Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Ο Στέλιος Μπενετάτος υποψήφιος δήμαρχος

Δημοτικός σύμβουλος της «Δημοκρατικής Ενότητας» τα τελευταία οχτώ χρόνια, παρέλαβε χτες τη σκυτάλη από τη Βέρα Νικολαΐδου

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας»
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας»
Ο Στέλιος Μπενετάτος είναι ο νέος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» στη Νίκαια. Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχει διακριθεί για τους αγώνες του τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και γενικότερα στην πολιτική ζωή της Νίκαιας.

«Η Δημοκρατική Ενότητα με τον Στέλιο Μπενετάτο επικεφαλής επιφορτίζεται ένα βαρύ φορτίο. Να πετύχουμε την ανατροπή των συσχετισμών στο Δήμο της Νίκαιας. Να παλέψουμε για την αλλαγή της αντιλαϊκής πολιτικής. Δε ζητάμε ψήφο για να κάνουμε καλύτερη διαχείριση. Ζητάμε ψήφο για να κάνουμε αντίσταση», τόνισε η μέχρι πρότινος επικεφαλής της παράταξης Βέρα Νικολαΐδου, η οποία παρέδωσε τη σκυτάλη αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πολλά και σοβαρά καθήκοντα στο κίνημα ειρήνης.

Η «αλλαγή σκυτάλης» έγινε χτες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου της Νίκαιας, με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της Κοκκινιάς και των γύρω δήμων.

«Δε χρειάζεται να χιονίσει για να δούμε άσπρη μέρα. Θα τη δούμε και χωρίς να χιονίσει. Αλλωστε τον Οκτώβρη που γίνονται οι δημοτικές εκλογές στον τόπο μας συνήθως δε χιονίζει», είπε καταχειροκροτούμενος ο νέος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας».

Ο Στ. Μπενετάτος, αφού έκανε αναδρομή στα 23 χρόνια δράσης της «Δημοκρατικής Ενότητας» υπογραμμίζοντας ότι όλα τα μεγάλα έργα της πόλης φέρνουν τη σφραγίδα της, αναφέρθηκε ακολούθως στα έργα και ημέρες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας μεταξύ άλλων: Εχει αποχαρακτηρίσει χώρους στο κέντρο και την περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα θερμοκήπιο σκανδάλων, όπως η πλαστογράφηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, η κατ' εξακολούθηση απευθείας ανάθεση έργων, η διάθεση εκατοντάδων εκατομμυρίων σε έργα που δεν έχουν γίνει, η μετατροπή του δήμου σε ιδιωτική επιχείρηση. Παράλληλα, δεν έχει βρεθεί ένας χώρος για τη στέγαση της θεατρικής ομάδας. Για την Παιδεία το μόνο που έκανε ο δήμος είναι να διαφημίσει ιδιωτικό φροντιστήριο.

Ο Στέλιος Μπενετάτος με τη Βέρα Νικολαΐδου
Ο Στέλιος Μπενετάτος με τη Βέρα Νικολαΐδου
«Ξέρουμε καλά πως απέναντί μας δεν είναι απλώς ο κύριος Τράπαλης, αλλά μέχρι πριν λίγο, τουλάχιστον, το ΥΠΕΧΩΔΕ με τον τότε προϊστάμενό του. Ισως αυτό να είναι το σκληρό ροκ του κυρίου Λαλιώτη. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αυριανής εκλογικής μάχης. Θα δοθεί χρήμα για δημόσιες σχέσεις, για μηχανισμούς που προσπαθούν να στριμώξουν την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την ανεργία στις κάλπες. Ομως ξέρουμε να κρατάμε ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας με τον κόσμο, με τα όνειρα και την αξιοπρέπειά του.

Στην πόλη μας υπάρχουν τα υπόγεια ποτάμια της συλλογικότητας, της εγρήγορσης, της συμμετοχής στα κοινά, της προοπτικής και της ελπίδας. Φιλοδοξία μας είναι αυτή ακριβώς: Να ανοίξουμε αυτά τα ποτάμια. Να πούμε ως εδώ. Θέλουμε και πάλι Δημοτικές Αρχές που θα αφουγκράζονται τα προβλήματα των κατοίκων και θα δίνουν απαντήσεις στα σύγχρονα ζητήματα που βάζει η ζωή, αλλά και η ανάπτυξη της πόλης», υπογράμμισε ο νέος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» και κατέληξε λέγοντας: «Θα προχωρήσουμε συλλογικά. Θα απλώσουμε το χέρι σ' όσους αγωνιούν για το αύριο και ασφυκτιούν στο σήμερα».

Η Βέρα Νικολαΐδου τόνισε, μεταξύ άλλων, τους αγώνες της παράταξης στην 23χρονη παρουσία της στα δρώμενα της Νίκαιας, υπογραμμίζονται πως στόχος της «Δημοκρατικής Ενότητας» είναι να αναδειχτεί ξανά στη Δημοτική Αρχή ώστε ο δήμος να ξαναγίνει πόλος συσπείρωσης και αγώνων. «Η πόλη χρειάζεται αγωνιστική αρχή και όχι την εξαπάτηση του λαού για να προωθείται η αντιλαϊκή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ