ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Ο Στέλιος Μπενετάτος υποψήφιος δήμαρχος

Δημοτικός σύμβουλος της «Δημοκρατικής Ενότητας» τα τελευταία οχτώ χρόνια, παρέλαβε χτες τη σκυτάλη από τη Βέρα Νικολαΐδου

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας»
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας»
Ο Στέλιος Μπενετάτος είναι ο νέος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» στη Νίκαια. Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχει διακριθεί για τους αγώνες του τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και γενικότερα στην πολιτική ζωή της Νίκαιας.

«Η Δημοκρατική Ενότητα με τον Στέλιο Μπενετάτο επικεφαλής επιφορτίζεται ένα βαρύ φορτίο. Να πετύχουμε την ανατροπή των συσχετισμών στο Δήμο της Νίκαιας. Να παλέψουμε για την αλλαγή της αντιλαϊκής πολιτικής. Δε ζητάμε ψήφο για να κάνουμε καλύτερη διαχείριση. Ζητάμε ψήφο για να κάνουμε αντίσταση», τόνισε η μέχρι πρότινος επικεφαλής της παράταξης Βέρα Νικολαΐδου, η οποία παρέδωσε τη σκυτάλη αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πολλά και σοβαρά καθήκοντα στο κίνημα ειρήνης.

Η «αλλαγή σκυτάλης» έγινε χτες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου της Νίκαιας, με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της Κοκκινιάς και των γύρω δήμων.

«Δε χρειάζεται να χιονίσει για να δούμε άσπρη μέρα. Θα τη δούμε και χωρίς να χιονίσει. Αλλωστε τον Οκτώβρη που γίνονται οι δημοτικές εκλογές στον τόπο μας συνήθως δε χιονίζει», είπε καταχειροκροτούμενος ο νέος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας».

Ο Στ. Μπενετάτος, αφού έκανε αναδρομή στα 23 χρόνια δράσης της «Δημοκρατικής Ενότητας» υπογραμμίζοντας ότι όλα τα μεγάλα έργα της πόλης φέρνουν τη σφραγίδα της, αναφέρθηκε ακολούθως στα έργα και ημέρες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας μεταξύ άλλων: Εχει αποχαρακτηρίσει χώρους στο κέντρο και την περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα θερμοκήπιο σκανδάλων, όπως η πλαστογράφηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, η κατ' εξακολούθηση απευθείας ανάθεση έργων, η διάθεση εκατοντάδων εκατομμυρίων σε έργα που δεν έχουν γίνει, η μετατροπή του δήμου σε ιδιωτική επιχείρηση. Παράλληλα, δεν έχει βρεθεί ένας χώρος για τη στέγαση της θεατρικής ομάδας. Για την Παιδεία το μόνο που έκανε ο δήμος είναι να διαφημίσει ιδιωτικό φροντιστήριο.

Ο Στέλιος Μπενετάτος με τη Βέρα Νικολαΐδου
Ο Στέλιος Μπενετάτος με τη Βέρα Νικολαΐδου
«Ξέρουμε καλά πως απέναντί μας δεν είναι απλώς ο κύριος Τράπαλης, αλλά μέχρι πριν λίγο, τουλάχιστον, το ΥΠΕΧΩΔΕ με τον τότε προϊστάμενό του. Ισως αυτό να είναι το σκληρό ροκ του κυρίου Λαλιώτη. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αυριανής εκλογικής μάχης. Θα δοθεί χρήμα για δημόσιες σχέσεις, για μηχανισμούς που προσπαθούν να στριμώξουν την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την ανεργία στις κάλπες. Ομως ξέρουμε να κρατάμε ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας με τον κόσμο, με τα όνειρα και την αξιοπρέπειά του.

Στην πόλη μας υπάρχουν τα υπόγεια ποτάμια της συλλογικότητας, της εγρήγορσης, της συμμετοχής στα κοινά, της προοπτικής και της ελπίδας. Φιλοδοξία μας είναι αυτή ακριβώς: Να ανοίξουμε αυτά τα ποτάμια. Να πούμε ως εδώ. Θέλουμε και πάλι Δημοτικές Αρχές που θα αφουγκράζονται τα προβλήματα των κατοίκων και θα δίνουν απαντήσεις στα σύγχρονα ζητήματα που βάζει η ζωή, αλλά και η ανάπτυξη της πόλης», υπογράμμισε ο νέος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» και κατέληξε λέγοντας: «Θα προχωρήσουμε συλλογικά. Θα απλώσουμε το χέρι σ' όσους αγωνιούν για το αύριο και ασφυκτιούν στο σήμερα».

Η Βέρα Νικολαΐδου τόνισε, μεταξύ άλλων, τους αγώνες της παράταξης στην 23χρονη παρουσία της στα δρώμενα της Νίκαιας, υπογραμμίζονται πως στόχος της «Δημοκρατικής Ενότητας» είναι να αναδειχτεί ξανά στη Δημοτική Αρχή ώστε ο δήμος να ξαναγίνει πόλος συσπείρωσης και αγώνων. «Η πόλη χρειάζεται αγωνιστική αρχή και όχι την εξαπάτηση του λαού για να προωθείται η αντιλαϊκή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Κραταιοί μπροστά στις κάμερες»

«Κατασκεύασε την εικόνα σου - (με οποιαδήποτε υλικά)- και άστην, μετά, να δουλεύει για σένα...

Αυτά διδάσκει μια αγγλοσαξονική σχολή πολιτικών στελεχών, άξιος μαθητής της οποίας είναι ο σημερινός κάτοικος της οδού Ντάουνινγκ Στριτ 10, ο κ. Μπλερ των βομβαρδισμών και συνεταίρος του πλανητάρχη, του μικρού.

Κατασκεύασε την εικόνα σου με οποιαδήποτε υλικά και δραστηριότητες. Και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται αθλητικές επιδόσεις, μπροστά στο φακό, που αναδεικνύουν - υποτίθεται, μαζί με τη σωματική τους ακμή και την πολιτική τους... στιβαρότητα.

Ετσι οι δύο παραπάνω συνεταίροι, που μοιάζουνε σαν ταίρι, συχνά εξορμούν, κατά τις διεθνείς τους συναντήσεις στα ποτάμια και βγάζουν, μπροστά στο φακό πάντοτε, καμιά καραβίδα του γλυκού νερού.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πούτιν συνοδεύτηκε στις τηλεοπτικές κάμερες από επιλεγμένα σποτάκια που τον έδειχναν να ανατρέπει με λαβές τζούντο, τον πρόθυμο να... νικηθεί, αντίπαλό του.

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έσπαζε, μπροστά στις κάμερες, με χτύπημα καράτε, δυο - τρία «προετοιμασμένα» τούβλα για να δείξει δυνατός. Ο Αντρέας Ανδριανόπουλος εμφανίστηκε με το κιμονό του τζούντο.

Αλλοι προτιμούν ηπιότερες δραστηριότητες όπως ο κραταιός ηγέτης που διέσχιζε κολυμπώντας τον Κίτρινο Ποταμό και ο Κώστας Μητσοτάκης με τα μακροβούτια του στα κρητικά νερά.

Μετριοπαθέστερος ο ανεκδιήγητος Γιέλτσιν επιδιδόταν σε «αθλοπαιδιές» στα νώτα των θηλυκών της Γραμματείας του, ενώ ο Γκορμπατσόφ κατέληξε να διαφημίζει αμερικάνικες πίτσες, κατασκευάζοντας και αυτός την κίβδηλη εικόνα του, μπροστά στις κάμερες πάντοτε.

Πυριφλεγής ερωτύλος ο λόρδος Βύρων κολύμπησε το στενό του Ευρίπου, αντίθετα προς το ρεύμα, αλλά χωρίς την τηλεοπτική δόξα αυτός.

Φροντίζοντας, πάντως, για την εικόνα του. Μην πιστεύετε ποτέ τις στημένες εικόνες. Για παράδειγμα, ο Καραντάιν που ενσάρκωνε ένα βουδιστή που κατατρόπωνε τους κακούς «με άδεια χέρια», ήταν ντουμπλαρισμένος από ένα γνώστη του «κουμ-φου».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

- Οι ΚΟ Αερομεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν, αύριο Παρασκευή, συνεστίαση στο κέντρο «Το κουτούκι του Κώστα» (Πεντέλης 104, Μαρούσι), προς τιμήν της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

- Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή, την ετήσια συνεστίασή της στο κέντρο «Αναμνήσεις», στην Αγία Κυριακή.

Περιοδείες στελεχών

Συνεχίζονται οι περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ σε χώρους δουλιάς, που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ.

- Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 το πρωί, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους εργάτες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

- Αύριο Παρασκευή, στις 6.30 το πρωί, ο Γιάννης Σταυρόπουλος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους εργάτες του Δήμου Περιστερίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ