ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Νοέμβρη 2001
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Χαρατσίδης
Γιάννης Χαρατσίδης
Φωτ.

Η Τόνια Χαρατσίδου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, στη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου της ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ και στη μνήμη των υπέροχων γονιών της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ.

* * *

Φωτ.

Στις 17 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των μετέπειτα αγώνων, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του. Το κενό που άφησε πίσω του παραμένει δυσαναπλήρωτο.

Δεν τον ξεχνούμε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 100.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 23 Νοέμβρη έκλεισαν 3 χρόνια από τότε που ο ακριβός μας, ο αγαπημένος μας ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ δεν είναι κοντά μας. Ζει, όμως, στην καρδιά και τη σκέψη μας. Ο σύντροφος στη ζωή, ο πατέρας και ο παππούς μάς έμαθε πως ο αγώνας δίνει ομορφιά στη ζωή. Ο αγώνας από τις γραμμές του ΚΚΕ χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς πίστωση, ζωή γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπο ήταν η ζωή του Αχιλλέα Μπλάνα. Αυτή η κατάθεση ζωής στο ΚΚΕ είναι ο τίτλος τιμής, έλεγε. Αυτό κρατάμε. Αυτό έχει μείνει από το ζεστό πέρασμά του.

Για τα 83 χρόνια του ΚΚΕ και την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, προσφέρουμε 100.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

Πέρασαν πάνω από 12 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ από τη Σούρπη Αλμυρού, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή.

Πέθανε νέος χωρίς να προλάβει να χαρεί τα δυο αγόρια του, που έγιναν παλικάρια.

Μας λείπει. Τον θυμούμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Βούλα και τα παιδιά του

Μαρία Πορτίκα
Μαρία Πορτίκα
* * *

Φωτ.

Στις 30 Νοέμβρη συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑ Κ. ΚΗΠΟΥΡΟΥ (Μαλέτσικου), στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Υμηττού, για την Οικονομική Εξόρμηση και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* **

Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από το «χαμό» του αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ, ο οποίος επί τέσσερες δεκαετίες ήταν αταλάντευτο μέλος του ΚΚΕ. Εφηβος οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στο ΚΚΕ στη δεκαετία του '50. Το 1964 μετανάστευσε στη Γερμανία. Εκεί δραστηριοποιήθηκε ως μέλος της ΚΟ Γερμανίας και παράλληλα πάνω από 27 χρόνια αγωνιζόταν από τις γραμμές του μεταναστευτικού κινήματος. Οταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, συνδέθηκε και πάλι με την ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Παρέμεινε πάντα ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ και με αυτά τα ιδανικά διαπαιδαγώγησε και την οικογένειά του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Βαλεντίνα και τα παιδιά του Αφροδίτη και Ηρακλής προσφέρουν στην ΚΟΘ 40.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 30 Οκτώβρη έκλεισαν 14 χρόνια από το «χαμό» του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Κρήνης Καλαμαριάς, 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Καλαμαριάς της ΠΕΑΕΑ και 20.000 δρχ. στο Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καλαμαριάς.

Γιώργος Καπετανγιώργης
Γιώργος Καπετανγιώργης
Η σύζυγος Νίτσα

Τα παιδιά Χαρούλα - Αγαπητός, Ράνια - Γαβριήλ

Τα εγγόνια Γιώργος, Οδυσσέας, Δέσποινα, Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Η ΖΩΓΡΑΦΑ Αθανασίου ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ γεννήθηκε το 1914. Καταγόταν από τον Καύκασο. Στην Ελλάδα ήρθε το 1922, ορφανή από γονείς. Ζούσε στην Οινόη Κοζάνης. Παντρεύτηκε τον Κυριάκο Ιωαννίδη και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Αργότερα εγκαταστάθηκαν στα Αμάραντα Κιλκίς.

Μαζί με τον σύντροφό της πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση και εντάχθηκαν στο ΚΚΕ.

Πέθανε στις 26 Οκτώβρη 2001.

Στη μνήμη της, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Δήμου Δοϊράνης.

* * *

Φωτ.

Η ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΙΚΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που στις 18 Γενάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατό της, γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Βρυσοχώρι Ιωαννίνων. Παντρεύτηκε τον Γιάννη Πορτίκα και ζούσε στο χωριό Δεσπότη Γρεβενών. Στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτισσα. Για την πατριωτική δράση της, μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και φυλακίστηκε στα Γρεβενά. Μαχήτρια του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, τραυματίστηκε και από το 1952 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1951.

Επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα το 1979 και ζούσε στα Γιάννενα.

Τάσος Τσαβδαρίδης
Τάσος Τσαβδαρίδης
Στη μνήμη της, η κόρη της Μαρία Πορτίκα - Σεϊτανίδου προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΤΟΒΑ από το Βερτίσκο Λαγκαδά, ο οποίος πέθανε πολύ νωρίς, ο συναγωνιστής και φίλος του Αθανάσιος Αντωνιάδης προσφέρει στην ΚΟΒ Βερτίσκου 15.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.2

Στις 28 Σεπτέμβρη 2001, ώρα 3η πρωινή, πέθανε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΤΣΗΣ, γιατρός. Ηταν γιος του επίσης γιατρού Γιάννη Κακατσή, από την Ξηρονομή Θήβας Βοιωτίας.

Ο πατέρας ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΤΣΗΣ ήταν ο κομμουνιστής γιατρός της περιοχής και ιδιαίτερα ο γιατρός του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Γνωστός τότε σε όλη την περιοχή για την αφιλοκερδή προσφορά του.

Για τη δραστηριότητά του αυτή, η πολεμική των αντιδραστικών δυνάμεων τον καταδίκασε σε θάνατο, με απόφαση του Στρατοδικείου Θήβας.

Εκτελέστηκε στη Θήβα, στις 28 Σεπτέμβρη 1948, ώρα 3η πρωινή. Η τελευταία του επιθυμία ήταν ο αβάφτιστος γιος του να πάρει το όνομά του και να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του.

Ο γιος Γιάννης Κακατσής, γιατρός και αυτός με τις ίδιες δραστηριότητες από την κληρονομιά που άφησε ο πατέρας του, στα 25 χρόνια του, βασανίζεται απάνθρωπα από τη χούντα. Με σακατεμένη την υγεία του, πέθανε από καρδιακή προσβολή, συμπτωματικά, την ίδια ημερομηνία, 28 Σεπτέμβρη 2001, ώρα 3η πρωινή, που είχε εκτελεστεί ο πατέρας του.

Περικλής Πεταλωτής
Περικλής Πεταλωτής
Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Η αδερφή του Ντίνα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγαπημένων φίλων και συντρόφων μας ΠΕΡΙΚΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 40.000 δρχ.

Βαγγέλης και Στέλλα Χαλκίδα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΜΠΙΔΗ, του ακούραστου κομμουνιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 8 χρόνια, ένας οπαδός του ΚΚΕ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας, 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ Γ. ΖΙΑΚΑ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 26 Νοέμβρη 2000 και αντί για μνημόσυνο, η Αννα Γεωργοπούλου, ο Γρηγόρης, ο Θανάσης, η Μαρία Χαρισούλη και τα παιδιά τους, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 100.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Δεκέμβρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του εξαδέλφου μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΦΥΡΗ, μέλους του ΚΚΕ, αντιστασιακού, από το Βαλτεσινίκο Γορτυνίας.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ.

Παναγιώτης Σφυρής

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του αξέχαστου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Ζωγράφου, 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κώστας Κηπουρός
Κώστας Κηπουρός
* * *

Φωτ.

Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, διώχτηκε, βασανίστηκε (της έσπασαν τα δόντια με τον υποκόπανο), κρατήθηκε στις φυλακές και στα στρατόπεδα εξορίας, αλλά έμεινε πιστή στα ιδανικά της, ως το τέλος της ζωής της. Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» και δεν την ξεχνούμε.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ο άντρας της Νίκος Ηλιόπουλος και τα παιδιά της

* * *

Φωτ.2

Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή στα 65 χρόνια του, ήταν υποδειγματικός κομμουνιστής. Για δύο τετραετίες, είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μιτζέλας. Ηταν παλικάρι, θαλασσόλυκος, φιλότιμος, γι' αυτό τον αγαπούσαν όσοι τον γνώριζαν. Ο θάνατός του άφησε μεγάλο κενό στην οικογένειά του και στη μικρή κοινωνία της Μιτζέλας.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ανταρτοΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και ΕΛΑΣίτης, έδωσε τη ζωή του στα 23 χρόνια του πολεμώντας για τη λευτεριά της πατρίδας.

Στη μνήμη τους, τα αδέρφια τους Μαρία Ντίτσα, Φωφώ Κοντογιάννη, Αμαλία Αποστόλου, Παναγιώτης και Κυριάκος Δημητρίου προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Μιτζέλας, 25.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Ο αξέχαστος παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΕΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου ήταν δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας στα Ελληνόπουλα.

Γιώργος Σαββίδης
Γιώργος Σαββίδης
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγος, τα παιδιά και η εγγονή του Μαργαρίτα

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που υπέκυψε στον καρκίνο η αγαπημένη σύζυγός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Σταμούλη - ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ, μα ο πόνος μένει αναλλοίωτος.

Παιδί του Εμφύλιου, βρέθηκε από το Πεύκο Καστοριάς στην Τσεχοσλοβακία, όπου βρήκε στοργή, αγάπη και φροντίδα. Σπούδασε Ιατρική - παθολόγος και με τη σειρά της πρόσφερε αφειδώλευτα τις υπηρεσίες της στη χώρα αυτή.

Μετά τον επαναπατρισμό της, στάθηκε δίπλα στον κάθε άνθρωπο που τη χρειάστηκε ως γιατρό και ως φίλο, γι' αυτό και όλοι τη θυμούνται με αγάπη.

Στη μνήμη της, προσφέρω 30.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Α. Καρύδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, του οποίου η σορός αναπαύεται στο Νεκροταφείο του Νόβι Σαντ της Γιουγκοσλαβίας, προσφέρω 50.000 δρχ. στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Κώστα, πάντα θα είσαι υπόδειγμα στη ζωή μας.

Τ. Π. Αθανασιάδης

* * *

Φωτ

Στις 4 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΡ. ΒΑΓΙΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1924 στο Καστράκι Καλαμπάκας από γονείς αγρότες. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, πολέμησε και αυτός για την απελευθέρωση της πατρίδας. Για την πατριωτική δράση του, μετά τη Βάρκιζα, πιάστηκε, βασανίστηκε και στάλθηκε εξορία.

Δημήτρης Κωνσταντινέας
Δημήτρης Κωνσταντινέας
Ηταν μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Καλαμπάκας της ΠΕΑΕΑ ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Ολγα Βάγιου και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, προσφέρω ως πρώτη δόση 10.000 δρχ., μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Παρασκευή Κωνσταντινίδη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Αννα Σαββίδου


Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ