ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /32
Γιορτινά ηχοχρώματα

Ο Γ. Θωμόπουλος
Ο Γ. Θωμόπουλος
Σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.), τα «Σύννεφα με Παντελόνια» φιλοξενούνται στο «Καφεθέατρο» (Κοδριγκτώνος 2, τηλ. 82.35.467). Οι: Α. Παπαδόπουλος, Δ. Καραμπελοπούλου, Κ. Σαρδέλης, Ν. Δημοσθένους, Ρ. Ντρέα, Δ. Κουκάς, Γ. Σκούταρης, Αγ. Παπαλυμπέρης (τραγούδι) θα παρουσιάσουν τραγούδια του πρώτου τους δίσκου «Τίποτα δεν κρύβεται κάτω από τον ήλιο» και τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών διασκευασμένα με το δικό τους στίγμα.

«Λαϊκή βραδιά» σήμερα (7.30 μ.μ.) στην πλατεία Συντάγματος με τους: Θανάση Πολυκανδριώτη, Φάνη Μεζίνη, Θεοδοσία Στίγκα, Χρήστο Καρακώστα. Αύριο (7.30 μ.μ.), στον ίδιο χώρο, φιλοξενείται το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής με τους: Κώστα Θωμαΐδη, Μαρία Σουλτάνου, Γιάννη Θωμόπουλο. Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Χαλκιάς. Στις 8 μ.μ., στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης), στην εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το 2001», τραγουδούν οι: Φρύνη, Σ. Παπανικολάου, Π. Τιτάκης, Ν. Θεοδώρου, Τ. Αγας κ.ά. Την Κυριακή, στον πεζόδρομο Κοραή, στις 12 το μεσημέρι, το περουβιανό συγκρότημα «INCA» θα παρουσιάσει λατινοαμερικάνικους ρυθμούς. Στις 31/12 μεγάλη γιορτή θα υποδεχτεί το 2002 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και οι «Take the money and run» εμφανίζονται αύριο και μεθαύριο, στο θέατρο «Μεταξουργείο» (Ακαδήμου 14, τηλ. 52.34.382), με κομμάτια τζαζ και μπλουζ του μεσοπολέμου και τραγούδια του συνθέτη. Από την Πρωτοχρονιά, θα παίζουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

O Γιώργος Δημητριάδης εμφανίζεται κάθε Κυριακή, στο Σταυρό του Νότου club, συνεχίζοντας το χειμωνιάτικο ταξίδι του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παλιότερα κομμάτια και τραγούδια του καινούριου δίσκου του «Αυτός που δεν ξέρει» και διασκευές από γνωστά και αγαπημένα κομμάτια. Οι κυριακάτικες συναυλίες του θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στον ίδιο χώρο, στις 31/12, παρουσιάζεται «Η μεγάλη φάρσα της ελληνικής... μουσικής» με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Αντώνη Τουρνικιώτη.

Τα «Παλαιινά Σεφέρια»
Τα «Παλαιινά Σεφέρια»
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μπάστερ Κίτον, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, σήμερα, προβάλλονται οι ταινίες: «Το χλωμό πρόσωπο» και «Η φιλοξενία μας». Αύριο, «Το σόι της γυναίκας μου». Την Κυριακή θα προβληθούν οι ταινίες: «Ο παγωμένος Βορράς» και το αριστούργημα «Σέρλοκ, ο νεότερος». Ολες τις προβολές συμπληρώνει η μουσική που παίζει στο πιάνο ο Στιούαρτ Οντερμαν.

Στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, τηλ. 36.23.625) σήμερα (10.30 μ.μ.) φιλοξενούνται οι: Βασίλης Τζωρτζίνης, Νέστορας Δρουγκς, Περικλής Παπαπετρόπουλος. Αύριο, την ίδια ώρα, τα «Παλαιινά Σεφέρια» με κρητική παραδοσιακή μουσική και δικά τους τραγούδια. Την Κυριακή, οι Lyrae Cantus με κοσμική, μεσαιωνική και αναγεννησιακή μουσική.

Στη «Σκιά του φεγγαριού» (Ασκληπιού 91, τηλ. 36.41.031), κάθε Κυριακή, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης παρουσιάζει κομμάτια από δίσκους του και όχι μόνο.

Στο Μουσικό Σπίτι «Δίαυλος» (Δράκου 9, Κουκάκι), σήμερα και αύριο (11 μ.μ.), η Λήδα παρουσιάζει παλιά και νέα της τραγούδια, έντεχνα, λαϊκά, ροκ κ.ά.

Στο Mike's Iris Bar (Σινώπης 6, Αμπελόκηποι, τηλ. 77.76.797), σήμερα (11.30 μ.μ.), φιλοξενείται η πολυπληθής μπάντα Μπλουζ Μπαγκ και αύριο το συγκρότημα Ντι Τρέισι.

Αύριο, (10.30 μ.μ.), στο «8 Δυτικά» (Λ. Καβάλας 387, Αιγάλεω), φιλοξενείται το συγκρότημα «Γκουέρνικα».


Η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Βιβλία:

  • Φρ. Ενγκελς: «Αντιντίρινγκ»
  • Απόστολος Χαρίσης: «Θρησκεία και πολιτική στην Ελλάδα»
  • Αλέκος Παπαγεωργίου: «Εμπειρίες ένοπλων αγώνων»
  • Γιοκόντα Μπέλι: «Η γυναίκα φωλιά»
  • Γιάννης Πριόβολος: «Ο δρόμος ως το Θιάκι»
  • Λουί Γκιγιού: «Το σπίτι του Λαού»

μια ΕΚΔΗΛΩΣΗ
μία εκδήλωση

Παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσει την Κυριακή (5 μ.μ.) στους πεζόδρομους Δήμητρος και Πλαστήρα, στο Μαρούσι, η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Συλλόγου «Περπερούνα». Τη Δευτέρα (5 μ.μ.) η Φιλαρμονική του Πνευματικού Κέντρου του δήμου, στους εμπορικούς δρόμους θα καλωσορίσει τον ερχομό του 2002 με κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Γιορτή αύριο (2 μ.μ.) στο Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα), το οποίο γιορτάζει τα έβδομα γενέθλιά του. Από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά 4 - 12 χρόνων.


μια ΕΚΘΕΣΗ
μία έκθεση

Εκθεση ζωγραφικής με θέμα «Γεύσεις...» φιλοξενείται έως τις 11/1 στην «έκφραση» της Γλυφάδας (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα). Η γεύση, μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις του ανθρώπου, έχει «απεικονιστεί» πολλές φορές από ζωγράφους. Ολοι έχουν επιχειρήσει να ζωγραφίσουν μια «νεκρή φύση» με φρούτα ή ψάρια, δέντρα με καρπούς κ.ά. Στην «έκφραση» εκθέτουν οι: Δ. Αγγελίδου, Τ. Αριδάς, Α. Βερούκας, Στ. Δασκαλάκης, Σπ. Κουρσάρης, Θ. Μακρής, Εύα Μελά, Φ. Μιχαηλίδου, Β. Παπανικολάου, Κ. Παπανικολάου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος, Αννα Μαρία Τσάκαλη, Αγ. Ραζής, Π. Φειδάκης κ.ά.


μια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
μια παράσταση

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει την κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά - Κώστα Πρετεντέρη «Μιας πεντάρας νιάτα», στο «Βεάκη», σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου, σκηνικά-κοστούμια Δημήτρη Κακριδά, τραγούδι-ενορχήστρωση Νίκου Δημητράτου, φωτισμούς Παναγιώτη Μανούση. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Χάρης Σώζος, Χρήστος Ευθυμίου, Νίκος Κάπιος, Νίκος Δημητράτος, Πελαγία Αγγελίδου, Αλέξανδρος Κολιόπουλος, κ.ά. Πρόκειται για μια «κλασική» ελληνική κωμωδία, κωμωδία καταστάσεων, με ζωντανούς, αληθινούς και αναγνωρίσιμους ανθρώπινους χαρακτήρες. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα, τα οποία είχαν γραφτεί για την κινηματογραφική ταινία.


μια ΣΥΝΑΥΛΙΑ
μια συναυλία

Τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο του «Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι» και επιλογές από τον πρώτο δίσκο «Γιαπωνέζικοι κήποι» παρουσιάζει σήμερα ο Γιώργης Χριστοδούλου, στις «φωνές» (Αρτέμονος 9, Νέος Κόσμος, τηλ. 9270.628).

Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή, ένας πρωτοπόρος της μαντόλας, οραματιστής ενός καθαρού μεσογειακού ήχου, ο Μιχάλης Νικολούδης, με τον γιο του Θέμη (βιολί) και την κόρη του Τάνια (πιάνο) και στις φωνητικές διακυμάνσεις παρουσιάζουν αποσπάσματα από όλη την εργογραφία του, με έμφαση στην «Αιολία» και στην τελευταία δουλιά του «Deja vu».


ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ένα πρόγραμμα

Βραδιές Γιώργου Ζαμπέτα, στο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός, 3412.313), κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (11 μ.μ.), καθώς ο χώρος πλημμυρίζει με τραγούδια και μουσικές του αξέχαστου λαϊκού δημιουργού. Ο Μιχάλης Ζαμπέτας παρουσιάζει με το μπουζούκι του αθάνατα τραγούδια του πατέρα του, ενώ ο Παντελής Αμπαζής έντυσε με στίχους και τραγουδά τις ανέκδοτες μέχρι πρόσφατα μελωδίες του Γ. Ζαμπέτα, τα τραγούδια δηλαδή του δίσκου «Ανωτάτη Ζαμπετική». Μαζί τους οι μουσικοί: Γιώργος Στεφανάκης (πλήκτρα), Τάκης Ανδρούτσος (κιθάρα), Αλέκα Εληώτη (κρουστά), Δήμητρα Βωβού (τραγούδι), Μωυσής Ασέρ (μπαγλαμάς-τζουράς). Είσοδος ελεύθερη, ποτό: 1.500 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ