Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Εγκρίθηκε χτες στην Αθήνα από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ

Το Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, στη διάρκεια της χτεσινής του συνεδρίασης, στην Αθήνα απευθύνει έκκληση στις οργανώσεις νεολαίας και τα λαϊκά κινήματα ανά το κόσμο να εντείνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους με το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Στην έκκληση αυτή σημειώνεται:

«O Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται κάτω από μια δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση σήμερα. Οι αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό έχουν δολοφονήσει πάνω από 859 ανθρώπους και τραυματίσει άλλους 40.000. Τα παιδιά της Παλαιστίνης, οι γυναίκες και οι νέοι πεθαίνουν και λιμοκτονούν καθημερινά στα κατεχόμενα εδάφη, εξαιτίας του πολέμου, του αποκλεισμού και της καταστολής από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η κρατική τρομοκρατία που διεξάγει η κυβέρνηση Σαρόν εναντίον του άοπλου Παλαιστινιακού λαού γίνεται ολοένα και πιο επιθετική εξαιτίας της υποστήριξης των ΗΠΑ και της απροθυμίας της Διεθνούς Κοινότητας να δράσει.

Το αίμα όλων των ανθρώπων, Παλαιστινίων, Ισραηλινών, Αμερικανών ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας είναι εξίσου πολύτιμο. Προτρέπουμε όλες τις κυβερνήσεις, τους λαούς, τους νέους ανθρώπους όλου του κόσμου να καταδικάσουν έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, να απαιτήσουν άμεση ανάπτυξη διεθνών δυνάμεων για την προστασία των Παλαιστινίων, να απαιτήσουν από τα Ηνωμένα Εθνη επίλυση στη βάση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, σε όλο τον κόσμο, να δυναμώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού έως την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ