Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στη μάχη ΑΕΚ- Ολυμπιακός

Αυλαία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τη χρονιά που φεύγει έχουμε σήμερα για δυο εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η Ενωση δίνει δύσκολο αγώνα στο παγωμένο Βελιγράδι (-15 βαθμούς) με την Παρτιζάν και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αλμπα στη Γλυφάδα.

Να μείνει πρώτη

Τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην πρώτη θέση του ομίλου ψάχνει η ΑΕΚ κόντρα στην Παρτιζάν (21.30). Ο Ντράγκαν Σάκοτα συνέχισε να υπενθυμίζει στους παίκτες ότι θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα προσοχή, αφού όπως τονίζει ο όμιλος είναι επικίνδυνος. «Το ματς με την Παρτιζάν είναι το ίδιο σημαντικό όπως και όλα τα υπόλοιπα που δώσαμε. Ο όμιλός μας είναι αρκετά περίεργος, αφού όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ηρθαμε για τη νίκη» τόνισε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής. Οσον αφορά τους σημερινούς αντιπάλους της ομάδας του, ο «Σάλε» δήλωσε ότι σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου έχουν βελτιωθεί σημαντικά. «Τελευταία έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτό φάνηκε και από τις εκτός έδρας νίκες με τη Βιλερμπάν και την Ταουγκρές. Η Παρτιζάν έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». Πάντως τον τεχνικό της ΑΕΚ προβληματίζουν οι απουσίες βασικών παικτών, αφού στην αποστολή δε συμμετέχουν οι τραυματίες Κικίλιας (σ.σ. στομαχικές διαταραχές), Παντελιάδης (σ.σ. ενοχλήσεις στη μέση), Ταπούτος (σ.σ. αναρρώνει από την επέμβαση στις αμυγδαλές του) και Κόμαζετς (σ.σ. ενοχλήσεις στη μέση).

Προσοχή στην Αλμπα

Δε φαίνεται να συμφωνεί με αυτούς που θεωρούν το παιχνίδι με την Αλμπα στη Γλυφάδα (21.00) εύκολο ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Ηλίας Ζούρος. «Αν δείτε όλα τα παιχνίδια που διεξήχθησαν την περασμένη βδομάδα, θα παρατηρήσετε ότι όλα κρίθηκαν στον πόντο με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη. Κανένα παιχνίδι λοιπόν δεν είναι εύκολο και κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του Ελληνα τεχνικού.

«Ειδικά στην Ευρωλίγκα όπου για μια ακόμα φορά θα πω ότι ο όμιλός μας δεν έχει εύκολες ομάδες. Ακόμη και η Σαρλερουά με εξαίρεση τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που έχασε με διαφορά 30 πόντων, σε όλα τα υπόλοιπα πάλεψε και έκανε και κάποιες εντυπωσιακές νίκες. Γενικά, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει δείξει καλά στοιχεία. Παλεύουμε σε όλους τους αγώνες και είχαμε μια άτυχη στιγμή, πιστεύω στον αγώνα με την Μπενετόν Τρεβίζο. Το κυριότερο είναι ότι είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας», συμπλήρωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Ηλίας Ζούρος επισήμανε ότι οι παίκτες του σήμερα θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν στον αγώνα με το Μαρούσι, ενώ παράλληλα δήλωσε ευχαριστημένος με τη βελτίωση της άμυνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύσκολο έργο (2005-11-16 00:00:00.0)
Πλεονέκτημα έδρας (2002-01-16 00:00:00.0)
«Επικίνδυνες αποστολές» (2001-10-17 00:00:00.0)
«Χορταστική» μέρα (2000-12-14 00:00:00.0)
Ελληνικός "εμφύλιος" ενόψει (1998-02-07 00:00:00.0)
Ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός (1997-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ