Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο... ρατσιστής Αϊ - Βασίλης

Η επιχείρηση «Χριστούγεννα» έχει ξεκινήσει. Και φυσικά σαν όλες τις επιχειρήσεις, χρειάζεται το λογότυπό της, κοινώς τη μασκότ της. Για το τμήμα παιχνιδιών φυσικά, αφού πείσανε τα παιδιά μας στο ωραίο ψέμα πως ο μπαμπάς είναι η μασκότ αυτή σε... μετάλλαξη. Και φέρνει το όνομα Αϊ - Βασίλης...

Αρχίσανε λοιπόν οι διάφοροι ενορχηστρωτές της επιχείρησης αυτής, να επικαλούνται το όνομα της μασκότ, μπας και οι... παραμυθάδες, λάτρεις του εθίμου, καλοφαγωμένοι και άνετοι, όπως και οι διάφοροι παιδοψυχολόγοι που επιμένουν να δείχνουν στα παιδιά την ειδυλλιακή όψη της ζωής μόνο. Αυτοί όλοι, μαζί και οι επιτελείς της επιχείρησης, όταν μιλούν για τα παιδιά και τον Αϊ _ Βασίλη, εννοούν κάποια συγκεκριμένα παιδιά: τα παιδιά των αστικών οικογενειών, των μεσαίων στρωμάτων και κάπως, χάριν του ψεύδους, ολίγα από εκεί και κάτω, της... χριστιανικής κοινωνίας μας και όχι μόνο... Τα υπόλοιπα παιδιά, δεν πληρούν τους όρους της επίσκεψης του Αϊ - Βασίλη, γιατί είτε δεν έχουν... τζάκι να ρίξει από την καπνοδόχο τα δώρα, είτε έχουν μεγαλώσει πρόωρα κι έχουν χάσει την παιδικότητά τους.

Η απώλεια αυτή έχει σχέση με τη στέρηση βασικών αγαθών, όπως είναι η στέγη, η ζεστασιά, η ανθρώπινη τροφή, το ωραίο ντύσιμο, το κέντρο του ενδιαφέροντος που απαιτεί η παιδικότητα! Πώς να τα επισκεφτεί λοιπόν ο Αϊ - Βασίλης; Οι ενορχηστρωτές της επιχείρησης, του 'χουν χαράξει το δρομολόγιο. Κι αυτό δεν περνά μήτε από τα χαμόγια, μήτε από τα φανάρια, μήτε από τα απάνθρωπα τοπία της κοινωνίας μας. Κοντολογίς, τον έχουν κάνει... ρατσιστή... Μια που μιλάμε για ρατσιστές, του δικαιώματος της επίσκεψης στερούνται και τα παιδιά - θύματα των πολέμων των... χριστιανών ηγητόρων του ωραίου κόσμου μας, του «... αγγελικά πλασμένου...». Καθώς και τα παιδιά που κουβαλούν μαζί τους στη χώρα μας οι λαθρομετανάστες, τα πουλιά της καταιγίδας της εποχής μας... Ας πούμε (για να 'μαστε και επίκαιροι) πως να επισκεφτεί ο Αϊ -Βασίλης τα παιδιά των Αφγανών και Κούρδων λαθρομεταναστών, που τους ρίξανε στην περιοχή του Ολύμπου (με την... απόλυτη ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών μας) και συγκεκριμένα στο χωριό Πύθιο, αν συγκρατώ σωστά το όνομα. Κι ένα παραπάνω που δεν είναι χριστιανάκια! Και το χειρότερο; Που κατέλαβαν την εκκλησία του χωριού!

Το αν πεθάνουν από το κρύο γονείς και παιδιά, ή ό,τι άλλο γίνουν, ίσως δε θα 'ναι στις προσευχές και τα αιτήματα κάποιων «ευσεβών» προς τον ύψιστο... Δεν είναι ευσεβές να ζητούν σωτηρία, από το Θεό των χριστιανών, για αλλόθρησκους γονείς και παιδιά!!! Αυτό θα κάνουν μόνο για τα παιδιά τους, που πιθανόν περιμένουν την επίσκεψη του Αϊ - Βασίλη. Αν πληρούν βέβαια κι αυτά τους όρους... Γιατί είναι κι αυτό ένα ζήτημα, που έχει άμεση σχέση με τη... στήριξη της επιχείρησης από τους γονιούς τους... θα μου πείτε, αφού μιλάμε για ευσεβείς (μέχρι θρησκοληψίας) γονιούς και για την επιχείρηση «Χριστούγεννα», μπορεί η σχέση αυτή να είναι καλή. Τίποτα δεν είναι σίγουρο... Γιατί και οι... Ταλιμπάν - μια που μιλήσαμε για Αφγανούς λαθρομετανάστες - εξυπηρέτησαν τους σκοπούς των Αμερικανών στην περιοχή, αλλά όταν πια δεν τους χρειάζονταν τους ρημάξανε στις βόμβες και τους πυραύλους. Το 'χετε απίθανο να βοηθούν στην ευόδωση της επιχείρησης οι «ευσεβείς» αυτοί χριστιανοί του Πυθίου (και όλης της χώρας) και οι επιχειρηματίες να... τους έχουν «γραμμένους».


Α. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ε.Ε. = Ελος Ελος (2013-12-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-08 00:00:00.0)
Τα ξερά βύσσινα (2005-07-03 00:00:00.0)
Νέα υπόθεση με λαθρομετανάστες (2001-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ