ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αρχίζει με δυναμισμό και αποφασιστικότητα

Σε θέσεις μάχης υποδέχονται την έναρξη σε δύο μέρες, την 1η του Νοέμβρη, της μεγάλης δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοιμάζονται ώστε από την πρώτη κιόλας μέρα να προδιαγράψουν τη θετική έκβαση της οικονομικής εξόρμησης, την υπερκάλυψη των φιλόδοξων πλάνων που έχουν τεθεί.

Ολες οι κομματικές οργανώσεις έχουν ολοκληρώσει το σχεδιασμό της δουλιάς τους, λαμβάνοντας υπόψη τους και την εμπειρία προηγούμενων οικονομικών εξορμήσεων, ώστε ο στόχος για ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα να προωθηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε κάθε χώρο δουλιάς, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στις πόλεις και τα χωριά.

Προσωπικό «στοίχημα» κάθε Κομματικής Οργάνωσης, κάθε μέλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είναι το να απευθυνθεί θαρρετά σε οπαδούς και φίλους, σε κάθε εργαζόμενο, να μιλήσει μαζί τους πειστικά για τη σημερινή κατάσταση, για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος και να τους καλέσει σε απλόχερη οικονομική στήριξη του ΚΚΕ.

Το «στοίχημα» αυτό αντιμετωπίζεται με την αισιοδοξία που πηγάζει από την πεποίθηση πως ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τη συμβολή του, εκτιμά την αταλάντευτη δράση του για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων, για την απόσπαση νέων κατακτήσεων, για τη βελτίωση της ζωής όλων χωρίς εξαίρεση. Για την υπεράσπιση της ΕΙΡΗΝΗΣ, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ακεραιότητας της χώρας, στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για το σοσιαλιστικό αύριο.

Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

- Συγκέντρωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, διοργανώνει η ΚΟ του 4ου Διαμερίσματος της Α` Αθήνας του ΚΚΕ, σήμερα Τρίτη 30/10/01, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ (πλ. Μεταξουργείου), με ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη.

- Η ΚΟ Πετραλώνων - Θησείου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αύριο Τετάρτη 31/10/01, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης, με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο.

- H Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αύριο Τετάρτη 31/10, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 4. Ομιλήτρια θα είναι η Λιάνα Κανέλλη.

- Οι Κομματικές Οργανώσεις Κυψέλης του ΚΚΕ καλούν σε εκδήλωση που διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 31 του Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία τους, Κερκύρας 91, με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ και τις θέσεις του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Τιμώντας την επέτειο των 84 χρόνων της μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαρνών του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Σοσιαλισμός: Η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», την Κυριακή, 4 Νοέμβρη, στις 6.00 μ.μ., στα γραφεία τους, Αχαρνών 297.

- Περιοδεία στο Νομό Ημαθίας θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 31 Οκτώβρη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

  • 11.30 π.μ. Αγροτική Τράπεζα Αλεξάνδρειας
  • 12.00 μεσημέρι Διοίκηση ΕΑΣ Αλεξάνδρειας
  • 13.00 συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας
  • 16.00 συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας
  • 18.00 σύσκεψη βαμβακοπαραγωγών περιοχής Αλεξάνδρειας στο Δημαρχείο της πόλης
  • 19.00 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Στην Κρήτη

- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ οργανώνει συζήτηση για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης, σήμερα Τρίτη, 30/10, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Κλιμάκιο της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, σήμερα Τρίτη, 30/10, στις 10 π.μ. για να συζητήσει με τους εργαζόμενους τις πολιτικές εξελίξεις.

- Αύριο Τετάρτη, 31/10, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τ. Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, θα περιοδεύσει στο ΓΝΝΑΓ στις 10 π.μ., στη ΔΕΥΑΑΝ στις 12 το μεσημέρι, στη ΔΕΤΑΔΑΝ στη 1 το μεσημέρι και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους. Στις 2.30 μ.μ., στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου, θα παραχωρηθεί συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συγκέντρωση στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου στις 7.30 μ.μ., με θέμα «οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις».

Σήμερα στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε σήμερα Τρίτη στην τηλεόραση του «902»:

  • Στις 18.15 στην εκπομπή «Ματιές στον κόσμο» μια συζήτηση της δημοσιογράφου Αννας Μπαλλή, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, με τους καλεσμένους της, για τις τελευταίες εξελίξεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους στόχους τους.
  • Στις 19.00 στην εκπομπή «Συνδεθείτε με το γιατρό σας» μια συζήτηση για την πρόληψη των ειδικών λοιμώξεων με ομιλητές τον Γ. Παπαευαγγέλου και την Ουρ. Μαρσέλου - Κιντή.
  • Στις 22.00 στην εκπομπή «Αντιθέσεις» που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Θερμός, μια συζήτηση με τους καλεσμένους του, για τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες.
Στο Ιλιον αύριο η Αλέκα Παπαρήγα

Σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ιλίου (Νέων Λιοσίων) θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ιλίου, στις 7 το βράδυ, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ