Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Γιορτινά ηχοχρώματα

Ο Γ. Θωμόπουλος
Ο Γ. Θωμόπουλος
Σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.), τα «Σύννεφα με Παντελόνια» φιλοξενούνται στο «Καφεθέατρο» (Κοδριγκτώνος 2, τηλ. 82.35.467). Οι: Α. Παπαδόπουλος, Δ. Καραμπελοπούλου, Κ. Σαρδέλης, Ν. Δημοσθένους, Ρ. Ντρέα, Δ. Κουκάς, Γ. Σκούταρης, Αγ. Παπαλυμπέρης (τραγούδι) θα παρουσιάσουν τραγούδια του πρώτου τους δίσκου «Τίποτα δεν κρύβεται κάτω από τον ήλιο» και τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών διασκευασμένα με το δικό τους στίγμα.

«Λαϊκή βραδιά» σήμερα (7.30 μ.μ.) στην πλατεία Συντάγματος με τους: Θανάση Πολυκανδριώτη, Φάνη Μεζίνη, Θεοδοσία Στίγκα, Χρήστο Καρακώστα. Αύριο (7.30 μ.μ.), στον ίδιο χώρο, φιλοξενείται το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής με τους: Κώστα Θωμαΐδη, Μαρία Σουλτάνου, Γιάννη Θωμόπουλο. Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Χαλκιάς. Στις 8 μ.μ., στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης), στην εκδήλωση: «Αποχαιρετώντας το 2001», τραγουδούν οι: Φρύνη, Σ. Παπανικολάου, Π. Τιτάκης, Ν. Θεοδώρου, Τ. Αγας κ.ά. Την Κυριακή, στον πεζόδρομο Κοραή, στις 12 το μεσημέρι, το περουβιανό συγκρότημα «INCA» θα παρουσιάσει λατινοαμερικάνικους ρυθμούς. Στις 31/12 μεγάλη γιορτή θα υποδεχτεί το 2002 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και οι «Take the money and run» εμφανίζονται αύριο και μεθαύριο, στο θέατρο «Μεταξουργείο» (Ακαδήμου 14, τηλ. 52.34.382), με κομμάτια τζαζ και μπλουζ του μεσοπολέμου και τραγούδια του συνθέτη. Από την Πρωτοχρονιά, θα παίζουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

O Γιώργος Δημητριάδης εμφανίζεται κάθε Κυριακή, στο Σταυρό του Νότου club, συνεχίζοντας το χειμωνιάτικο ταξίδι του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παλιότερα κομμάτια και τραγούδια του καινούριου δίσκου του «Αυτός που δεν ξέρει» και διασκευές από γνωστά και αγαπημένα κομμάτια. Οι κυριακάτικες συναυλίες του θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στον ίδιο χώρο, στις 31/12, παρουσιάζεται «Η μεγάλη φάρσα της ελληνικής... μουσικής» με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Αντώνη Τουρνικιώτη.

Τα «Παλαιινά Σεφέρια»
Τα «Παλαιινά Σεφέρια»
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μπάστερ Κίτον, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, σήμερα, προβάλλονται οι ταινίες: «Το χλωμό πρόσωπο» και «Η φιλοξενία μας». Αύριο, «Το σόι της γυναίκας μου». Την Κυριακή θα προβληθούν οι ταινίες: «Ο παγωμένος Βορράς» και το αριστούργημα «Σέρλοκ, ο νεότερος». Ολες τις προβολές συμπληρώνει η μουσική που παίζει στο πιάνο ο Στιούαρτ Οντερμαν.

Στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, τηλ. 36.23.625) σήμερα (10.30 μ.μ.) φιλοξενούνται οι: Βασίλης Τζωρτζίνης, Νέστορας Δρουγκς, Περικλής Παπαπετρόπουλος. Αύριο, την ίδια ώρα, τα «Παλαιινά Σεφέρια» με κρητική παραδοσιακή μουσική και δικά τους τραγούδια. Την Κυριακή, οι Lyrae Cantus με κοσμική, μεσαιωνική και αναγεννησιακή μουσική.

Στη «Σκιά του φεγγαριού» (Ασκληπιού 91, τηλ. 36.41.031), κάθε Κυριακή, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης παρουσιάζει κομμάτια από δίσκους του και όχι μόνο.

Στο Μουσικό Σπίτι «Δίαυλος» (Δράκου 9, Κουκάκι), σήμερα και αύριο (11 μ.μ.), η Λήδα παρουσιάζει παλιά και νέα της τραγούδια, έντεχνα, λαϊκά, ροκ κ.ά.

Στο Mike's Iris Bar (Σινώπης 6, Αμπελόκηποι, τηλ. 77.76.797), σήμερα (11.30 μ.μ.), φιλοξενείται η πολυπληθής μπάντα Μπλουζ Μπαγκ και αύριο το συγκρότημα Ντι Τρέισι.

Αύριο, (10.30 μ.μ.), στο «8 Δυτικά» (Λ. Καβάλας 387, Αιγάλεω), φιλοξενείται το συγκρότημα «Γκουέρνικα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ