ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Αισιόδοξος ο Μαρκαριάν

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟ, Σέρτζιο Μαρκαριάν

Sportidea

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟ, Σέρτζιο Μαρκαριάν
Την αισιοδοξία του πως ο Παναθηναϊκός θα ξαναβρεί τον καλό του εαυτό στο πρωτάθλημα και θα παλέψει με αξιώσεις για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε χτες ο νέος τεχνικός των «πρασίνων», Σέρτζιο Μαρκαριάν. Κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση της ΠΑΕ στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ο Ουρουγουανός προπονητής αναφέρθηκε σε πολλά καυτά θέματα, που αφορούν τους περσινούς δευτεραθλητές και κυρίως στους στόχους που έθεσε ο ίδιος, αναλαμβάνοντας τα ηνία της νέας του ομάδας. «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Δεν είμαι εδώ γιατί πήρα την πρόκριση στο Μουντιάλ ή γιατί κέρδισα πρωταθλήματα, αλλά γιατί έκανα δουλιά στον Ιωνικό», τόνισε αρχικά, με σκοπό να υπογραμμίσει ότι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι ώστε στη συνέχεια να τεκμηριώσει τη θέση του απέναντι στις προκλήσεις της νέας του ομάδας: «Μακάρι να πάμε μπροστά στην Ευρώπη και να εξασφαλίσουμε παράλληλα μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του πρωταθλήματος. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πάντως, αν η ΑΕΚ δε χάνει αγώνες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ώστε να φτάσουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Θα δούμε αν μπορούμε. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε», δήλωσε με αισιοδοξία. Ωστόσο, ο 58χρονος τεχνικός δε φάνηκε να εθελοτυφλεί όσον αφορά στον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να πετύχει την ανανέωση του «τριφυλλιού»: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο, καθώς για μένα χρειαζόταν περίπου ένας μήνας, για να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία. Πρέπει να εξετάσουμε τη φυσική κατάσταση των παικτών μέσω τεστ, και μετά να φτιάξουμε το τελευταίο πλάνο για την υπόλοιπη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να παραμερίζει τις θετικές του σκέψεις για τη συνέχεια. Οσον αφορά στις μεταγραφές, ο Σέρτζιο Μαρκαριάν έδειξε να μη γνωρίζει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι στο συγκεκριμένο τομέα, λέγοντας: «Μίλησα με τον Γιάννη Κυράστα και ενημερώθηκα για το ποιοι παίκτες υπάρχουν. Χρειάζεται ο καθένας την ανάλογη προπόνηση. Σίγουρα οι καλύτερες πληροφορίες θα έρθουν πάνω στην προπόνηση. Δεν ξέρω αν θα χρειαστούν μεταγραφές. Χαρακτηριστικό μου είναι να μην κάνω». Ο 58χρονος τεχνικός μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίζει η νέα του ομάδα: «Θέλω οι παίκτες μου να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Μου αρέσουν τα δυνατά μαρκαρίσματα. Αυτό που θέλω είναι να βάζουμε εμείς τρία γκολ και ο αντίπαλος κανένα». Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν θα αναχωρήσει για την πατρίδα του για να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες της μετακόμισής του στην Ελλάδα. Θα αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα στις 28 του Δεκέμβρη.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στη μάχη ΑΕΚ- Ολυμπιακός

Αυλαία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τη χρονιά που φεύγει έχουμε σήμερα για δυο εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η Ενωση δίνει δύσκολο αγώνα στο παγωμένο Βελιγράδι (-15 βαθμούς) με την Παρτιζάν και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αλμπα στη Γλυφάδα.

Να μείνει πρώτη

Τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην πρώτη θέση του ομίλου ψάχνει η ΑΕΚ κόντρα στην Παρτιζάν (21.30). Ο Ντράγκαν Σάκοτα συνέχισε να υπενθυμίζει στους παίκτες ότι θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα προσοχή, αφού όπως τονίζει ο όμιλος είναι επικίνδυνος. «Το ματς με την Παρτιζάν είναι το ίδιο σημαντικό όπως και όλα τα υπόλοιπα που δώσαμε. Ο όμιλός μας είναι αρκετά περίεργος, αφού όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ηρθαμε για τη νίκη» τόνισε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής. Οσον αφορά τους σημερινούς αντιπάλους της ομάδας του, ο «Σάλε» δήλωσε ότι σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου έχουν βελτιωθεί σημαντικά. «Τελευταία έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτό φάνηκε και από τις εκτός έδρας νίκες με τη Βιλερμπάν και την Ταουγκρές. Η Παρτιζάν έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Πάντως τον τεχνικό της ΑΕΚ προβληματίζουν οι απουσίες βασικών παικτών, αφού στην αποστολή δε συμμετέχουν οι τραυματίες Κικίλιας (σ.σ. στομαχικές διαταραχές), Παντελιάδης (σ.σ. ενοχλήσεις στη μέση), Ταπούτος (σ.σ. αναρρώνει από την επέμβαση στις αμυγδαλές του) και Κόμαζετς (σ.σ. ενοχλήσεις στη μέση).

Προσοχή στην Αλμπα

Δε φαίνεται να συμφωνεί με αυτούς που θεωρούν το παιχνίδι με την Αλμπα στη Γλυφάδα (21.00) εύκολο ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Ηλίας Ζούρος. «Αν δείτε όλα τα παιχνίδια που διεξήχθησαν την περασμένη βδομάδα, θα παρατηρήσετε ότι όλα κρίθηκαν στον πόντο με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη. Κανένα παιχνίδι λοιπόν δεν είναι εύκολο και κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του Ελληνα τεχνικού.

«Ειδικά στην Ευρωλίγκα όπου για μια ακόμα φορά θα πω ότι ο όμιλός μας δεν έχει εύκολες ομάδες. Ακόμη και η Σαρλερουά με εξαίρεση τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που έχασε με διαφορά 30 πόντων, σε όλα τα υπόλοιπα πάλεψε και έκανε και κάποιες εντυπωσιακές νίκες. Γενικά, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει δείξει καλά στοιχεία. Παλεύουμε σε όλους τους αγώνες και είχαμε μια άτυχη στιγμή, πιστεύω στον αγώνα με την Μπενετόν Τρεβίζο. Το κυριότερο είναι ότι είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας», συμπλήρωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Ηλίας Ζούρος επισήμανε ότι οι παίκτες του σήμερα θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν στον αγώνα με το Μαρούσι, ενώ παράλληλα δήλωσε ευχαριστημένος με τη βελτίωση της άμυνας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Κρύα» απόφαση

«Καιρού επιτρέποντος και διαιτητού θέλοντος» οι σημερινοί αγώνες του Κυπέλλου θα γίνουν. Αυτή είναι η χτεσινή ετυμηγορία της Εκτελεστικής Γραμματείας (ΕΓ) της ΕΠΟ. Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειές τους (αποκλεισμοί περιοχών, αεροδρομίων κλπ.), οι ποδοσφαιροπαράγοντες έκριναν πως δεν πρέπει ν' αναβάλουν τα παιχνίδια. Κόντρα στον... δεληβοριά και στη λογική, λοιπόν, οι ομάδες και οι διαιτητές θα βρεθούν (;) στα γήπεδα. Εκεί οι «άρχοντες με τα μαύρα» θα διαπιστώσουν την κατάσταση και ανάλογα θ' αποφασίσουν. Πάντως, χτες (ενδεικτικά) στο Καυταντζόγλειο και στου Χαριλάου είχε περίπου 25 πόντους χιόνι... Είναι δηλαδή πιθανότατο (αν συνυπολογίσουμε και το επίπεδο υποδομής και υπηρεσιών των ελληνικών γηπέδων) άπαντες να ταλαιπωρηθούν χωρίς λόγο.

Η μοναδική αλλαγή (από την ΕΓ), συγκριτικά με τα όσα είχαν προγραμματιστεί, αφορά στη μετάθεση του αγώνα Εθνικού Αστέρα - Προοδευτικής, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 15.00 στο Εθνικό Στάδιο Καισαριανής. Κατά τ' άλλα προβλέπεται: Σήμερα: Χαλκηδόνα - ΠΑΟΚ (γήπ. Νεάπολης 14.15, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1), Αρης - Παναχαϊκή (17.15), Ηρακλής -Παναθηναϊκός (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1), Ολυμπιακός - Αιγάλεω (16.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) και το εξ αναβολής Αγιος Νικόλαος - ΑΕΚ (14.45). Αύριο: Καλλιθέα - ΟΦΗ (14.45 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1), Ιωνικός - Ξάνθη (16.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ευνοϊκή κλήρωση

Την Πέλιστερ Μπίτολα από την ΠΓΔΜ καλείται να αντιμετωπίσει στη φάση των «8» του Τσάλεντς Καπ το Κιλκίς που είναι ο μόνος πλέον εκπρόσωπος της χώρας μας στην Ευρώπη. Στην κλήρωση που έγινε χτες στη Βιέννη έγινε επίσης γνωστό πως το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 23 ή 24 Φεβρουαρίου του 2002 και ο επαναληπτικός στις 2 ή 3 Μαρτίου στο Κιλκίς.

Ο διεθνής παίκτης της ελληνικής ομάδας, Χρήστος Γκουτζουβελίδης, τόνισε: «Μετά την πρόκριση με την Κρασνοτάρ, όλοι οι παίκτες συμφωνήσαμε ότι η ομάδα των Σκοπίων θα ήταν η καλύτερη κλήρωση που μπορούσαμε να έχουμε. Η αίσθησή μας βγήκε αληθινή. Η Πέλιστερ είναι ομάδα στα μέτρα μας και το σημαντικό είναι ότι τη γνωρίζει ο προπονητής μας».

Σνομπάρουν τον Κεντέρη!

Σοβαρό πρόβλημα με τον Ελληνα πρωταθλητή Κώστα Κεντέρη φαίνεται να έχουν οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (ΕΑΑ) για αυτό και δε χάνουν την ευκαιρία να τον... σνομπάρουν. Ετσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι στη λίστα με τους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές της χρονιάς στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχει πουθενά ο Κώστας Κεντέρης. Την ίδια στιγμή οι διακρίσεις συνεχίζουν να έρχονται η μία με την άλλη για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Εντμοντον με την ευρωπαϊκή ένωση αθλητικών συντακτών να τον ανακηρύσσει τέταρτο στον κόσμο, ενώ το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων σε σχετική δημοσκόπηση τον ανακήρυξε πρώτο αθλητή στα Βαλκάνια αφήνοντας δεύτερη τη Ρουμάνα Γκαμπριέλα Σάμπο. Φαίνεται ότι μερικοί στην ΕΑΑ χρίζουν καλύτερης ενημέρωσης αν τελικά εκεί είναι το πρόβλημα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρώτος Ευρωπαίος αθλητής για την ομοσπονδία της «γηραιάς ηπείρου» αναδείχτηκε ο 800άρης Ελβετός Αντρέι Μπούχερ.

ΒΟΛΕΪ

Στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις επιστρέφουν σήμερα δύο ελληνικές ομάδες, με μοναδικό σκοπό να συνεχίσουν νικηφόρα. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής δοκιμάζεται στο Βέλγιο κόντρα τη Νόλικο (20.30) στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, ενώ τα Βριλήσσια υποδέχονται τη γιουγκοσλαβική Ούζιτσε (17.30) για το «Τοπ Τιμς Καπ» γυναικών.

  • Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, οι τέσσερις αγώνες για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 19/12 αναβάλλονται και θα διεξαχθούν το Σάββατο 22 του Δεκέμβρη.
«Βαρυχειμωνιά» στην ΕΠΑΕ

Στο πνεύμα του καιρού (βαρυχειμωνιά) αλλά όχι και των ημερών (γιορτινό κλπ) κινήθηκε η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ στην ΕΠΑΕ. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Σ. Σφακιανάκης, (λίγες μέρες μετά από μια σχεδόν ανάλογη κίνηση του Σ. Κόκκαλη) επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του προέδρου της λίγκας, Θ. Κανελλόπουλου. Αρχικά με επιστολή και στη συνέχεια διά ζώσης.

Γραπτά ο «ασπρόμαυρος» παράγοντας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ για «έλλειψη ενημέρωσης, αιφνιδιαστικές αποφάσεις, πρωτοβουλίες χωρίς έγκριση, προσλήψεις κατά το δοκούν» και εν γένει «μια εικόνα που απέχει πολύ από τις προσδοκίες περί διαφάνειας,που ήταν το ελάχιστο που αναμέναμε από εσάς». Διά ζώσης απαίτησε «ν' ανοίξει τώρα το λογιστήριο» και πρόσθεσε: «Είχες πει ότι θα ξοδέψεις 3 δισ., έχεις ξοδέψει 2 και παρουσιάζεις αποδείξεις για 500 εκατ. δρχ. Πού 'ναι τα λεφτά»;

Ο Θ. Κανελλόπουλος κατηγόρησε τον Σ. Σφακιανάκη πως είναι «βαλτός και σε διατεταγμένη υπηρεσία». Απάντησε στα ερωτήματα και τελικά η παρουσίαση των οικονομικών εγκρίθηκε από το σώμα με 18 ψήφους υπέρ και δύο κατά. Μετά το πέρας της διαδικασίας κάποιοι έκαναν λόγο για μη καλή γνώση των θεμάτων από τον Σ. Σφακιανάκη ή εσκεμμένο θόρυβο με άλλα εφαλτήρια από αυτά που παρουσιάζονται.

  • Ο Σ. Κόκκαλης πρότεινε η λίγκα, οι ΠΑΕ και ο ΟΠΑΠ να δημιουργήσουν ειδικές αίθουσες στα γήπεδα όπου θα παίζονται τα παιχνίδια του οργανισμού. Τα κέρδη θα μοιράζονται 15%, 40% και 45% αντίστοιχα. Σε απλά ελληνικά δηλαδή διεύρυνση του τζόγου άρα και των εσόδων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται...


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ