ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ζωντάνια και συντροφική εθελοντική προσφορά

Στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια βρέθηκε ο «Ρ» και μεταφέρει σήμερα τον τρόπο με τον οποίο στήνεται η μεγάλη κόκκινη πολιτεία που θα ανοίξει τις πύλες της στις 19 Σεπτέμβρη

Οι σκελετοί από τα μπαρ, τα περισσότερα περίπτερα και τα γιγαντοσυνθήματα έχουν ήδη υψωθεί κι όποιος περνάει πια από το χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της φοιτητικής εστίας των Ιλισίων καταλαβαίνει ότι «εδώ ετοιμάζεται κάτι μεγάλο»! Αλλοι βάφουν, άλλοι μεταφέρουν υλικά, άλλοι περνούν πάνω στις κατασκευές τις μπαλαντέζες με τα φώτα. Μπορεί να έχουμε μπροστά μας αρκετές μέρες ακόμα μέχρι να ανοίξει τις πύλες του το τετραήμερο κορύφωσης του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, αλλά αυτά που πρέπει ακόμα να γίνουν είναι πολλά. Κι έτσι δεκάδες ΚΝίτες και Κνίτισσες αλωνίζουν καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ το χώρο αυτόν που θα γεμίσει στις 19, 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη με χρώματα και μουσικές, για να προλάβουν να τα ετοιμάσουν όλα, να στήσουν αυτή την όμορφη πολιτεία που απολαμβάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

«Πάντα με εντυπωσίαζε όλος αυτός ο "χαμός" που γίνεται στο Φεστιβάλ κι ήθελα να συμμετάσχω πιο ενεργά, να γίνω κι εγώ μέρος του», μας λέει η Τίνα, φοιτήτρια στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής, που τη συναντήσαμε να βάφει σ' ένα από τα μπαρ της κεντρικής σκηνής. Οση ώρα μιλούσαμε δεν άφησε το πινέλο από το χέρι της, αλλά μας είπε για την ωραία αίσθηση, την περηφάνια που νιώθει όταν τις ημέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ περνάει από τους χώρους που είχε δουλέψει στο στήσιμο και καμαρώνει «αυτό το έβαψα εγώ». Μαζί της ήταν μια συμφοιτήτριά της, η Χρίστη, που βάφοντας κι εκείνη μας είπε: «Εγώ δεν είμαι μέλος της ΚΝΕ, είμαι φίλη, αλλά ήθελα από μόνη μου να έρθω και να δουλέψω στο στήσιμο του Φεστιβάλ».

Δουλιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, κατά βάρδιες, προσφορά των μελών της ΚΝΕ, για κάτι δικό τους
Δουλιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, κατά βάρδιες, προσφορά των μελών της ΚΝΕ, για κάτι δικό τους
Πιο πέρα συναντήσαμε το Δημήτρη, που βοηθούσε έναν ηλεκτρολόγο δίνοντάς του σύρμα για να δένει τις μπαλαντέζες. Η δουλιά αυτή φαινόταν βαρετή, ήταν όμως αναγκαία. «Βοηθάμε όλοι για να γίνει το Φεστιβάλ μας κι αυτό είναι κάτι καλό», μας είπε και το καταλαβαίνουμε απόλυτα, γιατί ξέρουμε πως το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στήνεται αποκλειστικά και μόνο από το μεράκι και την εθελοντική εργασία των μελών της Οργάνωσης, χωρίς σπόνσορες και κατασκευαστές πλαστικών ονείρων.

Προχωρώντας, πέσαμε πάνω σε μια ομάδα παιδιών που «πάλευαν» με πολύχρωμα πανιά. Η Αρτεμης, από την Οργάνωση της Σπουδάζουσας, ανέλαβε να μας εξηγήσει τη διαδικασία της δουλιάς τους: «Το πρωί κάναμε μια βόλτα στους χώρους, πήραμε μέτρα για το μήκος των πανιών που θα κρεμαστούν, διαλέξαμε μαζί με τους αρχιτέκτονες τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε και σχεδιάσαμε τον τρόπο που θα μπουν πάνω στις κατασκευές. Για παράδειγμα, τα πανιά που θα μπουν στους χώρους γύρω από το γήπεδο θα έχουν όλα κατεύθυνση προς την κεντρική σκηνή. Τώρα, μετράμε, κόβουμε και καρφώνουμε σε ξύλα τα πανιά που θα χρειαστούμε. Σήμερα, δουλεύουμε τα κόκκινα και τα κίτρινα, αργότερα θα πιάσουμε τα άλλα χρώματα». Ο αέρας ήταν έντονος τη μέρα που επισκεφτήκαμε το Φεστιβάλ και η δουλιά με τα πανιά γινόταν κάτω από αυτές τις συνθήκες πιο δύσκολη. Τα παιδιά όμως ήταν αποφασισμένα και δεν έδειχναν να πτοούνται. Εξάλλου έχουν έναν μόνιμο αντίπαλο που πρέπει να νικήσουν: Το χρόνο.

Τα πανιά που θα στολίσουν τα περίπτερα προετοιμάζονται με ιδιαίτερο μεράκι
Τα πανιά που θα στολίσουν τα περίπτερα προετοιμάζονται με ιδιαίτερο μεράκι
Οι μέρες περνούν, οι δουλιές που πρέπει να γίνουν ακόμα είναι πολλές και τα παιδιά της ΚΝΕ το παλεύουν για να έχουμε και φέτος το αποτέλεσμα που όλοι θαυμάζουμε όταν ανοίγουν οι πύλες της νεανικής πολύχρωμης πολιτείας.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

Η μάχη του εισιτηρίου και της ενημέρωσης

Παράλληλα με τις εργασίες στησίματος της πολιτείας του Φεστιβάλ, οι Οργανώσεις της Αθήνας, της Σπουδάζουσας, του Πειραιά και της Αττικής δίνουν και τη μάχη της προπαγάνδας του, για να μη μείνει ούτε ένας νέος ή νέα που να μη μάθει για τις πλούσιες εκδηλώσεις του. Τα παιδιά της ΚΝΕ εδώ και χρόνια έχουν μάθει πως το Φεστιβάλ δεν προβάλλεται ουσιαστικά από κανένα άλλο μέσο, αντίθετα ακριβώς επειδή η ανατρεπτική του πρόταση πατάει πάνω στο ριζοσπαστισμό της νέας γενιάς και ξεσηκώνει, γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό για την άρχουσα τάξη, της μπαίνει στο μάτι και κινητοποιούνται μηχανισμοί χτυπήματος και υποβάθμισής του.

Ομως η σταθερά ανοδική πορεία του δεν μπορεί να ανακοπεί και γι' αυτό φροντίζουν οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες. Τα εισιτήρια για το κεντρικό τετραήμερο της Αθήνας έχουν ξεκινήσει να διακινούνται από τις αρχές του καλοκαιριού. Τα πλάνα των Οργανώσεων είναι σαφώς αυξημένα και μέχρι να ανοίξουν οι πύλες του Φεστιβάλ, οι ρυθμοί διακίνησης θα ενταθούν. Στις σχολές και στα σχολεία που θα ανοίξουν σε λίγο, στους χώρους δουλιάς και τα νεολαιίστικα στέκια, οι εξορμήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η εικόνα και το συμπέρασμα που βγαίνει από όλη αυτή την πλατιά επικοινωνία της ΚΝΕ με τη νεολαία είναι ότι το Φεστιβάλ, όχι μόνο είναι γνωστό, αλλά οι νέοι το περιμένουν με ενθουσιασμό. Ρωτούν για το πρόγραμμα, κάνουν σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις για προηγούμενα Φεστιβάλ, κλείνουν τα ραντεβού τους για τη μεγάλη γιορτή.

Ταυτόχρονα, με αφορμή το Φεστιβάλ, η συζήτηση προχωράει και παραπέρα, στην καθημερινότητα και τα προβλήματα της νέας γενιάς στα στενά περιθώρια πραγματικής ψυχαγωγίας και δημιουργίας, στο άγχος του σχολείου, του πτυχίου και του μεταπτυχιακού, στην εργασιακή αβεβαιότητα, τη βίαιη αφαίρεση δικαιωμάτων και την ανασφάλεια για το μέλλον της νεολαίας. Κι η πρόταση αγώνα της ΚΝΕ, απέναντι σε όλα αυτά έρχεται στο προσκήνιο. Ετσι, το κάλεσμα της ΚΝΕ προς τους νέους να συμμετάσχουν πάλι μαζικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, η καθημερινή δουλιά των μελών και στελεχών της Οργάνωσης με το εισιτήριο στο χέρι γίνεται παράλληλα και κάλεσμα αγώνα «να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας τον κόσμο», όπως λέει και το κεντρικό σύνθημα του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Προετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη

Στο Πάρκο Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη είναι το φετινό πολιτικό πολιτιστικό ραντεβού της ΚΝΕ με τους νέους και τις νέες του νομού. Το Φεστιβάλ αναγκαστικά αυτή τη χρονιά πραγματοποιείται σε μεγαλύτερο χώρο. Γεγονός που αναδεικνύει πως χρόνο με το χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερο την αποδοχή στις συνειδήσεις της νεολαίας. Πως καθιερώθηκε και αποτελεί το μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Τα μέλη της ΚΝΕ έχουν αρχίσει τις κατασκευαστικές εργασίες και με πολύ μεράκι και ακόμη περισσότερο πείσμα και απαιτητικότητα καθημερινά μεταμορφώνουν κάθε γωνιά του χώρου. Παράλληλα δίνεται η μάχη της προπαγάνδισης, με εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, σε στέκια της νέας γενιάς.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την επόμενη Κυριακή με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Δημήτρη Γόντικα μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:

8.00 μ.μ.: Ανοιγμα των εκδηλώσεων

8.10 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τον Σωτήρη Μπαλλά και το συγκρότημα της ΚΝΕ. Συμμετέχει η Ανθή Τατσιούλη. Θα παραβρεθεί ο συνθέτης και θα ακολουθήσει βράβευσή του.

9.30 μ.μ.: Μουσική συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

11.00 μ.μ.: Μουσική συναυλία με τους Κ. Μακεδόνα και Δ. Μπάση.

ΛΑΪΚΟ ΠΑΛΚΟ:

8.00 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Πολιτική κατά των εξαρτήσεων». Συμμετέχουν Κ. Γασγαλίδης, νευρολόγος - ψυχίατρος, Π. Γεωργάκας, ψυχίατρος - υπεύθυνος της Θεραπευτικής Κοινότητας «Αργώ», Φ. Καλοτεράκης, ψυχολόγος - διευθυντής Θεραπευτικής Κοινότητας «Ιθάκη».

9.15 μ.μ.: Συγκρότημα κρουστών της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ.

10.00 μ.μ.: Χορευτικό της Παλαιστινιακής Παροικίας.

10.30 μ.μ.: Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τους Κρητικομακεδόνες και τον Β. Τολιούδη.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

8.30 μ.μ.: Ελληνικό ροκ με τους «Δευκαλίων».

9.30 μ.μ.: Alternative μουσική από τους «29 Αποτσίγαρα».

10.30 μ.μ.: Blues ρυθμοί με τους «King Be».

11.30 μ.μ.: Συναυλία με τους «Μωρά στη φωτιά».

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:

8.30 μ.μ.: Μουσική συναυλία με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη.

9.45 μ.μ.: Ομιλία από τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

10.15 μ.μ.: Συναυλία με τους «ΟΝΑΡ».

11.30 μ.μ.: Συναυλία με τους Δ. Τσακνή και Λ. Μαχαιρίτσα.

ΛΑΪΚΟ ΠΑΛΚΟ:

8.00 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

9.00 μ.μ.: Χορευτικό και μουσικό σχήμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για το Κουρδιστάν.

10.30 μ.μ.: Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

8.00 μ.μ.: Εντεχνο και ροκ με τους «Αείπολις».

8.45 μ.μ.: Rhythm and Rock με τους «Full House».

10.30 μ.μ.: Blues εξάρσεις με τους «Blue Strings».

11.30 μ.μ.: Ξένο κλασικό Ροκ με τους «Dual Band».

Κυριακή 16 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ:

8.00 μ.μ.: Κλασική μουσική με τους «ΑLΕΧΙΑ» από Σόφια Βουλγαρίας.

8.30 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα σε Γ. Ρίτσο και Ν. Χικμέτ από το μουσικό τμήμα του ΑΠΘ.

9.45 μ.μ.: Ομιλία από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

10.15 μ.μ.: Μουσική συναυλία με τον Δ. Ζερβουδάκη.

11.30 μ.μ.: Μουσική συναυλία με τον Μ. Πασχαλίδη.

ΛΑΪΚΟ ΠΑΛΚΟ:

8.30 μ.μ.: Χορευτικό του Δήμου Αγ. Παύλου.

9.00 μ.μ.: Naji Alili Παλαιστινιακό Χορευτικό.

10.30 μ.μ.: Αφιέρωμα στο ποντιακό τραγούδι με τον Χρήστο Παπαδόπουλο.

11.15 μ.μ.: Ρεμπέτικο και λαϊκό γλέντι από τον Β. Κασούρα και το συγκρότημα «Μινόρε».

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

8.30 μ.μ.: Ροκ ρυθμοί από τους «Enough Said».

10.30 μ.μ.: Blues διαδρομές με τους «Blues Storm».

11.30 μ.μ.: Συναυλία με τους «Φώτα Πορείας».

ΠΑΤΡΑ
Ετοιμάζουν την κόκκινη γιορτή

Στην τελική ευθεία για την επιτυχία των τριήμερων εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ που θα γίνει στην Πάτρα, στις 14-15-16 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο, βρίσκονται οι φίλοι και τα μέλη της ΚΝΕ στην Αχαΐα.

Με αυξημένους ρυθμούς δουλιάς ομάδες Κνιτών προετοιμάζουν το στήσιμο της «κόκκινης» πολιτείας στο Κάστρο της Πάτρας. Μιας πολιτείας που με την επιβλητική της παρουσία αναμένεται να δεσπόζει τις ημέρες του Φεστιβάλ, καθώς θα αποτελέσει το κέντρο της προσοχής του κόσμου, όπου μέσα από την καλλιτεχνική, ερασιτεχνική δημιουργία θα προβληθούν τα όνειρα και οι αγώνες της νεολαίας, αλλά και η πολιτική διέξοδος που προτείνει η ΚΝΕ.

Τα γραφεία της Οργάνωσης καθημερινά είναι ασφυκτικά γεμάτα από νιάτα και επικρατεί οργασμός δουλιάς, καθώς έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε εργοτάξια. Ξύλα, καδρόνια, χρώματα, πανιά, μουσαμάδες, εργαλεία «δεινοπαθούν» στα χέρια των νεολαίων, που με το μεράκι τους και τον ενθουσιασμό που τους διακρίνει συνθέτουν τις κατασκευές τους.

«Εδώ κάθε μέρα έχουμε γιορτή», μας λέει η Αρχοντούλα Χριστούλη. «Η δουλιά παρά τις δυσκολίες, την κούραση και το άγχος γίνεται με μεράκι και σε συντροφικό κλίμα, με τη βοήθεια και φίλων της Οργάνωσης που με τις ιδέες τους, αλλά και τη συμμετοχή τους στις εργασίες δίνουν τις δικές τους πινελιές στην προσπάθειά μας», επισημαίνει, για να συμπληρώσει στη συνέχεια η Νατάσα Κούκουνα: «Βασισμένη στην ερασιτεχνική δημιουργία και με διάθεση για δουλιά, ετοιμάζουμε τις κατασκευές για το στήσιμο του Φεστιβάλ».

Στο «χορό» αυτό μπλέχτηκαν μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, νέοι και όλοι πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους. «Εγώ ανήκω στην ομάδα που ζωγραφίζει το ταμπλό», λέει η Θάλεια Περπερίδη επισημαίνοντας: «Εδώ και δύο βδομάδες από το πρωί μέχρι το βράδυ έχουμε "εγκατασταθεί" στα γραφεία για να τελειώσουμε τα ταμπλό. Η καλή συνεργασία, η αλληλοβοήθεια και το συντροφικό κλίμα αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το αποτέλεσμα».

Παράλληλα, με καθημερινές εξορμήσεις σε γειτονιές, πλατείες, κεντρικούς δρόμους και στέκια όπου συχνάζει η νεολαία ενημερώνουν για το πρόγραμμα και καλούν σε συμμετοχή στην κορυφαία εκδήλωση της ΚΝΕ. «Η ποικιλία του προγράμματος με την ταυτόχρονη αποδοχή του, το φτηνό εισιτήριο, αλλά και η γνώση του κόσμου για το Φεστιβάλ από τα προηγούμενα χρόνια, μας έδειξαν από τις πρώτες κιόλας εξορμήσεις τη μεγάλη συμμετοχή του σε αυτό», μας είπε η Εύη Οικονομίδου. Η ατάκα των νέων χαρακτηριστική: «Θα κανονίσω με την παρέα μου και θα έρθουμε».

Το πρόγραμμα

Μια δουλιά τεσσάρων μηνών περίπου θα αποτυπωθεί σε τρεις μέρες, στο πρόγραμμα που ακολουθεί:

  • Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

Κεντρική εξέδρα:

9.00 μμ: Ομιλία της γραμματέα του ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ Μαίρης Ντουντούμη.

9.15 μμ: Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

10.30 μμ: Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι με τον Πετρολούκα - Χαλκιά.

Ερασιτεχνική Σκηνή:

8.15 μμ: «Αίρεσις».

9.15 μμ: «Σκλάβοι Σιωπηροί».

10.00 μμ: «Αγνοούμενοι».

10.45 μμ: «Babel fish».

Λαϊκή Σκηνή:

9.15 μμ: Συζήτηση με θέμα: «Μισθοφορικός στρατός, εθνική ανεξαρτησία - λαϊκές ελευθερίες».

  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Κεντρική Εξέδρα:

8.30 μμ: Ερασιτεχνικό συγκρότημα.

9.45 μμ: Ομιλία από την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

10.15 μμ: Συναυλία με τους Κώστα Μακεδόνα - Δημήτρη Μπάση.

Ερασιτεχνική Σκηνή:

8.15 μμ: «Sol Invictus».

8.40 μμ: «Strange Effect».

10.20 μμ: «Φωνή Βοώντος».

11.30 μμ: «Ατας Διδοίσθα»

12.10 μμ: «Ακροβάτες του Ονείρου».

Λαϊκή Σκηνή:

8.45 μμ: Συζήτηση με θέμα: «Συμπεράσματα από τους αγώνες της εργατικής τάξης, προοπτική του εργατικού λαϊκού κινήματος»

10.15 μμ: Συναυλία με ρεμπέτικο συγκρότημα.

  • Κυριακή 16 Σεπτέμβρη

Κεντρική Εξέδρα:

8.30 μμ: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με το συγκρότημα «Γόρδιος Δεσμός».

9.45 μμ: Ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

10.30 μμ: Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ερασιτεχνική Σκηνή:

8.00 μμ: Παράσταση Καραγκιόζη.

9.10 μμ: Χορευτικό Πρόγραμμα.

Λαϊκή Σκηνή:

8.45 μμ: Συζήτηση με θέμα: «Ναρκωτικά και Νεολαία».

10.30 μμ: Συναυλία με Λαϊκό συγκρότημα.


Νίκος ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ

Στη Λάρισα

Το πρόγραμμα των τριήμερων κεντρικών εκδηλώσεων στη Λάρισα, που θα γίνουν στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο περιλαμβάνει: Την Παρασκευή 14/9 στην κεντρική εξέδρα στις 8.00 μ.μ. άνοιγμα του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, στις 8.15 μ.μ. παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα, στις 9 μ.μ. αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με το συγκρότημα «ΠΝΟΕΣ». Θ' ακολουθήσουν συναυλίες με ερασιτεχνικά συγκροτήματα: «ΧΡΟΕΣ» (10.00 μ.μ.), «CARPE DIEM» (10.40 μ.μ.) «JAMAR» (11.20 μ.μ.), «FANKY FILTRA» (12.00 μ.μ.) «VERSYS» (12.30 μ.μ.). Στη β` εξέδρα στις 8.30 μ.μ. το ερασιτεχνικό συγκρότημα «ΣΑΜΑΝ» και ακολουθεί στις 9.00 μ.μ. το συγκρότημα «ΝΕΟΣΣΟΙ». Στις 10.00 μ.μ. ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «ΑΤΑΚΤΟΙ ΠΑΙΔΕΣ».

Το Σάββατο 15/9 στην κεντρική εξέδρα στις 8 μ.μ. χορευτικό συγκρότημα Συλλόγου Βερδικουσιωτών, στις 8.45 μ.μ. αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ» και τη συμμετοχή του συγγραφέα Νέαρχου Γεωργιάδη, στις 10.00 μ.μ. ομιλία μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και στις 10.30 μ.μ. συναυλία από το συγκρότημα «ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ». Στη β` εξέδρα στις 8.15 μ.μ. ερασιτεχνικό τραγούδι και στις 10.30 μ.μ. ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ».

Την Κυριακή 16/9 στην κεντρική εξέδρα στις 9.00 μ.μ. αφιέρωμα στη δράση και το έργο της ΟΚΝΕ και στις 10.00 μ.μ. ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις 10.30 μ.μ. συναυλία με το συγκρότημα «ΟΝΑΡ». Στη β` εξέδρα στις 7.30 μ.μ. ερασιτεχνικό συγκρότημα, στις 8.00 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Αντιιμπεριαλιστική Πάλη και νεολαία» και στις 10.30 μ.μ. ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα του Ν. Γάλλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ