ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0
«Καταστροφικό» δεκάλεπτο

Για 80' η άμυνα του Ολυμπιακού τα κατάφερε καλά. Δυστυχώς δεν άντεξε ως το τελικό σφύριγμα

Sportidea

Για 80' η άμυνα του Ολυμπιακού τα κατάφερε καλά. Δυστυχώς δεν άντεξε ως το τελικό σφύριγμα
Ενα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να χαθεί το όνειρο. Η πολύ καλή εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» δε συνδυάστηκε μετά του ωφελίμου, καθώς ο Ολυμπιακός αποχαιρέτηιε και τυπικά το Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από την ήττα του με 3-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και όμως παρότι οι γηπεδούχοι έχασαν ένα ...τσουβάλι ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά και έφτασαν κοντά στην ... πηγή. Τώρα μοναδικός στόχος είναι το ΟΥΕΦΑ. Για να επιτευχθεί πρέπει οι πρωταθλητές να κερδίσουν στο ΟΑΚΑ τη Λα Κορούνια και ταυτόχρονα να μη χάσει η Μάντσεστερ από τη Λιλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν όπως λίγες φορές στο παρελθόν σε εκτός έδρας αγώνα και προσπάθησαν να κρατήσουν την εστία τους απαραβίαστη. Χωρίς άγχος αλλά γεμάτοι πίεση για ένα θετικό αποτέλεσμα, που ίσως να άξιζαν, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τέρμα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και ειδικά μετά το 1 - 0 από τον Σόλκσιερ (79').

Στην αμυντική γραμμή, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έδωσαν... τα πάντα προσπαθώντας να βοηθήσουν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο που έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο θεσμό. Χαρακτηριστικότερες είναι η απόκρουση στο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Φαν Νιστελρόι στο 65', στην κεφαλιά που έκανε ο ίδιος στο 7', αλλά και το σουτ του Βερόν στο 16'. Παράλληλα, η απουσία του Μπερμούντες δεν έγινε αισθητή, καθώς τόσο ο Αμανατίδης όσο και ο Ανατολάκης ήταν εκεί τη στιγμή που έπρεπε (ως το γκολ).

Αντίθετα, η μεσαία και η επιθετική γραμμή δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς όσες αξιόλογες ευκαιρίες δημιούργησαν, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Και αυτό απέναντι στη Μάντσεστερ στοιχίζει... Το τέλος, όμως, δεν ήταν το καλύτερο καθώς για άλλη μία φορά, το νεκρό σημείο έκανε την εμφάνισή του στην πειραϊκή ομάδα και έτσι το 1 - 0 έγινε 3 - 0 με γκολ των Γκιγκς (88'), Φαν Νίστελρόι (90+). Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ...δίκαιο της αδικίας, αφού η Μάντσεστερ μπορούσε νωρίτερα να πετύχει το στόχο της, αλλά και ο Ολυμπιακός να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Μπαρτέζ, Νέβιλ, Ιργουιν, Βερόν, Μπλαν, Μπέκαμ, Μπατ (72' Σόλκσιερ), Φαν Νιστλρόι, Γκιγκς, Σκόουλς, Μπράουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Κόντης, Μαυρογεννίδης (46' Πουρσανίδης), Πατσατζόγλου, Γιαννακόπουλος (83' Ρόμπερτς), Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ, Αλεξανδρής (62' Αλβες), Οφορίκουε.

  • Πολύτιμο βαθμό στη μάχη για τη θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ απέσπασε η Λιλ στην Ισπανία που αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λα Κορούνια. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Σπάρτακ Μόσχας - Σπάρτα Πράγας 2-2, Μπάγερν - Φέγενορντ 3-1, Φενερμπαχτσέ - Λεβερκούζεν 1-2, Ρόζεμπουργκ - Σέλτικ 2-0, Γιουβέντους - Πόρτο 3-1, Λιόν - Μπαρτσελόνα 2-3.
«Παρερμηνείες»

Τέλος στο θέμα που προέκυψε, βάσει δηλώσεών του, προσπάθησε να βάλει χτες ο Οτο Ρεχάγκελ. Μιλώντας σε ιστοσελίδα αθλητικής εταιρίας, είχε αφήσει σαφέστατα υπονοούμενα για ευθύνη της ΕΠΟ στη μη υπογραφή συμβολαίου και δεν απέκλειε την πιθανότητα να μην αναλάβει τελικά την Εθνική. Σε νέα τοποθέτησή του (σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε) επέρριψε ευθύνη στους «συνήθεις υπόπτους» δημοσιογράφους, τους οποίους κατηγόρησε για παρερμηνεία των δηλώσεών του και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει (;) ουσιαστικό πρόβλημα: «Δεν τίθεται θέμα μη υπογραφής συμβολαίου με την ΕΠΟ. Οι δηλώσεις μου δεν ερμηνεύτηκαν σωστά. Εγώ επιστρέφω αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Αθήνα. Ο δικηγόρος μου, λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων, θα μεταβεί στην Ελλάδα την επόμενη βδομάδα. Το όλο θέμα με το συμβόλαιο είναι διαδικαστικό και η υπογραφή θα γίνει την επόμενη βδομάδα, όταν θα έρθει στην Αθήνα». Από την πλευρά της ΕΠΟ υποστηρίχθηκε πως οι υπογραφές θα μπουν στο συμβόλαιο την επόμενη Τετάρτη.

Στο μεταξύ, στη Σλοβενία βρίσκεται από χτες η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των νέων, προκειμένου να αντιμετωπίσει σήμερα την οικοδέσποινα και, στη συνέχεια, Σκοτία (26/10), Νησιά Φερόε (28/10), στα πλαίσια του 12ου Προκριματικού Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η πρώτη θέση στον όμιλο έτσι ώστε να δώσει αγώνες μπαράζ στην επόμενη φάση με την πρώτη του ενδέκατου ομίλου, που θα είναι μια από τις Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Ισραήλ και Βέλγιο. Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας αποτελείται από τους: Πίτκα (Καρπερή Σερρών), Μιχαηλίδη (Απόλλων Καλαμαριάς), Αναστασιάδη (Μπαρτσελόνα), Φιλιππή (Πανελευσινιακός), Πετκάκη (Αμπελόκηποι), Δάρλα (Παναθηναϊκός), Τριανταφυλλάκη, Γουνδουλάκη (Καλαμάτα), Κατσαρό (Πατραϊκός), Παπαδόπουλο (Απόλλων Κρύας Βρύσης), Μάντζιο (Πανιώνιος), Πατσιαβούρα (Απόλλων Αθηνών), Ανυφαντάκη (Αγιος Νικόλαος), Ρόσιο (Απόλλων Λάρισας), Πιπεριά (Χανιά), Ευθυμίου, Μπάρμπα (Ηρακλής) και Αραμπατζή (Πανσερραϊκός).

ΠΑΟ - ΣΑΛΚΕ
Η πιο μεγάλη ώρα...

Την πιο μεγάλη στιγμή μέχρι σήμερα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ετοιμάζονται να ζήσουν όλοι στον Παναθηναϊκό στο σημερινό παιχνίδι με τη Σάλκε στη Λεωφόρο (21.45). Αλλωστε, όπως διευκρίνισε και ο Γιάννης Κυράστας, αυτή τη στιγμή, που θα σφράγιζαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, την περίμεναν από τις 27 του Ιούνη, όταν άρχιζε η φετινή προετοιμασία. Τον Ελληνα τεχνικό δε φαίνεται να τον πολυανησυχούν οι αισιόδοξες δηλώσεις των Γερμανών, αφού, όπως τόνισε, το θέμα είναι τι θα κάνει η ομάδα του και όχι το τι θέλουν οι αντίπαλοι. Παρ' όλα αυτά, όμως, ο Γιάννης Κυράστας επισήμανε την επικινδυνότητα της Σάλκε: «Θα πρέπει να ξέρουμε ότι οι γερμανικές ομάδες παλεύουν όλα τα παιχνίδια και είναι επικίνδυνες. Ο τρόπος παιχνιδιού της Σάλκε σε σχέση με το πρώτο ματς έχει αλλάξει κατά 30%. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού προβληματίζεται για τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τρεις επιθετικούς, πλαισιωμένους από ενισχυμένο κέντρο με τέσσερις μέσους. Σε αντίθετη περίπτωση τρεις... μνηστήρες, Ολισαντέμπε, Βλάοβιτς, Κωνσταντίνου, θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις στην επίθεση. Την αισιοδοξία του για το σημερινό παιχνίδι εξέφρασε και ο Λεωνίδας Βόκολος, που επισήμανε όμως ότι το παιχνίδι θέλει προσοχή. Πιθανή ενδεκάδα των «πρασίνων»: Νικοπολίδης, Μίκελσεν, Μπασινάς, Βόκολος, Χένρικσεν, Σόουζα, Καραγκούνης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Ολισαντέμπε ή Βλάοβιτς ή Κωνσταντίνου.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Σάλκε, Χουμπ Στέφενς, δήλωσε ότι η ομάδα του θέλει να φύγει από την Αθήνα με βαθμούς προκειμένου να παραμείνει στις διεθνείς διοργανώσεις. Από τους Γερμανούς θα απουσιάσουν οι Τοπάνοβιτς, Κο, Καμπίουις, που είναι τραυματίες, καθώς και οι Πέντζα, Αγκάλι, που έμειναν εκτός αποστολής.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Με δύο παιχνίδια... πέφτει σήμερα η αυλαία της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Στις 16.00 (ΑΛΦΑ) στο Βύρωνα, ο Εθνικός υποδέχεται τον Ατρόμητο, ενώ η Καβάλα, που θέλει να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, φιλοξενεί τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης (18:00 ΑΛΦΑ)

ΑΡΗΣ
«Εξοδος» για Ιβιτς

Τέλος, ο Ιλια Ιβιτς από τον Αρη. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής συμφώνησε με τη διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» την κοινή συναίνεση λύση της συνεργασίας τους στο τέλος του Δεκέμβρη. Ο παίχτης θα εισπράξει τα χρήματα για το συμβόλαιό του μέχρι και τον τελευταίο μήνα του 2001, αλλά και μια μορφή αποζημίωσης για το υπόλοιπο συμβόλαιο. Ο Ιβιτς σε δηλώσεις του τόνισε ότι δε θέλει να φύγει από την ομάδα αλλά αναγκάστηκε. Ηδη πάντως άρχισαν τα σενάρια για τη νέα του... στέγη και φήμες τον θέλουν να έχει έρθει σε επαφή με την ΑΕΚ.

Κρίνονται πολλά

Στη... μάχη του τέταρτου ομίλου, όπου τρεις ομάδες διεκδικούν σχεδόν επί ίσοις όροις την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της αποψινής βραδιάς. Οι πρωτοπόρες Γαλατάσεραϊ, Ναντ έχουν δύσκολη αποστολή αφού αγωνίζονται εκτός έδρας κόντρα σε Λάτσιο και Αϊντχόβεν αντίστοιχα. Βέβαια, το πιο δύσκολο έργο έχουν οι Γάλλοι αφού οι Ολλανδοί της Αϊντχόβεν βρίσκονται στην τρίτη θέση με ένα βαθμό διαφορά και παραμένουν πάντα στο κυνήγι της πρόκρισης. Αν σήμερα επικρατήσουν της Ναντ τότε θα βρεθούν πιο κοντά στο όνειρο. Και οι Τούρκοι όμως θα πρέπει να... ιδρώσουν προκειμένου να μείνουν στην πρώτη θέση, αφού η Λάτσιο μπορεί να είναι στην τελευταία θέση, κάνει όμως την τελευταία προσπάθεια για να προκριθεί στο ΟΥΕΦΑ. Αναλυτικά τα παιχνίδια: Α` ΟΜΙΛΟΣ: Αντερλεχτ - Λοκομοτίβ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα, Β` ΟΜΙΛΟΣ: Μποαβίστα - Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ - Ντιναμό Κιέβου, Γ` ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ - Μαγιόρκα.

Χτες τελικά απάντησε η «Νέτμεντ» στην αλλαγή... τηλεοπτικού στρατοπέδου από την ΑΕΚ. Οπως γνωστοποίησε με λιτή της ανακοίνωση η εταιρία, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων «κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, της εταιρίας "ΑΛΦΑ Ελεύθερη Τηλεόραση", της εταιρίας "ALPHA DIGITAL SYNTHESIS" και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ Χαρίλαου Ψωμιάδη». Η εκδίκαση ορίστηκε για τις 7 του Νοέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ