράστια συμμετοχή στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Παρασκευής 28 Φλεβάρη. Μια απεργία που έγραψε ιστορία. Μιλάει ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων όλες αυτές τις μέρες και εδώ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Στείλαμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλα Τέμπη. Δεν θα ανεχτούμε άλλες θυσίες για τα κέρδη των ομίλων. (...)
Η φτηνή προπαγάνδα της κυβέρνησης για "αποσταθεροποίηση" δεν περνάει. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η σημερινή σταθερότητα είναι συνώνυμη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της ανασφάλειας. Ούτε το στημένο παιχνίδι αστυνομίας - κουκουλοφόρων μπορεί να μας σταματήσει. (...)
Αυτή τη δύναμη του λαού είναι που φοβάται η άρχουσα τάξη. Φοβάται το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τον αποφασισμένο και οργανωμένο λαό που παλεύει για το δίκιο του και μπορεί να ακυρώνει τα αντιλαϊκά σχέδια, να αχρηστεύει παγίδες και εμπόδια.
Γι' αυτό και απ' τα μέσα ενημέρωσης και άλλα μέσα γνωστών επιχειρηματικών ομίλων ξεκίνησε η προσπάθεια να εκτρέψουν τη δυσαρέσκεια του λαού σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια. Να εκτονώσουν με παραπλανητικά αιτήματα για "κάθαρση" και αποκατάσταση του ευρωπαϊκού "κράτους δικαίου". Να προβάλουν νέα, δήθεν άφθαρτα πρόσωπα, που θα παρουσιάσουν ως λύση την πραγματική αιτία του προβλήματος, το κράτος, τους νόμους και την πολιτική που υπηρετούν το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης. Να εφαρμόσουν ξανά τη δοκιμασμένη συνταγή αναπαλαίωσης του συστήματος, που γνωρίσαμε στην Ιταλία με την επιχείρηση "καθαρά χέρια", στην Ελλάδα με τις αστικές κυβερνήσεις της "κάθαρσης" και σε τόσες άλλες χώρες.
Ομως η λύση δεν είναι να λειτουργήσουν οι πολιτικές εξελίξεις ως μια "βαλβίδα εκτόνωσης" της λαϊκής οργής. Με μια κυβερνητική εναλλαγή ή με μια αλλαγή του προσώπου του πρωθυπουργού, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η ίδια εγκληματική πολιτική με άλλη κυβέρνηση ή άλλα πρόσωπα. Αυτές είναι πολυδοκιμασμένες συνταγές, με γνωστά αποτελέσματα. Λύση δεν είναι η προσπάθεια αναπαλαίωσης του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, για να επιτευχθεί η περιβόητη "σταθερότητα", η "ομαλότητα" και η "κοινωνική ειρήνη", για τα οποία κόπτονται τα άλλα κόμματα, εννοώντας πάντα το σιωπητήριο στις λαϊκές διεκδικήσεις. (...)
Ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, η δικτατορία του κεφαλαίου. Αν δεν αναμετρηθούμε με αυτόν τον αντίπαλο, θα κινδυνεύει συνεχώς η ζωή μας από "νέα Τέμπη"».
Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί μια σειρά συσκέψεων, εξορμήσεων και περιοδειών «ώστε να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ στους δεκάδες χιλιάδες που κατέκλυσαν τη Χαλκίδα και τις άλλες πόλεις της Εύβοιας στην πρωτόγνωρη απεργία της 28ης Φλεβάρη, σε όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα, την "ασφυξία" και τα εγκλήματα αυτού του συστήματος, αυτού του κράτους, για να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο της αξιοπρέπειας, του αγώνα, της ανατροπής», όπως τονίζει η ΤΕ Εύβοιας του Κόμματος.
Η αρχή αυτού του κύκλου πολιτικής δραστηριότητας έγινε την Κυριακή 9 Μάρτη, με σύσκεψη που διοργάνωσε η ΚΟΒ Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας στον πολυχώρο «Τέχνης Δρώμενα» στη Χαλκίδα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κατσαρό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.
Μέσα από την εισηγητική τοποθέτηση και την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκαν τα νέα δεδομένα και οι δυνατότητες που διαμορφώνονται μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, ενώ αναδείχθηκε και η πείρα που προκύπτει από την προετοιμασία και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Αναδείχθηκαν ο σημαντικός ρόλος του νεοσύστατου Σωματείου Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας στη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργία στις 28 Φλεβάρη και στην οργανωμένη παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση, καθώς και η προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσουν ο οργανωμένος αγώνας και η διεκδίκηση τόσο για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου όσο και για την άθλια και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές Υγείας, Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας στη Χαλκίδα και σε ολόκληρη την Εύβοια, ως αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που γέννησε το έγκλημα στα Τέμπη και θυσιάζει τις ανάγκες και τη ζωή των εργαζομένων και του λαού στον βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.
Αναδείχθηκαν επίσης οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων για το έγκλημα στα Τέμπη, για τους κινδύνους από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, για τη συνολικότερη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Τονίστηκε μάλιστα ότι η οργή του λαού η οποία εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών δεν πρέπει να διοχετευθεί σε κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Αντίθετα, θα πρέπει να ενταθεί η δράση ώστε να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης του συστήματος και της κυρίαρχης πολιτικής, να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την πρότασή του για ανατροπή του καπιταλισμού, για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, τον σοσιαλισμό.
Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συσκέψεις συζητήσεις ως εξής:
Σήμερα Τρίτη
- Η ΚΟΒ Τροφίμων - Ποτών καλεί στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Νέας Αρτάκης. Θα μιλήσει η Ζωή Χαχάμη, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας.
Αύριο Τετάρτη
- Οι ΚΟΒ Κέντρου και Νεάπολης Χαλκίδας καλούν στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Κόμματος στη Χαλκίδα. Θα μιλήσει η Ζωή Χαχάμη.
- Η ΚΟΒ Κανήθου καλεί στις 6.30 μ.μ. στο cafe «Habit» στη νέα πλατεία Κανήθου. Θα μιλήσει η Λένα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Στερεάς - Εύβοιας.
- Η ΚΟΒ Καρύστου καλεί στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Εύβοιας.
- Η ΚΟΒ Αυλίδας καλεί στις 6.30 μ.μ. στο δημαρχείο στο Βαθύ Αυλίδας. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Λιάσκος, μέλος της ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.
Ενα πλούσιο πρόγραμμα μαχητικών περιοδειών, συσκέψεων και συζητήσεων, ξεδιπλώνοντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος, με αναφορά στις εξελίξεις μετά και τις μεγαλειώδεις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και στον νομό, αλλά και μπροστά στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη 20 Μάρτη στο Αγρίνιο (7 μ.μ., Παπαστράτειο Μέγαρο), «ξεδιπλώνει» η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
Στελέχη, μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ θα βρεθούν σε χώρους δουλειάς και κατοικίας, όπου καθημερινά δραστηριοποιούνται οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία στον νομό, συζητώντας για τις εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ, καλώντας όλους ταυτόχρονα να δώσουν μαζικό «παρών» στην ομιλία στις 20 του μήνα.
Το πρόγραμμα των περιοδειών για σήμερα έχει ως εξής:
Σήμερα Τρίτη:
5.30 π.μ.: στο εργοστάσιο «AGRINO», με επικεφαλής τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.
10 π.μ.: στις Δημοτικές Υπηρεσίες Αγρινίου, με επικεφαλής τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
1:30 μ.μ.: στο εργοστάσιο «ΓΙΩΤΗΣ», με επικεφαλής τον Πάνο Σταθελάκη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέα της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.
2 μ.μ.: στο εργοστάσιο «ΚΑΛΛΑΣ» με επικεφαλής τον Θύμιο Γερολυμάτο, στέλεχος του ΚΚΕ.
2.30 μ.μ.: στα σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στις οδούς Καρπενησίου και Παπαστράτου, με επικεφαλής τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας.
Σήμερα Τρίτη
-- Στις 6 μ.μ. η ΚΟ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κέντρου καλεί στο βιβλιοπωλείο - cafe «Σύγχρονη Εποχή» (Μαυροκορδάτου 3). Θα μιλήσει ο Αποστόλης Στεργιόπουλος, μέλος του Τομεακού Γραφείου Εκπαιδευτικών.
-- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Εκπαιδευτικών Βορειοδυτικής Αθήνας καλεί στο «Vintage Cafe» (Μεσολογγίου 46, Νέα Ιωνία). Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ.
-- Στις 6.30 μ.μ. οι ΚΟ Χαλανδρίου καλούν στο παλιό δημαρχείο Χαλανδρίου (Γυφτοπούλου 2). Θα μιλήσει ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής.
-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ ΔΕΔΔΗΕ καλεί στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος» (Τροίας 36, Αθήνα). Θα μιλήσει ο Τάσος Οικονόμου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ενέργειας - Νερού.
-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Αμαρουσίου καλεί στο δημαρχείο. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του Κόμματος.
-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Εκπαιδευτικών Ανατολικών Συνοικιών καλεί στο cafe «Λίθος» στην Καισαριανή (Εθνικής Αντιστάσεως 238, απέναντι από τα Ξύλινα). Θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών.
-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Εκπαιδευτικών Βόρειας Αθήνας καλεί στα γραφεία του Κόμματος στην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 497). Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ του Κόμματος και του Γραφείου Περιοχής Αττικής.
-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Λόφου Αξιωματικών καλεί στην ταβέρνα «Απτάλικο» (Παλαιάς Καβάλας 165). Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ.
Αύριο Τετάρτη
-- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Ομίλου ΟΤΕ καλεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110, πλατεία Βικτωρίας). Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ.
-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ 4ου Διαμερίσματος Αθήνας καλούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Λένορμαν & Αλεξανδρείας, Κολωνός). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Κορυδαλλού καλεί στο δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη). Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ.
-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Νέας Ζωής καλεί στο μεζεδοπωλείο «Ανεμολόγιο» (Πελοπίδα 106, Περιστέρι). Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Εκπαιδευτικών Μενιδίου - Φυλής καλεί στο Στέκι της ΚΝΕ στο Μενίδι (κεντρική πλατεία 6). Θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Τσιουπρά.
-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Κέντρο Περιστερίου - Αγίας Τριάδας καλεί στο cafe «Guapo» (Τζων Κέννεντυ & Κρέσνας 82, πεζόδρομος στο γήπεδο του Ατρόμητου). Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς.
-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Αγίας Παρασκευής καλούν στα γραφεία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 403). Θα μιλήσει ο Κώστας Γιαννόπουλος.
-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Καματερού καλεί στο «Art Hobby Cafe» στο Καματερό (Θεσσαλονίκης 32, πλατεία Δημοκρατίας). Θα μιλήσει η Γιώτα Παπαλουκά, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δυτικών Συνοικιών.
Συσκέψεις - συζητήσεις με θέμα «Οι εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» διοργανώνουν ΚΟΒ της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:
Εκδήλωση για τις «Ηρωικές στιγμές του ΚΚΕ στην εργατική και προσφυγική Νέα Ιωνία, 1923 - 1944» πραγματοποιούν την Πέμπτη 13 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» (Ασκληπιού 4), οι Οργανώσεις Νέας Ιωνίας. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα προβληθεί βίντεο με πρωτότυπο υλικό για την Ιστορία της Ν. Ιωνίας 1923 - 1944, θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ενώ θα υπάρχει και μουσικό πρόγραμμα.
Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλία πραγματοποιούν πλατύ πολιτικό άνοιγμα με εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συζητούν με την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ για τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη και για τις πολύμορφες κινητοποιήσεις που συνεχίζονται.
Συγκεκριμένα οι συσκέψεις με θέμα «Τα κέρδη των καπιταλιστών "ασφυξία" για τις ανάγκες του λαού - "Οξυγόνο" μας η πάλη για το δίκιο μας, για την ανατροπή» που προγραμματίζονται είναι οι εξής:
Σήμερα Τρίτη
- Η ΤΕ Λάρισας καλεί στο «Θέατρο Τεχνών» (Τζαβέλλα 1 & Εργ. Πρωτομαγιάς) στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
- Η ΤΕ Καρδίτσας καλεί στο «Πλίθινο Παντοπωλείο» (Αγ. Νικολάου 47) στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας.
Αύριο Τετάρτη
- Η ΤΕ Μαγνησίας καλεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (Μακρινίτσας 38 & Αριστοτέλους στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ.
Παρασκευή 14 Μάρτη
- Οι ΚΟΒ Δήμου Ελασσόνας καλούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά.