Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρέμβει ο λαός στις πολιτικές εξελίξεις

Μια ακόμα φορά, την ώρα που τα κόμματα του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και η κυβέρνηση επιχειρούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα για να αποπροσανατολίσουν το λαό, το ΚΚΕ, με χτεσινή συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, στο Ζάππειο, προειδοποίησε τους εργαζόμενους για τα δεινά από τη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Πρόβαλε τη μοναδική φιλολαϊκή προοπτική: Οτι ο λαός πρέπει να αποφασίσει να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις και να διαμορφώσει ένα παλλαϊκό αγωνιστικό ενωτικό ρεύμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που υπηρετούν: ευρωστρατός, ευρωαστυνομία και ευρωδικαιοσύνη, καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα, όπως είναι η Υγεία, το συνταξιοδοτικό, η Παιδεία, τα ζητήματα της αγροτικής οικονομίας κλπ.

Σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΕ στην τελευταία σύνοδο Κορυφής, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως το σύνθημα του Λάακεν είναι: πόλεμος και καταστολή σε συνεχή δράση σε βάρος των λαών. Ενώ η κυβερνητική συμφωνία για τον ευρωστρατό αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη καθώς, εκτός των άλλων, υιοθετήθηκε και η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της χώρας μας. Γιατί αναγνωρίζεται η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας (Αιγαίο) και τυπικά και επίσημα, σε συνέχεια του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενη στους αγώνες των εργαζομένων στη χρονιά που φεύγει, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε πως έδειξαν, ότι μπορούν να ασκούν πιέσεις όμως, αν δεν υπάρξει συνέχεια δε θα δώσουν τίποτα γιατί η κυβέρνηση θα επιπέσει δριμύτερη εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως δείχνουν και οι μεθοδεύσεις για το πέρασμα των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων και των άλλων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ