ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιζητούν τη νίκη

Εντός συνόρων αγωνίζονται σήμερα δυο από τους τέσσερις εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στη Γλυφάδα την πολωνική Σλασκ θέλοντας να παραμείνει στην κορυφή του Α` ομίλου, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενεί την «άσπονδη φίλη» της Ταουγκρές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΛΑΣΚ (Γλυφάδα 21.00)

«Το παν είναι ο ρυθμός». Με αυτή τη φράση ο Ηλίας Ζούρος σκιαγράφησε την αποστολή της ομάδας του στο σημερινό παιχνίδι με τους Πολωνούς. Σύμφωνα με τον Ελληνα τεχνικό η Σλασκ είναι μια πολύ καλή ομάδα και για αυτό θέλει προσοχή: «Παίζουμε με μια ομάδα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική και διαθέτει πολλούς διεθνείς παίκτες. Χρειαζόμαστε τον κόσμο και έχουμε αποδείξει ότι εκτός από τα αποτελέσματα προσφέρουμε και θέαμα στο παιχνίδι μας. Η Σλασκ κέρδισε Σαρλερουά και Μακάμπι, τρέχει, σουτάρει τρίποντα. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχε 23 και 26 τρίποντα αντίστοιχα. Με την καλή μας άμυνα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» διευκρίνισε ότι στα πλάνα του είναι ένα κοντό σχήμα προκειμένου να δώσει ταχύτητα στην ομάδα. Οσον αφορά την πολύ καλή εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Ζούρος φάνηκε να περιμένει περισσότερα: «Παίζουμε καλά άλλα όχι όσο καλά μπορούμε. Οι παίκτες δεν έχουν αφομοιώσει πλήρως το σύστημα, αλλά παίρνουμε τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα είμαστε καλύτεροι».

ΑΕΚ - ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ (ΟΑΚΑ 19.00)

Τη... μόνιμη αντίπαλό της τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ταουγκρές υποδέχεται σήμερα η ΑΕΚ με τις μνήμες των Ενωσιτών να γυρίζουν στα περσινά περιπετειώδη παιχνίδια για την Ευρωλίγκα της ΟΥΛΕΜΠ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα υπολογίζει πολύ τους Ισπανούς, αφού όχι μόνο τους έχρισε φαβορί για τον σημερινό αγώνα, αλλά ακόμα και για την πρώτη θέση του ομίλου. Ισως με αυτόν τον τρόπο θέλησε να αποφορτίσει τους παίκτες του από το άγχος ενός σημαντικού παιχνιδιού όπως το σημερινό. Πάντως, ο τεχνικός της Ενωσης υπογράμμισε ότι και η ΑΕΚ είναι σε καλή κατάσταση: «Το όπλο μας είναι η πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Παίζουμε πολύ καλά και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο ΟΑΚΑ. Νομίζω πως οι αντίπαλοί μας παρουσιάζονται πιο ενισχυμένοι σε σχέση με πέρυσι. Ο Τομάσεβιτς είναι σίγουρα καλύτερος παίκτης από τον Αλεξάντερ, ενώ ο Μπένετ παραμένει ένας από τους πιο παραγωγικούς γκαρντ. Θα έχουμε δύσκολη δουλιά».

Οσον αφορά τους τραυματίες της τελευταίας στιγμής, Μπετς και Παντελιάδης αναμένεται να δώσουν κανονικά το «παρών» παρά τα προβλήματα αντίστοιχα σε μέση και πλάτη που αντιμετωπίζουν. Στο μεταξύ, αγώνας δρόμου γίνεται στην Ενωση για να φτάσει η «μπλε» κάρτα του νεαρού Σκοπιανού Πέρι Αντιτς προκειμένου να παίξει σήμερα.

  • Χωρίς να δυσκολευτεί ο ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Κόρατς επικράτησε άνετα του Απόλλωνα Λεμεσού με 95-71 και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Εξαλλου, για την ίδια διοργάνωση το Μαρούσι υποδέχεται τη Βοσνιακή Σιρόκι (19.00 ΝΕΤ) θέλοντας τη νίκη με διαφορά 9 πόντων για την πρόκριση στους ομίλους.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ζεύγος αναμετρήσεων

Με δύο εξ' αναβολής παιχνίδια, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, συνεχίζονται σήμερα τα πρωταθλήματα της Α1. Στους άνδρες, για την 3η αγωνιστική, ο Φίλιππος υποδέχεται στις 18:00 το Κιλκίς. Οι Ημαθιώτες θέλουν πάση θυσία την νίκη προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους έτσι ώστε να προσθέσουν άλλους δύο βαθμούς στο ... σακούλι τους.

Την ίδια ώρα, στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Δούκα. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν ως μοναδικό στόχο τους δύο βαθμούς καθώς δεν θέλουν να πλησιάσουν την ουρά της βαθμολογίας ενώ στην αντίπερα όχθη, οι «κυανόλευκοι», μετά την νίκη στο Βύρωνα επιζητούν την δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία σε μια εβδομάδα.

Για την 2η αγωνιστική της Α1 γυναικών, σήμερα θα γίνουν τα παιχνίδια μεταξύ της Νέας Ιωνίας και Αναγέννησης Αρτας (19:30) καθώς επίσης και του Μακεδονικού με τον Εθνικό Κοζάνης (18:00).

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Για τη Σεούλ αναχωρεί σήμερα το πρωί η Εθνική ομάδα Τάε Κβο Ντο, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Ν. Κορέα από την 1η έως και τις 7 Νοεμβρίου. Στην 16μελή αποστολή, συγκαταλέγεται και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Μιχάλης Μουρούτσος, παρά τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Αναλυτικά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελούν οι: Μπελόκα, Σεϊρεκίδου, Κακαρέλη, Αθανασοπούλου, Τζιδημοπούλου, Παναγοπούλου, Μυστακίδου και Κούβαρη στις γυναίκες, καθώς και οι Ζήκος, Γουρουφίδης, Μουρούτσος, Ιωνάς, Μπαλίλης, Δαύτσιος, Χρηστίδης, Ροΐδης στους άνδρες.

ΤΕΝΙΣ
«Γλυκιά» ήττα

Την ήττα με 2-1 σετ γνώρισε η Λένα Δανηιλίδου από τη Σαλέρνι (Αργεντινή) και αποκλείστηκε από το κυρίως ταμπλό τουρνουά που γίνεται στο Λουξεμβούργο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάντως, παρά τον αποκλεισμό της, ελπίζει ακόμα καθώς είναι πρώτη στη λίστα για να συνεχίσει ως «τυχερή - χαμένη» στην περίπτωση που κάποια τενίστρια που είναι δηλωμένη στο κυρίως ταμπλό, αποσυρθεί την τελευταία στιγμή. Με τις εμφανίσεις της όμως, βρίσκεται στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης που είναι η καλύτερη που έχει καταλάβει ποτέ.

  • Από την άλλη, την έκπληξη έκανε ο Λευτέρης Αλεξίου στους αγώνες του α' γύρου του τουρνουά της Λαμίας, καθώς απέκλεισε με 2-1 σετ το Νο7 του ταμπλό Τσέχο Μπρούκνερ, από τον οποίο απέχει 548 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.
ΒΟΛΕΪ
Ντέρμπι πρωτοπόρων

Το ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων... κλέβει την παράσταση από τη σημερινή 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ανδρών. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας, λόγω τιμωρίας, τον ΠΑΟΚ (18:00) και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη προκειμένου να μείνει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Δύσκολο έργο έχει ο Ηρακλής που υποδέχεται τον Πανελλήνιο ο οποίος έχει δείξει ότι είναι ικανός για όλα (19:00), ενώ σαφώς πιο εύκολο έργο έχουν ο Αρης, που φιλοξενείται στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον νεοφώτιστο Ιωνικό (17:00), η Ορεστιάδα που υποδέχεται το Ρέθυμνο (19:00) καθώς και ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει την Ολυμπιάδα στην Πάτρα (19:00). Τέλος, στο Λαύριο, λόγω τιμωρίας, η ΑΕΚ «κοντράρεται» με την ΑΕ Νίκαιας (18:00).

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΥΠΟΥ
Θετική πρεμιέρα

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Τύπου η ομάδα του Ριζοσπάστη, καθώς επικράτησε με 3-1 της Εξπρές. Τα τέρματα για την ομάδα μας πέτυχαν οι Θεοδωρόπουλος, Τσουκνίκας και Οικονομόπουλος. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής: Εσπρέσο - Σούπερσπορτ ΦΜ 1-10, ΑΛΦΑ - Παλαίμαχοι ΕΡΤ 8-2, Αντέννα - Ωρα για Σπορ 3-0, ΠΣΑΤ - ΑΛΤΕΡ 3-0, ΦΛΑΣ - ΣΕΗ 3-0, Κανάλι 1 - Αυγή 0-2, ΓΓΑ - ΕΡΤ 1-2 και Εθνος - Αθλητική Ηχώ 1-0. Ρεπό είχε η ομάδα του Πρωταθλητή.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής έχει ως εξής: Ριζοσπάστης - ΠΣΑΤ, ΑΛΤΕΡ - Κανάλι 1, Αυγή - Αντέννα, Ωρα για Σπορ - Εθνος, Αθλητική Ηχώ - Εσπρέσο, Σούπερσπορτ ΦΜ - ΓΓΑ, ΕΡΤ - ΑΛΦΑ, Παλαίμαχοι ΕΡΤ - ΦΛΑΣ και ΣΕΗ - Πρωταθλητής. Ρεπό έχει η Εξπρές.

ΣΚΑΚΙ

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη ο 3ος γύρος του Τουρνουά ΑΚ που διοργανώνει ο ΣΟ Αιγάλεω στα πλαίσια των προκριματικών εκδηλώσεων του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Ικαρος 2002».

Με την ολοκλήρωση και του 3ου γύρου, στη βαθμολογία προηγούνται οι Σφώρος και Κλώκας με 3 βαθμούς και ακολουθούν με 2,5 οι Ξυπολυτάς, Δελής και Κατελίνε.

Σήμερα, στις 5.30μμ, στο εντευκτήριο του συλλόγου θα γίνει κλήρωση του 4ου γύρου.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου σε αγώνα που έγινε στο Σαουθάμπτον. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση σε μια διοργάνωση, όπου, μεταξύ άλλων, έλαβαν μέρος εκτός από τους αθλητές της Εθνικής Αγγλίας στην ιστιοπλοϊκή κλάση Φιν και τρεις ακόμα κορυφαίοι ιστιοπλόοι της εν λόγω κατηγορίας (ο Πολωνός Κουσνιέρεβιτς, ο Αγγλος Πέρσι και ο Ιταλός Ντεβότι). Πίσω από τον Παπαθανασίου, στις τέσσερις κούρσες του αγώνα, τερμάτισαν οι Πέρσι, Κουσνιέρεβιτς και Σίμσον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ