Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επέκταση του πολέμου

Το πλαίσιο της «παγκοσμιοποίησης» του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενός πολέμου «νέου τύπου», που εξαπολύεται κατά χωρών και λαών με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ουσία όμως είναι η ιδεολογία και το μέσον για την παγκόσμια επιβολή, σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο, της αμερικανοΝΑΤΟικής κυριαρχίας, περιέγραψε προχτές στις Βρυξέλλες, κατά τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντ. Ράμσφελντ.

Ξετυλίγοντας τους βασικούς άξονες αυτής της προπαγάνδας, που εκπορεύεται από τις ΗΠΑ, κατέστησε σαφές ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας μπορεί μεν να ξεκίνησε στο Αφγανιστάν αλλά δεν τελειώνει εκεί. Ο Ντ. Ράμσφελντ όχι μόνο προανήγγειλε την επέκταση του πολέμου και σε άλλες χώρες (Ιράκ, Σομαλία, Υεμένη κλπ.) αλλά και εκβίασε την άμεση εμπλοκή των συμμάχων στο ΝΑΤΟ χωρών, με την απειλή επικείμενων τρομοκρατικών πληγμάτων στις χώρες αυτές. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας «προειδοποίησε» τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και άλλες πόλεις κινδυνεύουν να γίνουν στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων, αιφνιδιαστικών επιθέσεων, είπε, όπως εκείνων της 11ης του Σεπτέμβρη, και ίσως ακόμα και με πυρηνικά ή βιολογικά όπλα, ενώ μίλησε και για «ταραγμένες δεκαετίες» που θα ακολουθήσουν!

Πρόκειται για ένα πλαίσιο εγκλωβισμού των ευρωπαϊκών και άλλων χωρών στα σχέδια επιβολής της παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ. Είναι η PAX AMERICANA του αντιτρομοκρατικού τρόμου, του παγκόσμιου στρατιωτικού νόμου, που θα «νομιμοποιεί» οποιοδήποτε μέτρο και ενέργεια κατά χωρών και λαών με άλλοθι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στόχος τους είναι η εξαφάνιση αντιδράσεων, ακόμα και των αμφισβητήσεων της πολιτικής τους, για να μπορούν ανεμπόδιστα τα μονοπώλια να ξεζουμίζουν τους λαούς και να ξεδιπλώσουν τα επόμενα σχέδιά τους.

Ο ιμπεριαλισμός, αμερικανικός και ευρωενωσιακός, περνάει με τον πιο επιθετικό τρόπο σε μια παγκόσμια στρατηγική αντεπίθεση, οικοδομώντας το πλαίσιο στο οποίο θα ζει η ανθρωπότητα για πολλές από τις επόμενες δεκαετίες. Μέσα από τη δυναμική αυτής της επέλασης προσπαθεί να ξεπεράσει ή να προσπεράσει και τα εγγενή προβλήματα που αντιμετωπίζει, οικονομική κρίση, ύφεση και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μπροστά μας, λοιπόν, είναι η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις χώρες και τους λαούς. Μπροστά μας, λοιπόν, βρίσκονται νέοι πόλεμοι αλλά και «τρομοκρατικά» χτυπήματα, αν απαιτούνται για τη «νομιμοποίηση» των δήθεν αντιτρομοκρατικών πολέμων. Οι πόλεμοι αυτοί θα αποτελέσουν το άλλοθι για την ένταση της καταστολής στο εσωτερικό των κρατών και σε διεθνές πεδίο. Θα είναι πόλεμοι κατά των λαών και των ελευθεριών τους.

Εχουμε, λοιπόν, μπροστά μας «πεδίον δόξης λαμπρόν» για τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Οσο πιο γρήγορα και σε πλατύτερες λαϊκές μάζες αποκαλύπτονται οι πραγματικοί σκοποί και τα σχέδια της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής αντεπίθεσης, τόσο πιο γρήγορα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αποδυνάμωσή της και την ενίσχυση του μαζικού κινήματος, των δυνάμεων που θα ανοίξουν μιαν άλλη προοπτική ειρήνης, ελευθερίας και προκοπής για τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ