ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Γενάρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεσμώτες και δέσμιοι

Τους Ελληνες μαχητές, που πολέμησαν ενάντια στους Πέρσες, για να μην επιτρέψουν το σκλάβωμα του τόπου τους στους Ασιάτες επιδρομείς, οι Αθηναίοι και όλοι οι άλλοι Ελληνες τους τίμησαν, τους περιέβαλαν με δόξα, τιμές, αγάπη και σεβασμό. Τους τίμησε όχι μόνο η επίσημη Πολιτεία, αλλά κέρδισαν για πάντα την αγάπη και το σεβασμό του λαού, που τους αντιμετώπισε σαν ημίθεους. Μόνο κάποιοι λίγοι μηδίσαντες φθόνησαν τη δόξα των Μαραθωνομάχων και των άλλων Περσοκτόνων υπερασπιστών της πάτριας γης που έδωσαν τον «υπέρ πάντων» αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας και για να ελευθερώσουν «θήκας προγόνων».

Τον τελευταίο χρόνο της χιλιετίας που πέρασε, το 2000, σε μια όμορφη γωνιά της ελληνικής γης, στην παραλία Γρίτσα του Λιτόχωρου Πιερίας έγινε απόβαση των νέων βάρβαρων, των πάνοπλων υπερατλαντικών της Pax Americana, για την επιβολή της «νέας τάξης» και για το σφαγιασμό ενός φίλου γειτονικού λαού.

Κάποιοι γνήσιοι Ελληνες της περιοχής, που μέσα τους έκαιγε η αθάνατη φλόγα των Μαραθωνομάχων και η βαθιά πίστη στα ιδανικά της ειρήνης και της ανεξαρτησίας, κατέβηκαν στην παραλία με πλακάτ και σημαίες να εκδηλώσουν την οργή τους για την καταπάτηση της ελληνικής γης από τις ορδές των ΝΑΤΟικών, που είχε προσυπογράψει η ελληνική κυβέρνηση των νέων μηδιζόντων. Κατέβηκαν, για να υπερασπίσουν με το δικό τους τρόπο την ανεξαρτησία της χώρας που είχε βγει στο σφυρί από τους άρχοντες και καταπατούνταν βάναυσα από ξένα στρατεύματα.

Σήμερα ένας από αυτούς τους αγωνιστές, υπερασπιστές της τιμής της πατρίδας, είναι κρατούμενος στο Μεταγωγών της Θεσσαλονίκης, εκτίοντας οκτάμηνη ποινή φυλάκισης που του επέβαλε το Εφετείο της πόλης «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενο...». Είναι, επίσης, γνωστό ότι πριν να φυλακιστεί ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος στη διάρκεια της απόβασης των ΝΑΤΟικών ορδών στην παραλία της Γρίτσας, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από μαινόμενους αστυνομικούς, που είχαν αναλάβει από τους κρατούντες το καθήκον να «ξεκαθαρίσουν το έδαφος» για την ομαλή απόβαση των ξένων κατακτητών.

Είχε ξυλοκοπηθεί και αιμόφυρτος είχε ριχτεί στα μπουντρούμια της Αστυνομίας ο επικίνδυνος ...κακοποιός που παρεμπόδιζε την υποταγή της χώρας στις ορδές της «νέας τάξης». Το δικαστήριο τον θεώρησε γι' αυτό ένοχο. Η πράξη του, λέει περιείχε δόλο. Δόλος λοιπόν η υπεράσπιση της πάτριας γης, ενώ η συναίνεση και συνέργεια στην υποταγή θεωρείται αρετή από τους υπαλληλίσκους της παγκόσμιας υποδούλωσης, που στέλνουν στα δεσμωτήρια τους άδολους αγωνιστές τούτης της γης, που απ' τα πανάρχαια χρόνια αγωνίζονταν ενάντια σε πανίσχυρους εχθρούς για να την κρατήσουν λεύτερη.

Ο λαός όμως, όπως στην αρχαία Αθήνα ήξερε να τιμά τους Μαραθωνομάχους, έτσι και σήμερα, τιμά και περιβάλλει με αγάπη τον Ζαχαρία και τους άλλους ανυπότακτους που δε σκύβουν το κεφάλι στη βία και τον εξανδραποδισμό, που δε συμβιβάζονται με το ραγιαδισμό των αρχόντων, που διατηρούν μέσα τους το πνεύμα της αντίστασης και της αγάπης στον τόπο τους.

Ενα δείγμα αυτής της αγάπης και εκτίμησης έδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λιτόχωρου, που έστειλε πολυμελή αντιπροσωπεία, που εκπροσωπούσε όλες τις παρατάξεις, να επισκεφθεί το δεσμώτη αγωνιστή στο Μεταγωγών και να του εκφράσει την πλήρη συμπαράσταση και την εκφρασμένη θέληση της κοινωνίας του Λιτόχωρου για την άμεση αποφυλάκισή του.

Αλλο ένα δείγμα αυτής της αγάπης έδωσαν και οι εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης που την Κυριακή το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Μεταγωγών για ν' ακούσουν τη συναυλία αλληλεγγύης στον κρατούμενο, να τραγουδήσουν τα τραγούδια της λεβεντιάς και του αγώνα, να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο δεσμώτη, να βροντοφωνάξουν ότι η υπεράσπιση της ειρήνης και της πατρίδας δε δικάζεται και δε φυλακίζεται και να καταδικάσουν έντονα τη στάση των ενοίκων της εξουσίας που, όντας οι ίδιοι δέσμιοι επιλογών υποτέλειας και ραγιαδισμού, προσπαθούν να αλυσοδέσουν το λαό, για να διατηρήσουν την εξουσία της ντροπής.

Οι φωνές καταδίκης, όμως, της υποτέλειας πυκνώνουν και οι γραμμές των ανυπότακτων πυκνώνουν κι αυτές και θα 'ρθει καιρός που οι φυλακές και τα Μεταγωγών δε θα είναι αρκετά, για να χωρέσουν τους δεσμώτες τους λαού. Οι δέσμιοι της υποτέλειας και της φαυλότητας πρέπει ν' αρχίσουν από τώρα να φοβούνται εκείνη τη μέρα...


Στράτος ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ

Κινούνται διαδικασίες απελευθέρωσής του

Ανακοίνωση του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Με χτεσινοβραδινή του ανακοίνωση το Γραφείο Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τονίζει ότι μετά από τη λαϊκή απαίτηση και τις διαθέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Λιτόχωρου, θα κινήσει σήμερα τις διαδικασίες της άμεσης απελευθέρωσης του Ζαχαρία Καρακίτσιου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η καταδίκη του Ζ. Καρακίτσιου έστειλε ένα σαφές μήνυμα: Να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στη Νέα Τάξη, τον πόλεμο, τους τρομονόμους και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Η ομόφωνη έκφραση συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτόχωρου στον Ζ. Καρακίτσιο, εκφράζει τη λαϊκή απαίτηση οι αγωνιστές να κινούνται ανάμεσα στο λαό και φανερώνει ότι η ελληνική κοινωνία έχει υψηλή ευαισθησία στην έκφραση αλληλεγγύης σε διωκόμενους κοινωνικούς αγωνιστές.

Αποδεχόμενοι τις παραπάνω διαθέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Λιτόχωρου, θα κινήσουμε τις διαδικασίες της άμεσης απελευθέρωσης την Τρίτη 15 Φλεβάρη.

Ευχαριστούμε όσους συμπαραστάθηκαν στον αγωνιστή Ζ. Καρακίτσιο και υποσχόμαστε πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε τον αγώνα, ενάντια στη Νέα Τάξη, τον πόλεμο, για την περιφρούρηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ