ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλουν τα νέα... ψίχουλα ελεημοσύνης

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταγγελίας εναντίον των χτεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού, από μέλη σωματείων και συνδικάτων της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό με ψεύτικες εξαγγελίες που δεν έχουν καμία βάση και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας. Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει στόχο «να ρίξει για πολλοστή φορά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και από την άλλη να πάρει μέτρα εξυπηρέτησης του κεφαλαίου». Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Ομοσπονδίας «καλούν τους εν ενεργεία οικοδόμους και τους συνταξιούχους, τους πατεράδες μας αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού, στις ψεύτικες εξαγγελίες». Καλούν τους οικοδόμους της Βόρειας Ελλάδας να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πύλη του λιμανιού.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «στόχος των "νέων μέτρων" της κυβέρνησης είναι τα μεγαλύτερα κέρδη της ολιγαρχίας από τη μια και ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων από την άλλη, έτσι ώστε να περνάει το σύνολο της πολιτικής της ανεμπόδιστα». Συγχρόνως σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «στήριξη στα κυβερνητικά μέτρα έδωσε απλόχερα η ΝΔ, η οποία είναι αναγκασμένη μέσα από την πολιτική της να στηρίξει μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου». Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ